1995 Yılında Kartal Anadolu Lisesi'nde Çekilen Nostaljik Video

24 Kasım 1995 tarihinde Kartal Anadolu Lisesi'nde bir eşit ağırlık sınıfında çekilen video, Ekşi Sözlük'te adeta nostalji havası estirdi ve birçok Sözlük yazarını o yıllara götürdü.


24 kasım 1995'te kartal anadolu lisesi'nde bir eşit ağırlık sınıfında öğrenciler tarafından çekilen video. 90'ların giyim tarzı video boyunca direkt göze çarpıyor. kenan doğulu'nun 90'larda popüler olan bir kereden hiçbir şey olmaz parçasını çok güzel söylemişler. 

videodaki kişiler şu an neredeyse 40 yaşına gelmiş, çoluk çocuğa karışmıştır büyük ihtimalle. ayrıca kadın ve erkek öğrencilerin saç tarzlarını beğendiğim, buram buram samimiyet ve nostalji kokan bir video.

videonun ikinci bölümü


videonun üçüncü bölümü:

Ekşi Sözlük yazarlarının video hakkındaki yorumları

yüzümde bir tebessümle izlediğim video. sınıf buram buram eşit ağırlık kokuyor, zaten sayısal hocalarının yüksek egoları böyle sınıftayken şarkı söylenmesine falan izin vermezdi. sayısallar olarak her zaman kıskanırdık eşit ağırlık rahatlığını. acaba videoyu çeken kişi şu an nerdedir ne yapıyordur, merak ettim doğrusu. ellerine sağlık.

benim lise yıllarıma denk gelir iyi ki o dönemde yaşamışım dedim videoyu izledikten sonra. dönemin en son günü olmasından dolayı serbest kıyafetle gelenler olur. bu, kulaktan kulağa yayıldığı için bazısı resmi kıyafet bazısı ise serbest kıyafetle gelir. yüksek bel pantolonlar, bol bol kazaklar fakat hiçbirinin üzerinde statü belirleyici marka yok. saçları kabarık veya jöleli, okula getirilen el kamerası bile çok büyük ilgi çekmiş. sosyal medyalar olmadan ve çocukların birbirleriyle yarıştırılmadan yaşadığı yıllara ait görüntüler.

bu videodan yaklaşık 15 yıl sonra lise okumuş bir birey olarak şunu net söyleyebilirim ki kız erkek arkadaşlığındaki samimiyet bizim dönemimizde yoktu. normal arkadaşımızın yanağını sıksak ertesi gün saçma dedikodular çıkardı. ayrıca videonun her anı ayrı kaliteli geldi bana. muhabbet ediyorlar, şarkı söylüyorlar. kimse sosyal medyaya gömülmemiş. birbirlerinin yüzüne bakıyorlar. 

videodan aldığım hissi içimden atamadım ben ya. şu an orda olup muhabbet edebilmek isterdim. bazen 90'larda gençliğini yaşayanlar gerçek insanmış da biz ikinci elmişiz gibi hissediyorum.