2001 Yılı Sonrasında Beşiktaş'a Gelen En Kötü Futbolcular

Aykut Kocaman'ın dediği gibi; bazı çiçekler bazı topraklarda olmuyor. İşte Beşiktaş'ta isteneni hiç veremeyen futbolcular.
2001 Yılı Sonrasında Beşiktaş'a Gelen En Kötü Futbolcular

01-02: marinho : beşiktaş'ın gremio'dan transfer ettiği stoper. oynadığı tek maç samsunspor karşısında bulduğu 21 dakikalık süre. oldukça vasat bir görüntü sergilemesinden sonraysa jip villa ve düzenli 11 gibi taleplerinden dolayı kovuldu.

02-03: marius maldarasanu : beşiktaş'ın rapid bukarest'den transfer ettiği ama 3 maçta sadece 110 dakika süre bulabilmiş, neden alındığı bile hatırlanmayan rumen 10 numara. trabzon maçından sonra menisküs kısmi yırtığı tespit edilmiş, 2 ay sonra dönüp tekrar aynı sakatlığı yaşamasından sonra gönderildi.

03-04: okan koç : şu an bir kanalda yorumculuk yapmakta olan okan koç, beşiktaş'ın o sezon gençlerbirliğinden 1.4 milyon euro ödeyerek aldığı fakat 23 maçta 1 gol 2 assist gibi çok kötü bir performans göstererek sağa sola kiraladığı bir futbolcuydu.

04-05: juan francisco garcia : 4.5 milyon euro ödenerek beşiktaş'a alınan sol bek maalesef sakatlık, uyum gibi sebeplerle başarılı olamamış, sonrasında kadro dışı bırakılarak ajax'a kiralanmış ve devamında bedelsiz olarak real zaragoza takımına gönderilmişti.

05-06: ailton: bu ailton kadar rezaletini hiçbir beşiktaşlı görmemiştir. 3.5 milyon euro karşılığında alınmıştı, 300 bine gönderildi.

06-07: baki mercimek: sakar ve yetersizdi.

07-08: lamine diatta - federico higuain - gordon schildenfeld : dayanamadım! bu sezon çok çok kötü oyuncular alındı ama ben bu üçlünün hangisi diğerinden daha kötüydü karar veremedim, yorum sizin. diatta bütün büyük maçlarda batırdı, 10 maça çıktıktan sonra şutlandı. federico higuain kardeşi gonzalo higuain'a çekmiştir belki diye alındı, sonra postalandı. schildenfeld 4 yıllık kontrat imzalamıştı 6 ay sonra şutlandı ve görme problemleri yaşadığı iddaları ortaya çıktı.

08-09: anthony seric: panathinaikos takımından bedelsiz olarak kadroya katılan sol bek, fındık fıstık niyetine takıldıktan sonra aynı sezon hajduk split'e şutlandı.

09-10: rodrigo barbosa tabata : beşiktaş tarihinin en büyük fiyaskolarından biridir. bu arkadaşa tam 8 milyon euro verildi! ayrıca, bonus olarak ismail köybaşı veya erhan güven bu sezon akla gelen kötü transferlerdendir.

10-11: cenk gönen : kaleci demeye dilimin varmadığı, beşiktaş'ın 1 milyon euro karşılığında alıp ertesi sezonlarında ihtiyaç halinde kalesinde kaleci olmamasına vesilen olan transfer. bu arkadaş ilerleyen yıllarda galatasaray, malaga transferi falan yaptı, şaka gibi!

11-12: júlio alves : beşiktaş'dan ayrıldıktan sonra futbolu bırakan portekizli genç yetenek. bir diğer fiyasko için (bkz: mustafa pektemek).

12/13: bu sene yine çok kötü oyuncular var ama sanırım en kötüsü dentinho. niye alındı, niye oynatılmadı falan hiçbir şey belli değil!

13/14 : dany nounkeu . tartışmasız.

14/15: alexander milosevic. bu sezon genel olarak bütün transferler isabetliydi, bir tek bu karavana.

15/16 : aras özbiliz. hiç oynamadan dünyanın parasını kazanmıştır muhtemelen, ayrıca denys boyko kendisine verilen 3.5 milyon euro yüzünden fiyat/performans anlamında kötüydü.

16/17: matej mitrovic : 4.5 milyon euro verilmesine rağmen öyle ahım şahım bir kumaşı olmayan stoper.

17/18 : vagner love : rezalet!

18/19: jeremain lens: fener efsanesi, beşiktaş kestanesi. bonus olarak kiralık loris karius.

19/20: douglas: alındıktan sonra bir dakika bile oynatılmışlığı yoktur. istanbul tatili yapıp, brezilya yolunu tuttu.

20/21: welinton : çok sakardı, gereksiz penaltı yaptırmışlığı çoktur.

21/22: kenan karaman : sanırım tartışmasız!

22/23: jackson muleka: anadolu golcüsü, şu an berbat bir sezon geçirmekte!

23/24: çok var, bir isim üzerinde durmak istemem ama en kötüsü tayfur bingöl