VİDEO 24 Nisan 2020
19,6b OKUNMA     390 PAYLAŞIM

1980'lerin, Hangi Kafayla Yapıldığına Anlam Veremeyeceğiniz Müzik Klipleri

1980'lerde çoğu şey gibi müzik videoları da abartıdan, parıltı ve debdebeden nasibini almıştı. Hem gülerek hem de şaşırarak izleyeceğiniz videoları derledik.

Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart

total eclipse of the heart, klibiyle beni dumurdan dumura sürüklemiş bir şarkıdır. bright eyes denince kapıda beliren floresan gözlü amcayı bi yana bıraksam ortada zıplayan ninjaları, bir oda dolusu liseliyi, yüzücü gözlükleri takmış adamları nasıl unutacağım bilmiyorum. aşk şarkısı değil miydi bu yaw, hayır ondan sonra "turn around, every now then i get a little bit lonely and you're never comin' around" diyosun, ulan bir ev dolusu herifi istiflemişsin hangi kapıyı açsan bir tane de değil tabur tabur çıkıyorlar, adam gelir mi oraya bir daha, ondan sonra "yoruldum gözyaşlarımın sesini dinlemekten" de bilmem ne... yorulursun tabi allah allah yav... ben şimdi bir daha nasıl aynı naif duygularla dinlerim bu şarkıyı onu bulmaya çalışıyorum, böyle klip olur mu, ayıptır günahtır...

Queen - I Want to Break Free

queen'in 'i want to break free' (özgür olmak istiyorum) adlı şarkısı brezilya'da solun bir kesimi tarafından özgürlük şarkısı olarak anlaşılmış ve beğenilmişti. fakat freddie mercury, rio'daki konsere jartiyer ve siyah file çoraplarıyla çıkıp bu şarkıyı söylediğinde brezilyalı solcular şoke oldular. kendilerini aldatılmış budala yerine konulmuş hissettiler. eşek şakası diye buna denilirdi işte. oysa brezilyalı solcular, söz konusu şarkının klibini izlemiş olsalardı böylesine düş kırıklığına uğramayacaklardı. klipte, queen'in dört üyesi de kadın giysileri içinde görünürler. coronation sokağı (bkz: coronation street) adlı televizyon dizisindeki ev kadınlarına benzemektedirler. 'özgür olmak istiyorum' derken de çamaşır yıkamaktan, yemek yapmaktan, evi silip süpürmekten bıktıklarını söylemektedirler. bu da queen'in özgürlük anlayışı. (halil turhanlı, müzik ve muhalefet, s.155-156)

Journey - Separate Ways

bu şarkıya hayran olup da klibini halen izlememişseniz, izlemeyin. klibi izlediğinizde dünyalar güzeli bir kızı kolum gibi sıçarken görmüş kadar hayal kırıklığına düşersiniz. öyle bir klibe sahip parçadır, izlemeyin, izlettirmeyin.

Kate Bush - Sat in Your Lap

pop müziğinin ne kadar alternatif, özgün olabileceğinin en iyi örneklerinden biri. ders niteliğinde okutulabilir.

şarkıda her şey orijinal. bu aşırı eğlenceli şarkıda kate evrensel ilme ulaşma isteği ama buna ulaşmak için gereken çabayı harcamak istememe gibi, kapitalist toplum bireylerine çok tanıdık bir temayla ilgileniyor. ritim çok yüksek, çılgın perküsyonlara kate'in en deli enstrümanı, sesini en düş düzeyde yaratıcılıkla kullanması eşlik ediyor.

David Bowie & Mick Jagger - Dancing In The Street

david bowie ve mick jagger'ın günümüzde izlerken muhtemelen utançtan yüzlerinin kızardığı, tüm zamanların en rezil videosudur bu şarkıya ait klip.

The Jacksons - Torture

the jacksons'a ait bu şarkının zamanına göre çok da ilginç bir video klibi vardır. ghosts'taki gibi yine iskelet dans eder bir yerlerinde ama bu sefer 5 tane tabii. bu arada jackson'ların kıyafetleri de akla ziyandır yine. michael ile jermaine'in farkı da bariz şekilde meydandadır.

Safety Dance - Men Without Hats 

klibinin literal komedik versiyonunun mwh tarafından youtube'dan telif hakkı nedeniyle kaldırılmıştır. video malum ortamlarda ordan oraya dolaştıktan sonra tekrar youtube'a birçok kişi tarafından yüklenmiştir. ilginç bir şekilde bu videolar da milyon izlenmeye ulaşmasına rağmen telif hakkı vetosundan geçmiştir. videonun orijinal editörü klibin yönetmenine videoyu göndermiş ve yönetmen dahi çok beğenmiştir. fakat mwh olaya gıcık kapmış tabi biraz.

belki birileri görür de gülümser biraz :) özellikle 00:38 - 01:25 arası gülücük garantili.

Başından Sonuna Dek Kısa Film İzliyormuş Hissi Veren Müzik Klipleri

Ebeveynler, Karantinadaki Çocukların Psikolojisi İçin Nasıl Davranmalı?