SPOR 2 Ağustos 2024
19,3b OKUNMA     132 PAYLAŞIM

2024 Paris Olimpiyatları Organizasyonunda Şu Ana Kadar Yaşanan İleri Seviye Aksaklıklar

Fransa, 2024 Olimpiyatları'nda pek de iyi bir sınav vermiyor diyebiliriz.

2024 paris olimpiyatları... fransızların büyük rezaletlere imza atmaya devam ettiği organizasyon. şu olaylar türkiye'de yaşansa kim bilir hangi hayvanın tenasül organlarına sokup çıkarırdı iki yüzlü batı medyası. öyle büyük açıklar ve saçmalıklar var ki:

en saçmasından başlıyorum. olimpiyatlar için hazırlanan güvenlik planlarını kaptırmışlar.
https://www.france24.com/…h-olympics-security-plans

yüksek hızlı tren hattına sabotaj yapılmasını engelleyemediler. hala da benzer bir risk var. hele işçiler ayaklanırsa büyük curcuna bizi bekliyor. kim bilir ne tavizler veriliyor, neler ateşliyorlar şu an sendikalara. en pozitif tarafı da bu galiba işçiler açısından.
https://fortune.com/…o-play-host-for-2024-olympics/

olimpiyatlardan bir kaç gün önce avustralya'lı bir kadın afrikalı beş pezevengin tecavüzüne uğradı. o kadar kamera kaydına, suçluların kimlikleri belli olmasına olmalarına rağmen yakalanamadılar.
https://apnews.com/…6cab5a7178b83f6e8a29b168319f801

arjantin olimpiyat futbol takımı ve avustralya bmx takımı soyuldu.
https://www.mirror.co.uk/…-crime-argentina-33330170

fenerbahçe'nin eski teknik direktörü, brezilya efsanesi zico soyuldu.
https://www.beinsports.com/…024-olympics-2024-07-26

olimpiyatlar öncesi moğolistan'ın olimpiyat güvenliği için atadığı görevliyi, orta çağda at arabası soyar gibi köprü altında kıstırıp soymuşlardı.
https://www.barrons.com/…e-by-heist-source-4112f3de

boklu şehir paris, unvanını koruyarak 1.5 milyar dolar harcadıkları seine nehri temizliği ellerinde patladı. triatlon iki kez ertelendi. nehirin bir çok kısmında kirlilik ve bakteri düzeyi sınırın üzerinde olmasına rağmen rezalet büyümesin diye izin çıkardılar. asıl eğlence bir kaç sporcu koli basili kaparsa yaşanır ki sporcuların bir çoğu bu konuda endişeli olduklarını belirttiler. üstüne şöyle d*ş*k geçiliyor.
https://www.newsweek.com/…tion-dirty-sewers-1932233

ara not - şöyle bir video geldi. ne kadar doğru/yanlıştır bilmiyorum. iddiaya göre izin verilen triatlon süreci şöyle gelişmiş; https://x.com/i/status/1818770747692925237
haberi de şurada: https://www.mirror.co.uk/…r-vomits-live-tv-33367075

12 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz eden ve hüküm giyen hollandalı sporcuya bütün itirazlara rağmen izin verdiler.
https://www.theguardian.com/…de-boos-paris-olympics

giden turistlerin soyulduğu bir sürü organizasyon gördük de, sporcu, gazeteci, ne bileyim olimpiyatlarda görev alan personel soygununun bu kadar zirve yaptığı bir olimpiyat ne duyuldu, ne de görüldü.
https://www.theguardian.com/…s-in-suspected-robbery

bir çok açıdan s*k gibi bir organizasyon oluyor. hele bir olimpiyat köyü muhabbeti var ki şikayet etmeyen yok. fransa hükumeti yemek işini sodexo'ya vermiş. bunlar da %100 fransız mamülü, kültürü tanıtıcı menü hazırlamışlar ama günlük kalori vs. hiç hesaplamadan girişmişler. geri dönüştürülebilir tabak vs. s*k s*k woke dertlere düştükleri için öğün hesabı belli değil. ingiltere takımı yemek kalitesinden şikayetçi oldukları için kendi şeflerini çağırmışlar.

https://www.independent.co.uk/…s-2024-b2586302.html

bazı sporcular yemekleri beğenmedikleri bazıları ise kendilerine yemek kalmadığı için dışarıdan yemek söylemiş. lan hepsini geçtim yumurta yetiştirememişler, yumurta! binlerce sporcunun katıldığı, bir çoğunun da ana gıdası olan, tavuk götünden çıkan ürünü yetiştirememişler. dallama deyince kızıyorlar sonra. organizasyonda gezen tavuk yumurtası getireceğiz, %100 yerli milli yımırta dö la jötem çekomastik derken sayısını hesaplayamamışlar. bir de alkol ve kutlamalara yasak getirmişler. gıda yetiştiremeyince tedariki artırmak yerine madalya alan ekipler dahil müsabakaları bittiği için yol verilmeye çalışılması da cabası. bu salaklıkları yapan da koca sodexo ve carrefour. bırak olimpiyatları, antalya'da beş yıldızlı bir otelde kahvaltıda kusura bakmayın yumurta yok deseler ertesine çarşaf çarşaf haber ederlerdi.

https://www.bbc.com/news/articles/c0xj26w651qo

açılış gösterilerinin içeriğinden bağımsız, oraya binlerce euro ödeyerek giden izleyiciler için azaba dönüştü. stadyum içerisinde değil de şehirin belli kısımlarında farklı gösteriler hazırlandığı için insanlar gösterinin sadece bir kısmını, onu da kısmen izleyebildiler. sokakta dolandırılan, soyulan, gasp edilen turistin haddi hesabı yok...

eklemeler

rezalet show devam ediyor. olimpiyat köyünde 10 kişiye 2 tuvalet koydukları için abd tenis takımından bazı oyuncular gitmiş otel tutmuşlar. https://africa.espn.com/…etes-leave-stay-challenges

sanma marin'in mesajla bildirdiğine göre ekoloji, karbon salınımı kolpasına olimpiyat köyüne klima koymamış fransızlar. finlandiya başta olmak üzere bir sürü takım kendi seyyar klimalarını getirmişler ülkelerinden. https://yle.fi/a/74-20100793

olayınız, artistliğiniz kime ya? binlerce atlet, yüzbinlerce seyirci uçakla gelmedi mi olm paris'e? şehrin her yerinde cayır cayır ekranlar yok mu? bunca insanı her gün stadlara eşeklerle mi taşıyorsunuz? gerçekten dallama bunlar. sırf açılış gösterisindeki mevzularda salınan karbonun haddi hesabı yok. klimayla neyin ekolojisi aminyum...

bir telegram kanalında ukraynalı başka bir sporcunun da yataklardan şikayet ederek gidip air bnb'den ev kiraladığını okudum. haber linki bulursam ekleştiririm şuraya.

lebron vs. abd basket takımı zaten s*kine sürmemiş olimpiyat köyünü. kapatmışlar lüks oteli. olan yine garibana oluyor. bizim dünyaca meşhur olan atıcı abimiz orada rus turist gibi açık büfede bim salamı kovalıyor.

chiefexecutiveofficer uyardı; hollandalı tecavüzcünün katılmasına hollanda federasyonu izin vermiş. olimpiyat komitesi de ses etmemiş.

ekşi sözlük'ten mesaj aldım: gazze'ye atılacak bombaları imzalayan atlet de paris olimpiyatlarındaymış. bu ve bir üstteki çocuk tecavüzcüsü veya erkek kromozomlu boksör konuları paris'den ziyade olimpiyat komitesinin b*k yemesi. bozkurt işaretine yasak getiren ama haçlı kostümüyle avrupa kupasında fink atanları görmezden gelenler de aynı hipokrat tipler...

https://www.themirror.com/…-signs-gaza-bombs-610832