TARİH 12 Eylül 2017
113b OKUNMA     900 PAYLAŞIM

Adolf Hitler II. Dünya Savaşı'nı Kazansaydı Neler Olurdu?

Adolf Hitler, korkunç bir soykırımın baş kahramanı. Üstelik oldukça acımasız ve iktidar konusunda oldukça hırslı birisi. Peki böyle birisi savaşı kazanmış olsaydı neler olurdu? Sözlük yazarı "anoktale" anlatmış.


hadi gelin beyin jimnastigi yapalım ve bu sorunlu adam adolf hitler'in savaşı kazandığını varsayalım. senaryomuz şöyle olsun: 1941'de sovyetler teslim olsun, bunu gören ingiltere sinsin, abd japonya ile uğraşırken, rahatlamış almanya 1944'te atom bombasını yapsın. amerika'da birkaç şehri denizaltılardan fırlatılan v-2ler ile yok etsinler ve abd'de teslim olsun.

dünya nazi olsun, neler olurdu neler

1- japonya'nın imparatorluk olarak var olacağını sanmıyorum. gerçi hitler genel kişilik yapısı itibari ile antlaşmalarına, eski ittifaklarına önem veren, satmayan vefalı bir adam -evet şaşırtıcı bir gercek- ama japonya'nın fazla gelişmesine izin verilmezdi. muhtemelen führer öldükten sonra havadan sudan bir nedenle savaş çıkartılır, japonya'da da sisteme üye olarak dahil edilirdi.

2- italya her zaman hakim sistemin yalakası olduğundan alman uydusu haline gelirdi. mussolini öldükten sonra, norveç'teki adam gibi birisini başa getirirlerdi.


3- avrupa'nın bütünlüğü sağlanmış olurdu. avrupa dünyanın merkezi ve süper gücü olurdu. berlin'de yıkılıp yeniden dev bir şehir olarak inşa edilirdi. führer'in savaştan sonra 10 yıl yaşadığını var sayıyoruz tabi. mide ülserli, parkinson hastası bir ihtimalde sifiliz olan bir adam için uzun zaman ama yaşasın, senaryo bizim senaryomuz.

4- sermayenin yahudilerden, yönetimin ise ingilizlerden geldiği ingiliz-yahudi imparatorluğu sonlanırdı. ingilizler yönetici sınıfından, teba sınıfına düşerdi. yahudi sermayesine el konurdu. gerçi ingilizler pek sorun yaşamazdı. beyaz ırk kabul edildiklerinden yerleri almanlara çok yakın olurdu. hatta yine ingiliz coolluklarını yaparlardı.

5- ingilizce dünyanın dili filan olmazdı. her şey ve her yer almanca olurdu. ilkokulda önce almanca öğretilirdi. führer'in sevdiği alman yazarlar ezberletilirdi. muhtemelen yanına sherlock holmes eklenirdi. üniversitelerde schopenhauer kürsüsü olurdu.


6- teknolojik gelişme şimdinin en az 100 yıl ötesinde olurdu. ay çoktan kolonize edilmişti ve muhtemelen garip nazi deneyleri ile içine sıçılmıstı. elde edilen tecrübe ile mars daha aklı başında bir yolla kolonize edilmişti. hatta üstün alman teknolojisi mars'ın yer altındaki buzlarını çözüp, atmosfer yaratıp, yeni bir yaşanabilir gezegenin yolunu açmıstı. güneş sisteminin diğer gezegenlerine de imkan ölçüsünde el atılmıştı. muhtemelen, dünyadaki hayatın köklerini araştırmak icin yıldızlara seferde düzenlenmiştir.

7- bilgisayar teknolojileri ne düzeyde olurdu bilmiyorum. belki quantum çağı başlamış olurdu. ama her şey acayip derecede kontrol altında olurdu. bireysellik ve liberalizm sistemin ana hatlarından çıkartılmıştı. her şey devletin olmuştu ve devlet her şeydi. muhtemelen insanlar şimdikinden daha basit ve sınırlı bir eğlence dünyasına sahip olurdu. bireysellik olurdu ama hep kontrol altında olurdu.


8- sakatlar yok edilirdi. kafadan sakatları direkt imha merkezlerine gönderirlerdi. yaşlılar'ın yoksul ve gariban olanları bile yok edilebilirdi.

9- zenciler en alt tabaka sayılırdı. köle gibi işlerde çalıştırılırlardı. nazi bilim adamları genleri üzerinde deneyler yapar ve ondan elde ettikleri bilgileri beyaz adama aktarmaya çalışırlardı. bu işlerde de suçlular kullanılırdı. (özellikle siyahi kardeşlerin çük boyutunu almanlara aktarmaya çalışırlardı. belki bir hata olurdu ve çükler siyah olurdu. bembeyaz bir vücutta kocaman siyah bir çük. direkt imha merkezine)

10- yahudi soykırımı dururdu. zengin yahudilere para karşılığında af çıkardı, elmasları, servetleri alınır, toplumda düşük bir tabakada yasamaya mecbur edilirlerdi. yoksulları zaten yok ederlerdi. arada kalanlar, arjantin gibi uzak ülkelere kaçar, kimlik değiştirerek gizli gizli yaşarlardı.


11- eğer hitler gazı iktiradarda sürüyorsa, savaştan 10 yıl sonra führer'in yaşadığını varsaydık, en az 10 yıl, insanlık teknolojik bir patlama yapardı. alman mühendisliği iyice coşardı. dünyayı ele geçirdikten sonra yapacak pek bir işi kalmayan hitler tüm sınırları zorlatırdı. sürekli fantastik projeler, yeni denemeler, araçlar geliştirilirdi. mesela tüm dünya tren ağı ile örülmüştü. 10 şeritli kilometrelerce düz otoban yapılmıştı.

(bu işler için iş gücünü nerden buluyorlardı diye sormaya gerek yok herhalde. zenciler, fakir yahudiler, eski komünistler, bizim gibi kara kuru insanlar bu işler icin biçilmis kaftandık.)

12- çevreye saygı patoloji düzeyinde olurdu. gizli denemeler icin uzak kıtalar adalar kullanılırdı. hatta sonra aya taşırlardı. muhtemelen çevreye zarar verdiği için fosil yakıtları iptal edilirdi. hidrojen yakıt hücresi teknolojisi en az 30 yıldır kullanılıyor olurdu ve almanlar daha iyisini bulmaya kasıyordu.

13- bu patlamalar olurdu, çünkü kapitalist sistemin rekabetçi ve yavaşlatıcı unsurları elemine edilebilirdi. mesela nokia 2 yılda 10 model çıkartıyorsa, bir seferde en iyi model çıkarttırılırdı. zaten 100 tane özel elektronik firması olmazdı. tüm elektronik firmaları almanlara ait olurdu. belki uzaktan japonları da ortak ederlerdi.

14- hitler sonrasında büyük iktidar kavgası yaşanabilirdi. himmler, goring, hep birbirine girerdi. belki aradan -yaşadığını varsayalım- anne tarafından yahudi olan reinhard heydrich çıkar, führer'in veliahtı olarak reich'ın başkanı olurdu. hırslı ve entelektüel bir adam olan, aynı zamanda hitler'den, himmler'den acımasız olan heydrich başa geçseydi, nazilik daha da coşardı. hitler'in teknolojik patlaması artarak sürerdi. lakin her medeniyet kurulduğu andan itibaren içten içe çürümeye başlayacağından, reich'ta roma gibi çürümeye başlamış olurdu. (hamurda pek parlak degil.)

Reinhard Heydrich


15- az daha unutuyordum. rudolf hess anavatana dönerdi. muhtemelen führer'in eski kankası olduğundan affedilirdi ama iyice dışlanırdı. hatta akıl hastanesine bile kapatabilirlerdi. (hitler'in tepkisine göre, belki affeder mal mülk verir rahat yaşattırırdı.)

Rudolf Hess


16- hermann goring dünyanın en büyük sanat koleksiyonuna sahip olurdu. berlin müzesinin adı "herman goring sanat müzesi" olurdu. ayrıca almanya'da birçok müzenin adı "herman goring" olurdu. müzelerdekinin on katı eser, goring'in malikanelerinde, özel koleksiyonunda yer alırdı.

Hermann Goring


17- yine unutuyordum. beyaz ırka mensup olan herkes cocuklarını ss teşkilatına katmak isterdi. ss teşkilatı dünyanın en forslu askeri örgütü olurdu. muhtemelen tüm diğer orduları denetlerdi. beyaz türklerde, tipleri beyaz olanlar, torpille çocuklarını ss teşkilatına katmak isterdi. zaten her ülke bir kardes ss teşkilatı kurardı.

tüm bunların bir kısmı parlak seyler gibi görünüyor ama en kötüsü bizim gibi beyaz ırka mensup olmayan kara kuru insanlara olurdu. direkt ikinci sınıf vatandaş olurduk. belli bir noktayı geçirtmezlerdi. ayrıca bireysel özgürlüklerin kısıtlanması sinir bozucu düzeyde olurdu. insanların teknik, mühendislik yönlerden çok büyük başarılara imza attığı lakin hayal güçlerini, çeşitliliklerini yitirdikleri sıkıcı, tek düze bir düzen olurdu.