TARİH 30 Haziran 2021
33,6b OKUNMA     772 PAYLAŞIM

Antik Mısır'da Kadınların Hamile Olup Olmadığını Anlamak İçin Kullanılan İlginç Test

Şimdinin gebelik testleri oldukça kolay ancak eski Mısır'da bir zamanlar o kadar kolay olmayan ama yine de epey düşündürücü bir yolu varmış bunun.

eski mısır'da bebeğin cinsiyeti nasıl anlaşılırmış biliyor musunuz?

eski mısır'da hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış.

hamilelik şüphesi olan kadının idrarıyla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse hamile olduğu anlaşılırmış. iki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış.

hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. hatta günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

gelelim daha da ilginç bir detaya: hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı düşünülürmüş.

kaynak