"Artık İcat Edilecek Bir Şey Kalmadı" Sözüne Benzeyen, Aşırı İleri Görüşlü Bazı Fikirler
abd patent dairesi başkanı charles h. duell tarafından 1899 yılında söylenen "artık icat edilecek bir şey kalmadı" sözünü biliyorsunuzdur. buna benzer ileri görüşlü benzer, başka söylemler de yok değil:
1854 yılında, ileride gandhi ve martin luther king gibi fikir adamlarının beğenisini kazanacak denli etkileyici kitapları olan düşünür david thoreau, telgraf hattı inşa edilirken: "maine ve teksas arasında iletişim kurmak için ne gibi bir sebep olabilir ki?"
1859 yılında edwin l. drake'ın petrol kuyusu açıcılara iş teklifi götürdüğünde, onlardan aldığı cevap: "petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? sen delisin!"
1877 yılında, 19. abd başkanı rutherford b. hayes:"telefon çok büyük bir icat ama bunu kim kullanır ki?"
1898 yılında ünlü iskoç bilim insanı lord kelvin: "radyonun bir geleceği yok."
1903 yılında henry ford'un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü: "atlar her zaman kullanılacaktır ama otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir."
1911 yılında 1. dünya savaşı'nda fransız ordu komutanı olan mareşal ferdinand foch: "uçaklar hoş oyuncaklar ama askeri hiç bir değerleri yok."
1927 yılında yeni icat edilen sesli filmler hakkında warner bros'un da kurucularından olan harry warner: "oyuncuların konuşmalarını kim, neden duymak ister ki?”
1932 yılında, yaşayan en büyük fizikçi kabul edilen albert einstein: "nükleer enerjinin bir gün elde edilebileceğine dair en ufak bir gösterge bile bulunmuyor. bu, atomu istediğimiz gibi parçalayabileceğimiz anlamına gelirdi."
Editörün notu: Einstein'ınkine inanmakta zorlanıyorsanız işte kaynak.
1944 yılında twenty century fox'un başkanı darryl f. zanuck: "televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. insanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez."
1977 yılında ibm başkanı frank t. cary: "insanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için bir sebep göremiyorum."