KOMİK 6 Mart 2017
51,2b OKUNMA     785 PAYLAŞIM

Asla Değişmeyen Bir Ritüel: Tıraş Sonrası 'Abi Ev Yakın' Deyip Saçı Yıkatmamak

Yalnızca erkeklerin yaşayabileceği enteresan anlardan bir tanesi.
iStock.com


saçları prille yıkayan berber erol abiye gidince yaptığım şey. 

ulan memlekete döndüğümden beri çocukken gidiyorduk diye ayıp olmasın dedik yine sana geldik ama olmuyor be abi pril ne amına koyim.

bir berber enstantanesi hele bir de şampuan, suyun ayarsız sıcaklığı ve ekstra yıkama parası düşünüldüğünde, o berberin parmağını kulağına sokuşunu, suyun sıcaklığını bir türlü ayarlayamayışını ve adını ilk kez duyduğun kalitesiz şampuanları aklına getirip kaçarcasına uzaklaşırsın berberden.

diyalog fiks aynıdır:

- abi yıkıyor muyuz saçı ev yakın mı?

- yok abi ev yakın sağol.

pazardan kiloluk şampuan alıp marka kutuların içine konulduğunu bilen kişilerin davranışıdır.

istikrarlı olduğum nadir konulardan. orda head&shoulders duruyor fakat içinde başka şampuan olduğunu bilince insan doğal olarak yıkatmıyor saçını.


berberlerin pazardan kiloyla ucuz şampuan alıp marka şampuanların kutularına doldurduğu gerçeğiyle yüzleşmemi sağlayan başlık. 

kendimi kandırılmış, aldatılmış hissediyorum. böyle bir ihtimal hiç gelmedi aklıma, hiç te duymadım. vay arkadaş! güvenecek insan yok şu koduğumun yerinde.

ben yıkatmıyorum, ev mars ta olsa bile. nefesim daralıyor. burnuma su kaçıyor. ağzımı açıyorum. yetmiyor sanki. psikolojik, evet. boğulacak gibi oluyorum. 3 tl fazla vermekten mi kaçınıyorum; hayır.

yıkıyorum ayağına yüzünü okşatmak istemeyen ve kulak içine sorgusuz sualsiz yapılan erkek el penetrasyonunu engellemek isteyen kişidir.

bu sebepten yaptığımdır.

berberlerde havlu temizleme işlemi şu şekilde gerçekleşiyor gözlemlediğim kadarıyla.adamın birisi tıraş olur kafasını yıkatır; berber adamın ensesindeki havluyla kafasını kurular yüzünü siler.sonra havlu çırağa verilir. çırak dışarıdaki askılığa havluyu asar.günde en az 50 kişiyi saç ya da sakal tıraşı ettiğini farz etsek en az 50 temiz havlu kullanması lazım.gel gör ki askılıkta maksimum 10 havlu vardır.senin sıran geldiğinde ise berber ya da çırağı aynı işlemi daha önceden geçirmiş leş gibi havluyu kuruduktan sonra temizmiş gibi getirir ensene sarar.halbuki evde tertemiz havlu vardır.

her berber mutlaka bu şekilde yapıyordur demiyorum. hijyene önem veren berberler mutlaka vardır.ama benim gördüğüm genel havlu sirkülasyonu bu şekilde işlemekte

berber efendiler kafamızı lavaboyu sokup,boynumuzu dibe dibe bastırmasalar öyle demeyeceğiz.

berberlerin saç yıkama hizmetinden ekstra para almaması, beni oldum olası kıllandırmıştır zaten. bu nedenle ben de, "abi evde banyo yapıcam zaten" diyip yıkatmayanlardanım.

yani apple türkiye'de bir berber açsa, saç kesimi 35 tl + saç yıkama 55 tl civarı bir fiyat biçerdi. millet de "abi ekstra saç yıkama hizmeti veriyorlar, kesimle birlikte biraz pahalı oluyor ama yani çok stabil, su hep 45 derecede." diyerek önünde kuyruk olurdu.

ancak bizim berberler bunu beleşe yapıyorlar. çok zevkli bir şey olduğundan mı, yoksa başka bir amaçları mı var bilemiyorum.