FUTBOL 31 Mayıs 2017
134b OKUNMA     1053 PAYLAŞIM

Atatürk'ün Zeki, Çevik ve Ahlaklı Sporcu Tanımının Karşılığı: Enes Ünal

Geçtiğimiz sezonu Twente'de kiralık olarak geçiren ve sezonu 18 golle tamamlayan M. City'nin futbolcusu Enes Ünal, 14 milyon euro karşılığında İspanya La Liga ekiplerinden Villarreal'e transfer oldu. Futbolculuğunun yanı sıra karakteriyle de ön plana çıkan oyuncu için Sözlük yazarlarının görüşlerine bir bakalım.


20 yaşında ve tamamen avrupa kültürüyle yetişiyor. hayali büyük belli ki ama acele etmiyor, sağlam basıyor. bir futbolcuya göre gayet akıllı çocuk, master doktora planlar gibi kariyer planlıyor. 


kişiliği hakkında da yaptıklarından ve yaklaşımlarından fikir almak mümkün, kız arkadaşıyla top oynadığı videosunu koyuyor ama ne dedikodu var ne entrika, mutlu bir video. 


oradan buradan türk veya yabancı ünlülere kadınlara yürüdüğü dm'ler çıkmıyor. 


genç yaşında ingiltere medyasına gündem oluyor, hollanda'da dikkat çekiyor ama türk basınına her zaman daha her şeyin başında olduğunun, elinden geleni yapacağının mesajını vermek dışında zerre egoist açıklama yapmıyor, zaten az konuşuyor çok iş yapıyor.


sonradan ünlenen futbolcuların eski tweetleri genelde azgınlık ve küfür doluyken, kendisinin en bilinen eski tweeti, "yoldayım, yok yazdırma" diye sınıf arkadaşına attığı tweet.


kısacası, bu adam ümit edilen çağdaş türkiye'nin çağdaş topçusu, sahip çıkın, çıkalım.

Enes Ünal'ın Villarreal'e transferi hakkında yorumlar

türk medyasının yerden yere vurduğu burada kalsa bir iki sene içinde aydın yılmaz serdar özkan kıvamında birisine dönecek olan emre çolak'i bile yeniden dirilten bir lige transfer olan. hem zeki hemde ahlaklı bir sporcu. 

25'inden sonra emre çolak'i yeniden parlatan ispanya liginin 20'lik enes ünal üzerindeki etkilerini düşündükçe heyecanlanmiyorum desem, yalan olur.

şu zamana kadar görülen o ki, enes ünal en net ve yalın haliyle tanimlarsak "düzgün" bir adam. umarım başarılı olur. birilerine,"bakın 100 yıllık tarihe benden daha büyüğü var mı" laflarina "bak ben burdayım" diyerek karşılık verir.

14 milyon euro bonservis bedeli ile villareal'e transfer olan ve önümüzdeki yıl ispanya ligini daha bir heyecanla takip etmemize vesile olacak genç futbolcu. tabi ki gönlümüz kendisini manchester city formasıyla da görmek isterdi ilerleyen yıllarda ama hem ispanya liginin hem de köklü ve her zaman sempatik bir kulüp olan villareal'in kendisi için çok önemli bir sıçrama tahtası olacağını düşünüyorum.

edit: manchester city'nin 20 milyon euro bedel ile geri alma opsiyonu varmış. işte bu çok iyi haber. zira manchester city'nin ilk günden beri enes'i geleceğin city kadrosu için ciddi bir yatırım olarak gördüğünü düşünüyorum. bu kadar parladığı sezonun ardından hemen bonservisi ile vermelerine biraz şaşırmıştım açıkçası. neyse ki şaşkınlığım birkaç dakika kadar sürdü.

mustafa kemal atatürk'ün "ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." sözündeki sporcudur kendisi.

kitap okur,
kaliteli müzik dinler,
ailesine vakit ayırır,
abartıdan kaçınır,
az konuşur öz konuşur,
geçmişini unutmaz,
geleceğini planlar,
sadece işiyle göz önündedir,
kazandığı para karakterini bozmaz,

böyle bir çocuk enes ünal. sanıyorum türk futbolu için çok çok fazla olan bir genç yetişiyor.

yolu daim açık olsun.. örnek olsun, ibret olsun.

Enes Ünal'ın geçtiğimiz sezon Twente'de attığı tüm goller

Yolun açık olsun Enes Ünal!