İNTERNET 15 Mart 2021
101b OKUNMA     660 PAYLAŞIM

Az Bilinen, Az Paylaşılan ve Reddit Gibi Ortamlarda Özenle Keşfedilen Süper Web Siteleri

Reddit, Buzzfeed gibi sitelerden özenle derlenen ve daha önce Ekşi Sözlük'te pek paylaşılmamış işe yarar web siteleri, buyrun.
iStock

özellikle daha önce başlık altında hiç paylaşılmamış olmalarına elimden geldiğince dikkat ederek( başlıkta ara özelliğini kullanıp), bazı az bilinen kullanışlı siteleri paylaşıp katkı vermek istedim:

1) tipofmytongue

dilinizin ucuna takılan ama aklınıza gelmeyen bir ingilizce kelimeyi hangi harfler içerir, hangi harfle başlar ya da biter, ne gibi bir anlam taşıyor gibi filtrelerle bulmanıza olanak sağlayan, her dil için geliştirilebilecek bir proje örneği sunan site.

2) erasebg

son zamanlarda en sık tercih edilen arka plan silme(resimlerden) sitelerinden biri

3) futuretimeline

site oldukça keyifli bir şekilde kullanıcılarına hem geçmiş yıllardaki önemli gelişmelere ulaşma imkanı sunarken, hem de gelecekteki bir zaman aralığına tıkladığınızda olası senaryolar üzerinden sanki o günden bir haber okuyormuş hissi veriyor.

4) atomicrockets

site hayal gücünü bilimsel dayanak ile harmanlayabilen insanların uzay ve atomik roket düşüncelerini içerdiği gibi, ilgisi olan için mevcut ve gelecek roket teknolojisi hususunda da güzel bir söyleşi imkanı sunuyor. uzay ve roketlere ilgisi olanlar için muazzam bir site tanımlaması yapabiliriz rahatlıkla.

5) freecamp

site birçok para biriminin geçmişteki herhangi bir yılda günümüze oranla ne kadar ettiğini gösteriyor kullanıcılarına. örneğin 200 dolar ve 1955 seçeneklerini girdiğimizde, 1955 yılındaki 200 doların günümüzdeki 1962 dolara denk düştüğünü söylüyor. miktar, para birimi ve yılı girmenizin yeteceği basit ve kullanışlı bir tasarıma sahip.

7) themarkblacklight

site gerçek zamanlı bir şekilde girdiğiniz herhangi bir sitedeki gizlilik ihlali ( 3.parti yazılımları, trackerlar, çerezler vs.) verilerini diğer sitelerle de karşılaştırarak kullanıcılarına kaliteli bir biçimde sunuyor. günümüz için oldukça faydalı ve geliştirilmeye müsait bir site.

8) macapps

ninite'ye alternatif olarak kullanabileceğiniz, mac uygulamalarını kategorisine göre basit bir şekilde edinebileceğiniz bir site.

9) rulers

siyasi tarih meraklılarına , ülke-ülke ve gün-ay-yıl gibi parametrelerle detaylı bir şekilde başkanlık seçimleri temasında özet geçen faydalı bir site.

10) icons

çok bilinen flaticon.com'a en iyi az bilinen alternatif sitelerden biri.

11) boilthefrog

seçmiş olduğunuz iki sanatçının karışık bir playlistini oluşturup kullanıcısına sunan, müzikseverlerin kaçırmak istemeyeceği bir site.

12) gymvirtual

kadınlar için evde tamamen kendi başlarına ücretsiz bir biçimde uygulayıp fit kalabilecekleri egzersizleri içeren faydalı bir site.

13) forestapp

site bünyesinde özellikle doğasever olan ve ders çalışma konsantrasyonu konusunda şikayetçi olan kişiler için bir uygulama sunuyor. google chrome'a ek olarak kullanılabildiği gibi, app store'dan da temin edilebiliyor. uygulamanın özelliği ise sadece belirlediğiniz beyaz listede olan sitelerde kaldığınız sürece bir ağaç dikmenize olanak sağlıyor. eğer kara listeden, yani sosyal medyalardan herhangi birine girerseniz dikim için gerekli tasarım duruyor ve sıfırlıyor kendini.

14) novels80

kullanıcılarına birçok kitabı ücretsiz ve çevrimiçi bir şekilde kategorisine göre sunan, az bilinen oldukça kaliteli bir site.

15) all8

müzik yazılımı ve müzik temposunu belirlemek isteyeneler için mükemmel ve oldukça kolay kullanıma sahip bir site. klavyenizdeki herhangi bir tuşa basarak bpm değerlerini görebilir, yine dinlediğiniz müziğin temposunu teknik olarak belirlemek için açmış olduğunuz müziğin ritimlerini klavye kullanarak ölçütlendirebilirsiniz.

16) musiclessons

yine müzikle ilgilenenler için bünyesinde birçok ücretsiz müzik dersi ve egzersizine ulaşabileceğiniz faydalı bir site.

17) commonsense

tamamen ebeveynlerin yorum ve tavsiyelerine dayanarak, çocuklar için uygun film, tv şovu, kitap, oyun, uygulama vs. bilgileri sunan oldukça kaliteli bir site.

18) vesselfinder

fightradar'ın piyasadaki en iyi alternatifi diyebileceğimiz , bir uçuş takip sitesi.

19) fantasynamegenerator

aklınıza gelebilecek her konuda (oyun,müzik,bilim vs. ) ve kategoride size uygun farklı dil seçenekleriyle bir nickname oluşturabileceğiniz kendi alanında en başta gelen bir site.

20) naturalreader

elinizde olan metni veya uzun bir makaleyi ses dosyasına çevirip, istediğinizde dinleyebilmenize olanak sağlayan kullanışlı bir site.

21) steamdb

farklı periyotlarda ücretsiz olarak dağıtılan video oyunlarını takip etmekte zorlananlar için faydalı bir site.

22) techradar

teknoloji severler ve teknolojiyi ticaret amaçlı kullananlar için az bilinen çok iyi bir site.

23) goodrx

ülkemiz için de kurulabilecek, özellikle eczanelerde özel olarak satılan spesifik ilaçların nerede en ucuz şekilde temin edilebileceği hususunda kullanıcılarına zaman ve ekonomik olarak büyük tasarruf sağlatan bir site.

24) fakenamegenarator

özellikle sitelere üye olurken istenilen bilgilerden sıkılanlar için, sahte bir profil oluşturma konusunda gördüğüm en başarılı site diyebilirim. sadece isim ve soy isim değil, random bir şekilde ülke ve uyruğunuzdan yola çıkarak adres, posta kodu, telefon gibi bilgiler de oluşturuyor site algoritması.

25) citationmachine

hazırlamış olduğunuz makale ya da araştırmalarınız için grammer ve plagrism testi yapabileceğiniz ve yine kaynakça yönetiminiz için size büyük kolaylık sağlayan, az bilinen oldukça faydalı bir site.

26) sh*texpress

gördüğüm en garip site ve oluşumlardan biri diyebilirim. site kripto para ile ödeme imkanı sayesinde de istediğiniz birine kimliğiniz tamamen gizli bir şekilde gübre,dışkı vs. gönderebilmenize olanak tanıyor.

27) dotnetfiddle

yazılımcılar için farklı dillerde çevrimiçi derleyici kullanabilme imkanı sunan, az bilinen faydalı bir site.

28) thenicestplace

en kibar ve pozitif insanlarla sizleri eşleştirebileceğini iddia eden bir date sitesi.

29) ambiancemixer

birçok farklı rahatlatıcı ortam ve hava koşulu ambiyanslarını dinleyebildiğiniz gibi size ücretsiz bir biçimde istediğiniz ses efekti ve ambiyans ile kombinleyip yeni bir ses çıkarabilme olanağı sunan site.

30) scoop

linux araçlarına aşina olanlar için powershell alternatifi olarak windows ile kullanabilecekleri bir sistem barındıran site.

31) readingsanctuary

kullanıcılarını popüler kitaplar ve film-dizi uyarlamaları hakkında bilgilendirmeyi amaç edinen güzel bir site.

32) tubitv

popüler platformlardaki birçok film, dizi, anime ve belgeseli ücretsiz ve legal bir şekilde seyredebileceğiniz kaliteli bir site.

33) libraryofbabel

"babil kütüphanesi, bilim adamlarının araştırma yapabileceği, sanatçıların ve yazarların ilham alabileceği, meraklı veya mizah anlayışı olan herkesin varoluşun tuhaflığını yansıtabileceği bir yerdir - kısacası, tıpkı diğer kütüphaneler gibi. tamamlanırsa, küçük harfler, boşluk, virgül ve nokta dahil olmak üzere 1.312.000 karakterin olası her kombinasyonunu içerecektir."

34) expressowriting

kullanıcılarına yazma stillerini ve becerilerini geliştirmeye olanak tanıyan, yazıları daha akıcı ve verimli hale getiren oldukça faydalı bir site.

35) wordhippo

gelmiş geçmiş en iyi kelime cambazı site olduğunu iddia ediyor sitenin kendisi. kelimelerin yakın, eş, kinaye vb. özelliklerine göre eşleştirildiği, argo-küfür gibi sansürlerin kullanılmadığı bir site.

36) logomakr

ücretsiz bir biçimde kendi logonuzu oluşturabileceğiniz oldukça keyifli bir site.

37) removereddit

reddit'teki en çok etkileşime sahip silinmiş başlık ve yorumların yer aldığı bir site.

38) buienradar

az bilinen kaliteli bir hava durumu takip sitesi.

39) patchmypc

programların güncelliği konusunda takıntısı olanların beğenebileceği bir site, çevrimiçi bir şekilde bilgisayarınızda yer alan programların güncellenmesi gibi kötü yazılımlara karşı koruyan ve bunun yanında hatalara karşı da danışmanlık veren bir oluşuma sahip.

40) squibler

kendisini "en tehlikeli yazma biçimi" olarak tanımlayan, yine bilgisayar başında çok savsakladığını düşünenler için tasarlanmış bir site. sitedeki yazma bölümünde geri sayım bitene kadar eğer gerekli sayıda kelime girmezseniz tüm yazdıklarınız otomatik olarak siliniyor. her aşama başında ise kaydedilebiliyor.

41) kosmi

herhangi bir yükleme yapmadan ve eklenti kullanmadan, arkadaşlarınızla ekran paylaşarak oyun oynayabileceğiniz, film izleyebileceğiniz kaliteli bir site.

42) blankslate

ücretsiz ve kolay bir şekilde notlar tutmanıza ve onları saklamanıza olanak sağlayan kullanışlı bir site.

43) word2cleanhtml

word belgelerinizdeki html uzantılarını (köprüler) vs. otomatik olarak temizleyip, size temiz word dosyası olarak geri veren oldukça iyi bir site.

44) randomcrerditcard

bazı sitelerin premium özelliklerini denemelik olarak kullanmak isteyip, kart bilgilerini paylaşmak istemenler için fake bir kredi kardı oluşturan site.

45) fallingfruit

ülkelerde yerel halkların ücretsiz olarak faydalanabileceği meyve ağaçlarının yerlerini gösteren, her ülkeye uyarlanabilecek bir model içeren site.

46) atlasobscura

seyahat etmeyi sevenler için, turistik yerlerdeki en marjinal yerlerin rehberliğini yapmayı amaçlamış bir site.

47) 4anime

anime severlerin girip vakit geçirmek isteyeceği, oldukça kaliteli bir site.

48) bandcamp

güncel müzik piyasasının takip edilebildiği, amatör sanatçıların çalışmalarının çokça yer alıp incelenebildiği, müzikseverlerin görmek isteyeceği türden bir site.

49) mycarnoise

arabaların çıkardığı seslerden yola çıkarak tüm problemleri ya da kavramları şekillendiren, ilgilisi için vakit geçirebileceği bir site.

50) knowthechain

birçok ünlü firmanın da yer aldığı firmaların, yerel halkı sömürmesini engellemeyi amaç edinmiş güzel bir site. organizasyon özellikle zorla çalıştırılma hususuna öncelik veriyor.

51) decider

ne izlemesi hususunda çok kararsız kalan kişiler için, hangi platformda ne izlemesi gerektiğine dair güzel doneler veren, az bilinen kaliteli bir site.

52) bitwarden

hassas bilgilerinizi bir cihazdan başka bir cihaza aktarmak ya da başka biri ile paylaşmak istediğinizde size maksimum korumayı sağlayabileceğini iddia eden bir sisteme sahip site.

53) audacity

çok site kategorisinde değerlendirilmese de, bünyesinde çok iyi bir ses editleme programı indirmenizi sağlayan paylaşılmaya değer gördüğüm bir site.

54) worldcat

yakınlarınızdaki kütüphanelerde bulunan yazılı,işitsel ve görsel kaynakları taramanıza olanak sağlayan, ülkemiz içinde oluşturulmasının iyi olacağı bir site.

55) terribleagent

son derece başarısız tasarım ve reklamları, kafa dağıtmak için komik bir site oluşturmuş.

56) f2movies

az bilinen güzel bir alternatif film izleme sitesi.

57) deeptranslator

bünyesindeki diller arasında, google çeviriden daha iyi ve kaliteli çeviri yaptığını iddia eden bir site.

58) camelcamel

amazon'dan alışveriş yapmayı sevenler için, ücretsiz bir biçimde seçilmiş ürünlerin fiyat takibini yapıp ürün fiyatları düştüğünde bildirim gönderen faydalı bir site.

59) removal

bir diğer kaliteli resim arka planı silme sitesi.

60) screamintovoid

ana sayfasında istediğiniz bir şey yazıp scream tuşuna bastığınızda yazdığınız şeyi animasyon olarak uzayda bir boşluğa gönderen ve eş zamanlı olarak sizin yerinize çığlık atan, garip ama stres atmak isteyenlerin de kullanmak isteyebileceği bir site.

kaynak: redditbuzzfeed vb. sitelerdeki paylaşımlardan yararlanılarak hazırlanmıştır.