İŞ HAYATI 14 Şubat 2023
39,3b OKUNMA     198 PAYLAŞIM

Bir Çağrı Merkezi Çalışanının, İşleyişin Nasıl Olduğunu Anlattığı "İçeriden" Bilgiler

Bir kuruma sinirlendiğimizde genel olarak çağrı merkezleri çalışanları kolay hedef olabiliyorlar ancak bunu bir kez daha düşünmek lazım. Çağrı merkezi (call center) çalışanı bir Ekşi Sözlük yazarı anlatmış.

- çağrı merkezini aradığınızda o tuşladığınız anketlerin hepsi çalışanın maaşını etkiliyor.

- kendinize yakıştırıyorsanız küfür edebilirsiniz. bazı şirketler küfür için uyarı verirken, bazı şirketler temsilciye "dinleyeceksiniz" diyor.

- hz. isa bile olsanız istediğiniz yapılmayabilir. çağrı merkezinde emirler kesindir. temsilci sadece bilgisayardaki tuşlara yetkileri dahilinde basar. temsilcinin elinde sihirli değnek yoktur. emre uygun olmayan işlem yapan temsilci önce yazılı uyarı alır, sonra haklı sebep ile iş akdi sonlandırılır.


- yetkili istediğinizde yan masadaki biraz daha kıdemli biri görüşmeye dahil olur. aynı lafları algı yönetimi ile birlikte söyleyerek sizi ikna eder.

- aradığınızda beklemenizin, hemen bağlanmamanızın sebebi maliyetlerdir. çağrı merkezleri dakika üzerine para alır ve hemen bağlandığınız temsilci boş oturuyordur. kimse üretim yapmayan, boş oturan temsilci istemez.

- x sebep ile istediğiniz randevu yok ise gerçekten yoktur. yapamıyorum diyor ise gerçekten yapamıyordur. kayıt ettim diyorsa gerçekten etmiştir, ilettim dediyse iletmiştir. sorunun çözülmesi için zaman veremiyor ise gerçekten veremiyordur çünkü temsilci de bilmiyordur.