YEME İÇME 16 Haziran 2022
20,3b OKUNMA     211 PAYLAŞIM

Chicago'dan Çıkan, Bol Malzemeli ve Kalın Hamurlu Pizza Çeşidi: Deep Dish Pizza

Deep dish pizza nedir? İtalya'da başlayan yolculuğu, Chicago'da deep dish formunu alan pizzanın hikayesine bir de buradan bakın.
iStock

Nedir?

deep dish... italyan usülüne zıt, lezzetli pizza.

3-4 santimetre derinliğinde, içi malzeme doludur. mantar, salam, soğan ve biber önerilen içeriğidir. 1-2 dilimi doyurmaya yeter.

taze sipariş ediliyorsa, 30-45 dakika servisi beklenir, pişmesi uzun sürmektedir.

deep dish chicago'da meşhur olmuş, kalın kenarda çığır açmış bir pizza türüdür. iç dolgusu tamamen malzeme ile dolu olup hamur kısımlar boyutuna göre çok da fazla değildir. chicago bu tür pizza ile ün yapmış en meşhur zincir ise giordano's'dur. bir gün yerseniz şimdiden afiyet olsun.

Sıkça deneyen birinden

work&travel ile 2013'te chicago'ya gittiğimde, uno chicago grill'de 3 ay boyunca garson olarak çalışmıştım. işte o zaman aralığında her gün yeme imkanına, hem de bedava, sahip olduğum mükemmel bir pizza çeşidiydi. yalnızca tek bir parçası benim ebatlarımdaki (186 cm boy ve 80 kg ağırlık) bir insanı 3-4 saatliğine tok tutmaya rahat yeter. yanında ise favori içeceğim tabii ki mountain&dew'dur.

chicago'ya gidip yerinde yemediğim için, adana kebabı adana'da yememiş gibi değerlendirin yorumlarımı

ankara'da 10 yıl kadar önce adı galiba "al capone" olan bi yerde yemiştim ilk. sonra orası kapandı, yıllarca hiç bir yerde bulamadım.

şansıma abd'nin neredeyse her yerinde var ancak ilginçtir ki, kebapçıdan dönerciye, hamsiciden baklavacıya (ve bunun diğer ülke mutfakları için olan varyasyonları da dahil) her yerden üçer beşer tane olan new york'ta sadece bir yerde var. manhattan'da emmett's denen bir yer. şahsen beğeniyorum, bazı kişiler pek de chicago'da ki tadı vermediğini söylese de, ben bayılıyorum buranın pizzasına.

philadelphia ve arizona'da (tucson) da vardı lakin şu an isimleri aklımda değil. vancouver'da da (kanada) yok.


uno pizzacısı, eminim chicago'da çok iyidir. zira çoğu kişi övüyor. ancak brooklyn'de olan uno'ya gitmeyin, zira hem chicago style deep dish pizza yapmıyor, hem de diğer pizzaları çok kötü.

abd supreme court hakimi justice scalia'ya deep dish pizza hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorduklarında, cevabı "pizza olarak adlandırmak hukuksuzluktur" diye cevap vermiştir. italyan usulü pizza ile sadece adı aynı olup, birini beğenip diğerini beğenmeyen çokça bulunur.

bulunduğunuz yerde varsa mutlaka denemeniz tavsiye olunur.