SİNEMA 19 Nisan 2022
15,8b OKUNMA     305 PAYLAŞIM

Çok Uzun Zamandır Beklenen Thor: Love and Thunder Fragmanının İncelemesi

8 Temmuz'da gösterime girecek yeni Thor filminden ilk fragman (teaser trailer) yayınlandı. Sağlam bir çizgi roman okurunun çizgi romanları baz alarak yaptığı analizi şöyle bırakıyoruz.

Fragmanı önden verelim


thor: love and thunder filminin fragmanını çok uzun zamandır bekliyorduk

hatta marvel studios ilk teaser'ın yayın tarihi ve filmin vizyona gireceği tarihinin arasını bu sefer rekor derecede kısa tuttu. bunun bir çok sebebi olabilir aslında. pandemi sonrası filmlerin fragmanlarının biraz geç gelmesine alışmıştık. ama spider-man: no way home sadece spekülasyonla bile filmlerin kendi kendilerinin çok güzel reklamlarını yaptılarını kanıtlamış oldu. sanki thor: love and thunder'da bu yolda ilerledi.

fragman thor'un çocukluğunu, gençliğini, ilk avengers filmleri zamanını ve günümüz halini göstererek açılıyor. gençliğinde çizgi romanlardaki klasik kostümünün tamamen aynısını görüyoruz. marvel studios özellikle phase 4 ile birlikte neredeyse bütün karakterlerine tayt stili orijinal kostümleri bir kez de olsa giydirmeye başladı. tabii bunlar çok güzel göndermeler. scarlet witch, loki vb.

avengers: endgame'de thor yeni asgard'ı tamamen valkyrie'ye bırakıp guardians of the galaxy ile birlikte uzaya açılmıştı. hatırlanacağı üzere de bayağı kiloluydu. belli ki bir antrenman montajı eşliğinde kilo verdiği kısımlara da tanıklık edeceğiz. zaten taika waititi'nin böyle bir fırsatı kaçırma şansı olamazdı. çok keyifli bir sekans çıkaracaktır oradan. ekibin bir parçası olduğu kısımlardaki haline ravager thor diyeceğiz. burada giydiği kostüm ise çizgi romanlarda thunderstrike'a (eric masterson) son derece benzemekte. gördüğümüz kadarıyla guardians ile birçok maceraya atıldıktan sonra emekli olmaya karar veriyor.


emeklilik kararından geri dönmesine sebep olacak şey gorr the god butcher'ın gelişi. yalnız teaser bize gorr'u göstermediği için çizgi romanlardan kısa bir bilgi ile geçeceğim. gorr yeni sayılabilecek bir karakter. jason aaron tarafından thor: god of thunder serisinde okuyucunun karşısına çıkıyor. en büyük motivasyonu ise evreni tanrılardan temizlemek. karakter bu filmi villain'ı olacak. gorr'u oynayan isim ise christian bale.


gorr'un gelişi sadece thor'u ve asgard'ı etkileyecek bir olay değil, mcu'daki bütün tanrıların hedefte olduğunu söyleyebiliriz. thor ve korg'un yan yana devasa bir tanrı cesedine baktıklarını görüyoruz. o sahne birebir çizgi romandan alınmış bir sahne ve thor'un gorr'u araştırırken cesetle karşılaştığını söylemek mümkün. filmde asgard pantheon'u dışında yunan pantheon'u da karşımıza çıkacak. olympus'un tasarımı çok güzel olmuş. o sahnelerde russell crowe'un canlandırdığı zeus'u da görmek mümkün. muhtemelen gorr büyük bir baskında bulunacak olympus'a.


iki keçinin çektiği bir gemi var fragmanda

o keçiler toothgnasher ve toothgrinder. çizgi romanlarda thor, unworthy olup mjolnir'i kaldırma ayrıcalığını kaybettiğinde bu keçiler thor'a uzaydaki seyahatlerinde eşlik ediyordu. filmde turistik olarak yeni asgard'a gelenlere ayrılan tur gemisini çekecek gibi duruyor. ihtiyaç hasıl olduğu zaman o gemiyi bizimkilerde kullanacak gibi. hakeza thor, valkyrie, mighty thor (jane foster) ve korg filmde o gemide seyahat edecek.


valkyrie artık kral ve asgard dünyada olduğu için kendisini bürokrasinin ortasında bulacak. yanında gördüğümüz yaratık ise thor: ragnarok'tan hatırlayacağımız miek. film duyurulduğunda valkyrie kraliçesini arayacak denilmişti. karakterin filmdeki hikaye arc'larından biri de bu olacak. şahsen tahminim carol danvers ama bakalım kim olacak...


teaser'ın sonunda thor'u savaşın ortasında görüyoruz

muhtemelen orası yeni asgard ve gorr'un ilk saldırısı. önceki film parçalanan mjolnir, restore edilmiş bir biçimde gökyüzünden uçuyor ve bu filmde thor'a dönüşen olan jane foster'ın eline konuyor. jane foster'ın thor'a dönüşümü yine jason aaron'ın yazdığı thor serisinde gerçekleşiyordu. thor unworthy hale geldiğinde mjolnir ay'da tek başına yeni sahibini bekliyordu ve o dönem kanser hastalığıyla boğuşan jane foster, mjolnir'ın hak eden sahibi oluyordu. kanser hikayesi filmde yer bulacak mı bilemiyorum ama jane foster'ın thor olarak harika durduğunu söyleyebilirim.


natalie portman, thor: the dark world sonrası seriden ayrılmıştı. bazı anlaşmazlıklar yaşanmıştı. thor: love and thunder ile seriye geri dönüş yapması son derece sevindirici. ben çizgi romanlarda jane foster versiyon thor'u çok severim. harika bir hikayesi var. bunun sinemaya da uyarlanıyor olası heyecan verici. ilk iki thor filminde chris hemsworth ile natalie portman'ın çok iyi bir kimya yakaladığını düşünmüyorum. ama burada taika waititi farkı var. ikisi arasındaki kimyayı yeniden inşa edecektir.

fragman hikaye olarak bize çok az şey sunuyor olsa da gördüklerimiz hayli tatmin edici. gorr'un sahneye çıkışı asıl trailer'a saklanmış. aksiyon da pek görmüyoruz aslında. ama filmin görselliği çok güzel. görüntü yönetmenliği, renk paleti muazzam duruyor. thor: ragnarok'u beğenen seyircileri mest edecektir bu film.