SANAT 26 Haziran 2018
41,3b OKUNMA     770 PAYLAŞIM

Conni Gordon'un, Dakikalar İçinde Resim Yapabilmenizi Sağlayan Dört Basamaklı Yöntemi

Ressam Conni Gordon'un dört basamaklı yöntemi ile yetenek fakiri olsanıza dahi bir şeyler çizebilmeniz mümkün.

benim gibi bir yetenek düşmanına bile resim çizdirmeyi başarabilmiş yöntemdir. kulağına yeteneğini fısıldar ve içindeki kızıl canavarı uyandırır.

"resim yapmayı öğrenin" diye başlar, "yapamaz mısınız?  yapabilirsiniz! üstelik şimdi resim yapmak üzeresiniz." diye devam eder ve 'tab'ooolum bakma sen o kadar sığır bi adam da değilsin esasında lan' mesajını işler. sen "valla mı nasıl lan harbi mi" iç sesiyle okumaya devam edersin.

conni gordon'un ressam olabileceğinizi anında kanıtlama yönteminin kullanılması başlangıç için uygun bir yoldur. (iddialı)

aşağıdaki conni gordon egzersizini uygulayın. göreceksiniz ki sadece dağların biçimini değiştirerek, ufkun yüksekliğini değiştirerek, ağacın dallarının ve yapraklarının sayısını, biçimini değiştirerek veya resimdeki başka öğeleri değiştirerek, başka başka birçok görünüm elde edilebilir.

başlamadan önce, birkaç dakikanızı vererek, gökyüzü, tepeler, bir ağaç ve bir de gölden oluşan basit bir manzara çizin. aynı manzarayı çizmek için kullanacağınız conni gordon yöntemi şu basamaklardan oluşur:

birinci basamak: ana hatlar

(şu resmi bir köşeye açın ve yönergeleri uygulayın)

büyükçe bir dikdörtgen kutu çizin; merkezine bir nokta koyun. nokta ile kutunun alt kenarı arasındaki uzaklığın yarısından yatay bir çizgi çekin. sonra, bu çizgi ile merkezdeki nokta arasına inişli çıkışlı bir çizgi çekerek değişik yüksekliklerde bir tepeler dizisi yerleştirin.

ikinci basamak: destek

çizginin üstünde kalan beyaz alan gökyüzü alanı olarak destek sağlayabilir. tepe yamaçlarını kalemi çok bastırmadan çizgilerle doldurarak gölgelendirin ve kalemi daha çok bastırarak su yüzeyini gösteren çizgiler oluşturun; ama göl alanının tümünü bu çizgilerle doldurmayın.

üçüncü basamak: biçim

göl kıyısı boyunca uzanan tepelerin eteklerine değişik boylarda gelişigüzel sazlıklar çiziktirin. kutunun tepesinden alt kenarına kadar uzanan 's' biçiminde bir ağaç gövdesi çizip içini doldurun. gövdeye daha kısa, 'y' biçiminde dallar ekleyin.

dördüncü basamak: ayrıntılar

ağacın ana dalları arasına kabaca çizilmiş, yaprak biçimlerinden oluşan başka başka büyüklükte, koyu, kıvrık yaprak kümeleri yerleştirin ve bunları yeni dallar çizerek ana dallara bağlayın. yeri, eğimli çayır ve yaban otu alanlarıyla kaplayın. nasıl, kolay değil miymiş!

not: valla oluyor.

kaynak: tony buzan - aklın gücü (head first)

Bu içerik de ilginizi çekebilir