Dizisi Çekilse Ne Güzel Olurdu Hissi Uyandıran Anime, Oyun ve Kitaplar
dizisi çekilmesi istenen yapımlar... the last of us örneğinin başarılı devam etmesi sonrası akla gelen durum. örneğin bazı yapımlar 90’lı yıllarına ait olması nedeniyle görsellik açısından günümüzde zayıf kalması bazı video oyunlarının daha çok aksiyon ağırlıklı olup cutscene’lerinin az oluşu, aksiyon anında konuşmalara odaklanamama ve sadece manga olarak kalan yapımların durumundan dolayı dizisi çekilmesi istenilen mangalar, animeler ve video oyunlarını paylaşmak istedim (kendime göre).
anime, manga ve oyunlar
0. vagabond
gelmiş geçmiş en büyük kılıç ustası samuray mushashi’nin hikayesinin anlatıldığı manga serisi ne yazık ki animeye uyarlanmadı. ağır bir yapımla çok güzel bir dizi ortaya çıkabilir.
1. berserk
witcher başarısızlığından sonra aslında orta çağ fantastik konulu bir dizi hiç fena olmazdı. anime dizilerinin 90’lardan kalmadı sonraki anime serisinin 3d/2d karışımı korkunç yapısı nedeniyle başarılı bir dizisine hayır demezdik. elden ring ve dark souls gibi efsanelerin ortaya çıkması hep bu manga serisi sayesindedir. not: anime üçlemesini olan filmleri çok iyiydi ama bütün olayları anlatacak uzunlukta değildi.
2. silent hill
ilk 4 oyunu temel alacak şekilde her karakterin kendi cehennemini ve karakterlerin kesişen hikayelerinin anlatıldığı six feet under tarzında bir dizi çok iyi olurdu. video oyunları çok iyiydi ama 90 sonu 2000 başında kaldıkları için az cgi efekti ile enfes bir atmosfer oluşturulabilir.
3. metal gear solid
70’lerden 2030’lara big boss’tan solid snake’e derin bir işleyişle ekrana yansıtılabilir. soğuk savaş, nükleer tehditler kurgusal ve bilim kurgunun zirve yapacağı bir ilişki yumağı ile anlatılır.
4. bloodborne
mekanları, yan karakterleri ve gotik/grotesk dünyası ile izleyeni büyüleyen faustvari ve lovecraftyen bir evren oluşturulabilir.
5. great teacher onizuka
nam-ı değer gto. eğitim sisteminin küresel olarak berbat gittiği günümüz dünyasında gto, güzel bir örnek hoca profili çizerdi. bizlerin hep hasret kaldığı muziplikte bir hoca olması adına her bölümü büyük bir eğlence içersinde izlenirdi. eski çizimlerinin üstüne çok iyi giderdi açıkçası.
6. slam dunk
kendi adıma halen en sevdiğim animedir. hanamichi ve kaede atışmaları için bile ekrana kitler insanı.
7. legend of the galactic heroes
80’lerin efsanevi animesi stratejik yapısı ve karakterleriyle battlestar galactica etkisi yaratacaktır.
8. horizon zero dawn
video oyun tarihinin belki de en derin ve hayranlık uyandıracak hayal gücüne sahip oyunudur hzd. alloy’un ve insanlığın hikayesi büyük bir platformda izlenme rekorları kırardı (güzelim oyunu oynarken kim bilir ne konuşmaları kaçırdık).
9. captain n the game master
nintendo’ yerinde olsam bu arkaplanda unutulmuş yapıma güncel bir el atardım. oyun dünyasında klasik haline gelmiş karakterlerle nerd bir kahramanın hikayesi çok fazla ilgi çekici olurdu.
kitaplar
1. kayıp cennet
milyon’un ölümsüz eserindeki şeytanın cehennemden geçip cebrail ve ordusuyla savaşı, cehennemdeki diğer karakterler çok ilgi çekici olurdu.
2. the monk
türkçeye son zamanlarda çevrilen başarısız kitabı ve çok eksik kalan kötü filmiyle dizisi muhakkak çekilesi bir kitap the monk. breaking bad tarzında kötüye evrilişin ilk örneklerindendir.
3. ilahi komedya: cehennem
dante’nin ölümsüz hikayesi ölümsüz bir diziyle taçlandırılabilir.
4. dr. jekyll ve ms. hyde
her ne kadar filme uyarlandıysa da eksik kalmış bir eserdir. ince ince işlenen bir diziyle kült bir dizi ortaya çıkabilir.
5. alamut kalesi
assassin’s creed gibi popüler oyunlara da ilham veren hassan sabbah’ın dahiyane ordusu
çok beğenilirdi.
not: vathek veya otranto şatosu gibi ölümsüz gotik eserler de diziye çevrilse çok iyi olmaz mıydı?