Dönemlerinin Efsaneleri Olan Özlenen Süper Dergiler
Sadece bilgisayar ve oyun meraklılarını değil o dönemde birçok kişinin ilgi gösterdiği, bilgisayar ve oyun dergisi.
(bkz: gameshow)
1992 yılından 2002’ye kadar yayınlanan, tarih, felsefe ve edebiyat gibi çok yönlü yazılara sahip dergi.
(bkz: hayalet gemi)
‘Dergi Bitti!’ diye bir yazıyla dergiye son verilmiş. Farklı şekilde yayın hayatına son veren derginin o veda metni ise şöyle;
Dergi Bitti! Kitapların ve filmlerin sonunda eskiden 'son' diye yazarlardı. O zamanlar bunun nedenini hiç düşünmezdim. Uzun zamandır hiç bir şeyin sonuna 'Son' diye yazılmıyor. Sanki artık hiç bir şeyin bittiğine inanmıyoruz. Hiç bir şeyin sonunu görmek istemiyoruz. Hayalet Gemi'nin sonu, görmek istemediğimiz sonlardandı. Ama belki de yeni başlangıçları mümkün kılmak için bazı şeylerin bittiğini kabullenmeliyiz. Sonsuzluk kendi başına bir yanılsamadan başka ne ki... On yıl önce her şey bir yanılsama mı diye sormuştuk kendi cümlelerimizle. On yıl sonra yeniden soruyoruz... Çünkü cevabı bulduğumuz yanılsamasına hiç kapılmadık, soru sormayı sürdürdük. Sürdüreceğimize de inanıyorum ve bu sefer yazımın sonuna küçük çıpa yerine o meşum sözcüğü yazıyorum.
-SON-
1998 yılında çıkan yayın hayatını 1,5 yıl sürdürebilen oyun dergisi. Oyunlar hakkında yazılar ve diğer köşe yazılarıyla o da kısa zamanda özlenen dergiler arasında yerini almıştır.
(bkz: pc gamer)
Diğer dergilerden farklı olarak, yazılarında inler cinleri konu alan, uzaylıları işleyen dergidir.
(bkz: fenomen)
Yine çizim ağırlıklı bir mizah dergisi, ancak o da yayın hayatına kısa zamanda son vermiştir.
(bkz: fermuar)