EDEBİYAT 14 Eylül 2022
9,2b OKUNMA     303 PAYLAŞIM

Ejderha Mızrağı Serisinin Şimdilik Tek Live-Action Uyarlamasını Yapan Türk Gençler

Yeni kitabı Dragons of Deceit ile tekrar gündeme gelen Ejderha Mızrağı (Dragonlance) serisi, film hakları davalık olduğu için bir türlü sinemaya uyarlanamıyor ancak zamanında birkaç Türk genç bunu amatör şekilde de olsa gerçekleştirmişti.
Sol fotoğraf: frp.net

orijinal saganın yaratıcıları margaret weiss ve tracy hickman'ın yazdığı yeni dragonlance üçlemesinin ilk kitabı dragons of deceit çıktı. gerçi dragonlance adıyla yüzlerce kitap çıktığı için (ben 200'den sonra saymayı bıraktım) artık pek kimse umursamıyor ama bu yeni seri orijinal yazarlar tarafından yazıldığı için ayrı tutulmalı.

ayrıca geçtiğimiz senelerde weiss ve hickman, yayıncı firma wizards of the coast'ı mahkemeye vermiş ve milyon dolarlar talep etmişti. işte bu seri ile, ikilinin dragonlance üzerindeki etkisi tekrar artmış oldu.

kitap fena değil ama beklentinizi pek yüksek tutmayın. ikinci kuşak muhabbeti bana pek tat vermemişti zaten summer flame falan da. bir de buna kitabın destina diye bir karakterin etrafında dönmesi bana sürekli yeni türkü'yü hatırlattığı için dikkatim iyice dağıldı. sürekli "sen öyle umarsız uyusan da bir köşede" diye mırıldandım durdum okurken.

film hakları hala davalık olduğu için ufukta bir film gözükmüyor, ki günümüzde çekilirse kesin tiksinç ötesi bir şey olur, o yüzden yapılmasın daha iyi. ben de bu vesileyle bizim türk gençlerinin 20 küsür sene önce yaptığı fragmanların linkini vereyim:

Dragonlance Trailer Project - Trailer 1 - Meeting The Heroes (2001)


Dragonlance Trailer Project - Trailer 2 - Living The Pain (2001)


Dragonlance Trailer Project - Trailer 3 - The Obsession (2001)


zamanında çok dalga geçilse de adamlar dragonlance'ın ilk ve tek live action versiyonu yapmış olma gururunu hala taşıyorlar, helal olsun. ki kitabın yazarları da defalarca takdir ettiler bu gençleri.

kendileriyle yıllar sonra yapılmış röportaj da burada


o değil de bir zamanlar iyi kötü uygar dünyaya adapte olmaya başlamış bir toplumun günümüzdeki içler acısı hali gerçekten ibretlik. yazık, çok yazık...