İLİŞKİLER 26 Ocak 2018
255b OKUNMA     876 PAYLAŞIM

Erkeklerde Ayak Fetişistliği Görülmesinin Sebebi Nedir?

Cinsel dürtülerin bu ilginç tarafını incelerken Freudyen görüşü ele alalım.
iStock


freudyen görüşe göre, ayağın iğdiş edilmiş penis yerine konma durumudur ayak fetişistliği

erkek çocuk, bebeklikten çıkış evresinden itibaren pipisinin önemini de kavrıyor ve onu hayatın vazgeçilmez unsuru olarak kabul ediyor. bu noktada ilgili düşünce, bunun herkes için böyle olduğuyla ilgili bir vaziyette. yani bizim küçük erkeğimiz, karşı cins de dahil herkesin penisi olduğuna inanıyor. ancak sonrasında aileden ve çevreden alınan mesaj ve izlenimler çerçevesinde, gerçeğin farklı olduğu ve kadın cinsinde penis bulunmadığı öğreniliyor. bu noktadan itibaren, çocuk için keşfedilecek yeni bir bölge ortaya çıkıyor; kadın cinsel organı!..

tutkulu ve tutkusunun peşinden gidebilecek çocuklarda, odasına gitmeden halının üstünde oynama evresinin görülmeye başlandığı dönem bu. eve gelip giden kadınların bacak arasına ulaşılabilecek en uygun nokta. eteklerin altında ne olduğu merakı ve bu merakı giderme umudunun yaşandığı yolda, en yakın olunan uzvun ayaklar olması.


bu evrede olay takıntı boyutunda seyrederse, ki böyle bir durum ebeveyn tarafından da gözlemlenebilir değildir, çocuk pes ediyor. kadınların penisi olmadığı gerçeğini kabul ediyor ancak penissiz yaşanamayacağı düşüncesinden de vazgeçmiyor. kültürün ve ailenin "pipin düşer", "pipini köpek kapar" vb. türünden söylemleri de varsa, kadınların iğdiş edilmiş olduğu ya da bir şekilde penisini kaybettiği ancak kaybedilen penis yerine başka bir penis edindikleri fikrine kapılıyor. bu durumda demin de bahsettiğim üzere en yakın olunan uzuv olan ayak, kadının penisi oluveriyor.

freud'dan uzaklaşıp başka bir açıya yönelirsek, yardımcı etkenler yoluyla da ayağa ilgi oluştuğunu görebiliriz.


bu noktada, en güzel örnek topuklu ayakkabı olacaktır


kadınların makyaj sırasında yaptıklarının, seksi görünmekle alakalı olması durumu var burada. demek istediğim tam olarak seksi çağrıştıracak bir görünüm yaratmak. yanakları ve dudakları daha kırmızı göstermek (seks sırasında kanın bu bölgelere hücum etmesi), saçları dikkat çekecek bir hale getirmek (saçı besleyen hormonun östrojen olması) ve konumuzla ilgili olarak topuklu bir ayakkakabı giymek, hatta mümkünse açık bir topukluyla ayağın şeklini teşhir etmek. bu son bahsettiğim durum, seks sırasında orgazma ulaşan kadının ayaklarını bacaklarıyla aynı hizaya getirecek şekilde tutması ve parmaklarını öne doğru uzatmasından kaynaklıdır. diğer makyaj yöntemleri gibi ayak da bu konuma en uygun şekilde teşhir edilirse, seksilik mesajı erkek beynine verilir.

konu çok mu dağıldı emin değilim ama entry'yi leonardo da vinci'nin bir sözüyle bitirelim:

ayak bir mühendislik harikasıdır.

Mecidiyeköy Trafiği Yerine Hollanda'da Bisikletle İşe Gitmeyi Seçen Birinin İmrendiren Hayatı