İLGİNÇ 16 Kasım 2016
66,3b OKUNMA     14282 PAYLAŞIM

Hindistan'da Akıl Almaz Olay: Endüstriyel Atık Dolu Körfeze Damacanalarla Akın Eden İnsanlar

Hindistan'ın endüstriyel ve kanalizasyon atıklarıyla dolu Mahim Körfezi ile ilgili 2006 yılında bir söylenti ortaya çıkar. Buna göre körfeze tatlı su karışmıştır. Doğruluk payını araştırmadan ellerine şişelerini alan hintliler bu suya akın eder. Travmatik olayı Sözlük yazarı alebahad'dan dinliyoruz.

2006 yılında hindistan mumbai'de mahim körfezi'nde gerçekleşen bir olay var. bu körfez, hindistan'nın en kirli körfezlerinden birisidir(hindistan'ın diyorum bak, ona göre hesap et ne kadar kirli) çünkü günde tonlarca kanalizasyon, endüstriyel atık bu körfeze boşaltılmaktadır. ancak 2006 yılında bir gün körfez sakinleri körfezde yeralan teethal sahilinde tuzlu deniz suyunun tatlı suya dönüştüğünü iddia eder (napıyonuz lan arada dil değdirip kontrol mü ediyorsunuz çökelekler?)


hemen yayılır bu haber ve insanlar sahile koşup deniz suyunu içmeye başlar(sebep?). 


maharashtra kirlilik kontrol börosu (hindistan'da böyle bir birim var mıymış? allah yardımcıları olsun) uyarılar yapmaya başlar, sağlık problemleri olabileceği yönünde. ancak bırakın uyarıları dinlemeyi insanlar kap kacak kapıp oraya koşup suyu şişelere, damacanalara, tencerelere doldurup doldurup evlerine götürmektedirler. 


öğleden sonra saat 2 gibi bölgenin dini liderleri(!) suyun tekrar tuzlu suya döndüğü açıklaması yapar da insanlar sakinleşir.

yetkililer bir açıklama yapmaya çalışırlar ve en mantıklısı yoğun yağan yağmurlar dolayısı ile deniz kenarında su altında kayalardan fışkıran tatlı yağmur suyunun yoğunluktan ötürü yüzeye çıkmış olabileceğidir ancak kanıt yok.
aha