KOMİK 11 Mayıs 2016
188b OKUNMA     1260 PAYLAŞIM

İlk Kimin Aklıma Geldi Diye Deli Gibi Merak Edilen Şeyler

Sizin de illa ki ''bunu ilk kim düşündü ya? kafamda deli sorular..'' dediğiniz şeyler vardır şu hayatta. Buraya da size ''sahi ya?'' dedirtecek türden, ilk kimin aklına geldiği deli gibi merak edilen şeylerden bazılarını bırakıyoruz.
iStock.com

sütü yoğurda dönüştürmek. nasıl becerdiniz lan bunu. ilk mayayı nerden buldunuz anasını satayım

taş atmak yerine ilk defa küfür eden adam. ilk pasif agresif; bildiğimiz anlamda medeniyetin kurucusu.

(bkz: tuz)

harbi lan bunu hangi manyak denizden ya da kayadan elde edince tadına bakıp beğendi? hadi beğenmeyi bırak yediğim şeye biraz dökeyim dedi? ulan yediğim her şeyde biraz eksiklik var o da bu dedi? harbi merak ediyorum.

benim merakim daha cok dillerle ilgili. mesela masaya ilk kim masa dedi de genel kabul gordu. masa yerine neden sandalye demedi. kafamda deli sorular..

haydi buğdayı sapından çöpünden ayırdın, taşla da ezdin un yaptın da bunu mayalandırıp sıcak bir yerde pişireyim diye nasıl düşündün ya?

spor olsun diye koşmak.

bunu yapan ilk insan var ya, insanlık tarihimizin en önemli kırılma anını işaretleyen varlıktır.

bir hayvanın en önemli bireysel aktivitesi, enerji kazanmak, yani yemek yemektir. o enerjiyi hiçbir hayvan boşa harcamaz.

ama bu ablamız/abimiz, kazandığı enerjiyi kaybetmekten korkmayıp spor yapıyor. çünkü yerine yenisini koyacağını biliyor.

bu lüks, daha önce hiçbir insan için mümkün olmamıştı.

az şey mi?

ilk otuz bir en merak edilendir.

bunca günahın başlangıcına sebep olan bir adam...

çömelip sıçmak ve hatta gizli gizli sıçmak.yani ilk kim sıçtığını gizlemeye çalıştı.herşey götü kaptırma korkusu mu?

(bkz: sütyen) kim memeleri omza asmanın gerekli olduğunu düşündü bunu bilmiyoruz tabi ama modern kadının çilesini başlatmış hiç utanmadan tüü yazıklar olsun.

bütün insanlığa ait olan toprağın etrafını çit ile çevirerek burası benim demek.

yeşil zeytini içine sokulan biber

kesinlikle (bkz: sabun).

hadi tesadüfen bir şeyleri karıştırıp kaynatıp deneme yanılmayla sabunu buldun (ki o bile çok acayip), bunun temizliğe yaradığını nasıl fark ettin? ben olsam kesin bir tadına bakar, sonra da "bu ne saçma bir şey oldu ya böyle!?" diye tükürüp atardım.

edit: 83mxx'in dediğine göre ilk olarak nil nehri'nde keşfedilmiş. hatta şöyle açıklamış: 

"ölüleri yakıyorlar ve cesetlerden süzülen yağ ve kül nil nehrinin sularına karışıyor ve nehirde çamaşır yıkayan kadınlar nehrin bir bölgesinde yıkanan çamaşırların daha temiz olduğunu farkediyor. ve araştırma sonucu devrin mucitlerinden birisi sabunu (yani yağ+kül) keşfediyor." şahsen benim aklıma yattı*.

(bkz: at binmek)

be arkadaş o sendeki ne cürret, bu nasıl bir cesaret! ata binmeyi aklından nasıl geçirdin lan?!

(bkz: balkon)

arkadaş sen nasıl rahat düşkünü,açık hava sevdalısı bir adamdın ki balkonu buldun? hiç mi korkmadın bunun altına da destek falan koymadık ama yıkılır mı acaba diye? pencere neyine yetmedi aq?

karşılaşınca opusmek kimin aklına tukurdugumun gelmiş acaba? terli terli şapur şapur illet oluyorum ya

arkadaş tamam gittikçe modernleştin, incir yaprağından, hayvan derisine ordan da pamuğa ipeğe falan geçtin de aklına nerden geldi bu kırışıkmış bir de ütüleyeyim diye.. her kim icat ettiyse her kimin ilk aklına geldiyse her ütü yaptığımda kendisini sevgiyle anmaktayım..

kimse yazmamış. erkek pantolonlarına konulan fermuar.

ilk kim akıl etti bilmiyorum, araştırmadım da ama bundan daha düz ve kullanışlı bir kısayol örneği çok az bulunur şu hayatta.

"hımm şuraya bi delik açalım, çıkarıp işenilir."

tavuğun götünden çıkan bir şeyi yemek ile +1'lediğim. ilk kim yedi bu yumurtayı? kafamda deli sorular.

(bkz: sigara)

yaprağı kurutayım, dışına kağıt sarayım, önüne filtre koyayım, ucunu yakayım, diğer taraftan dumanı içime çekeyim, sonra dışarı üfleyeyim, bu da bana zevk versin.

harbi işsizmiş arkadaş.

(bkz: kek)

her bir malzemenin ayrı ayrı gelişim sürecini düşünsene. buğdaydan un, pancardan şeker, ayçiçekten yağ, kakaodan çikolata, kabartma tozu... bunları tek tek icat et, sonra karıştır, önceden ısıtılmış fırında pişir... kesin uzaylılar bize öğretti.

(bkz: sucuk)

hayvanın bağırsağını boşalt, temizle, içine kıymalı baharatlı harç hazırlayıp koy ve sonra kurutup tüket. gerçekten inanılır gibi değil.