YAŞAM 19 Ocak 2018
98,3b OKUNMA     837 PAYLAŞIM

Japonya'nın Bireysel Silahlanma Konusunda Örnek Olması Gereken Titizliği

ABD'de, dünyanın geri kalanına göre daha gevşek olan bireysel silahlanma için mükemmel denebilecek bir ön aşama süreci uyguluyormuş Japonya.
iStock


bireysel silahlanmak isteyenlerin bir tarafından kan alan ülkedir japonya

japonya'da yasal yollardan bir silah sahibi olabilmek için öncelikle ayda bir düzenlenen ve tüm gün süren bir derse katılıp yazılı sınavını geçmeniz gerekiyor. buna ek olarak poligonda düzenlenen pratik sınavını da geçmeniz lazım.

sonrasında hastaneye gidip ruh sağlığı testi ve uyuşturucu testinden pozitif sonuç almanız ve bunu polise gidip teyit ettirmeniz gerekli. son olarak da yoğun bir arkaplan taramasından geçirilip sabıkanız veya herhangi bir suç örgütüyle bağlantınız olup olmadığına bakılmakta. hepsini başarıyla atlatabilirseniz bir pompalı veya havalı tüfek sahibi olabilirsiniz.

burada bitmiyor tabii ki.

silahınızın ve mühimmatınızın ayrı yerlerde kilitli bulunduğunu ve bunların evinizdeki detaylı konumunu polise belgeleyecek, ayrıca yılda bir silahınızı polise kontrol ettireceksiniz. ha unutmadan, yukarıdaki ders ve testleri üç yılda bir tekrarlamanız da gerekiyor.


sonuç?

2014 yılında abd'de yaşanan silahlı ölümler sonucu 33 bin 599 kişi hayatını kaybetmiş iken japonya'da sadece 6 kişi ölmüş.

kaynak