EDEBİYAT 15 Eylül 2020
14,7b OKUNMA     331 PAYLAŞIM

JK Rowling'in İsim Değiştirerek Yazdığı Dedektiflik Serisinin Yeni Kitabı: Troubled Blood

Harry Potter serisinin ikon mertebesine yükselen yazarı JK Rowling'in, Robert Galbraith mahlasını kullanarak yazdığı cormoran strike isimli dedektiflik serisinin yeni kitabı bugün İngiltere'de (15 Eylül 2020) piyasaya çıkıyor. İşte kitaba dair bilinmesi gerekenler.

troubled blood, ingiliz yazar j. k. rowling'in robert galbraith mahlasıyla yazmakta olduğu dedektiflik / suç kitapları serisi cormoran strike romanlarının 5. kitabı.

15 eylül 2020'de yayınlanacak olan kitap toplam 944 sayfa uzunluğunda ve yazarın kariyeri boyunca yazdığı en uzun kitap olma özelliğini taşıyor (bir önceki en uzun kitabı ingiltere baskısı 766, amerikan baskısı 870 sayfa olan harry potter serisinin de 5. kitabı harry potter and the order of the phoenix'ti).

kitap için film afişlerine benzeyen çok başarılı bir de kapak görseli hazırlanmış durumda


kitabın konusu ise şu şekilde

özel dedektif cormoran strike, 1974 yılında esrarengiz şartlarda kaybolan annesi margot bamborough'u bulmakta yardım isteyen bir kadın kendisine yaklaştığında cornwall'da ailesini ziyaret etmektedir.

40 yıllık bir tanesi şöyle dursun, strike daha önce hiç faili meçhul bir vakayla uğraşmamıştır. ancak zayıf bir başarı ihtimali olmasına rağmen durum ilgisini çeker ve kendisinin ve ajanstaki ortağı robin ellacott'un hali hazırda üstünde çalışmakta olduğu vakaların uzun listesine ekleyerek vakayı üstlenir. robin ise bir yandan strike hakkındaki duygularıyla savaşırken bir yandan da karmakarışık bir boşanma ve istenmeyen bir erkek ilgisiyle uğraşmaktadır.

strike ve robin margot'nun ortadan kaybolmasını araştırırlarken tarot kartları, psikopat bir seri katil ve hepsine güvenilemeyecek görgü tanıklarıyla dolu şeytanca karmaşık bir vakayla karşı karşıya kalırlar. ve onlarca yıllık vakaların bile ölümcül olabileceğini öğrenirler...

kitabın promosyonunu yapmak amacıyla ilgi çekici kısa bir görsel de hazırlanmış durumda


türkiye'de pegasus yayınları tarafından yayınlanan serinin kitaplarının şimdiye kadar üç tanesi türkçe'ye çevrilerek yayınlandı (4. kitap henüz türkçe olarak yayınlanmadı). bu nedenle gecikmeli de olsa beşinci kitabı yine pegasus yayınları'nın piyasaya çıkarmasını ve kitabın türkçe adının "belalı kan" olmasını bekleyebiliriz sanıyorum.

5. kitabını gören, 6. kitabı ve devamına da giden başarılı bir seriye dönüşen bu serinin neden j. k. rowling'in kendi adıyla yayınlanmadığını, neden yine dünyaca ünlü bir bestsellera dönüştürülmediğini anlamak ise zor.