İLİŞKİLER 3 Şubat 2022
55,1b OKUNMA     232 PAYLAŞIM

Kadınlar Gerçekten de Kendilerine İlgi Göstermeyen Erkeklerden mi Hoşlanır?

Kadınların ilgisiz erkeklerden hoşlandığı klişesini masaya yatıralım ve enine boyuna inceleyelim.
Russell Hammond ve Penny Lane / Almost Famous (2000)

kadınların ilgisiz erkeklerden hoşlanması... bir deneyin bakalım, mesela bir kadın olsun siz ondan hoşlanın fakat onun ilgisini çekmek için ilgisiz olun. sizce ne olur?

cevap vereyim, o kadın için tamamen görünmez olursunuz.

kadınlar hipergamiktir ve hipergami kendi seviyesiyle bile ilgilenmez. hipergaminin yanısıra sosyal konumda sadece yükseklik değil benzerlik, kadının duygularında karmaşıklık/yoksunluk, hatta kokunuzun bile uygun olması gerekir. çoğu erkek bu yüzden o kadına ilgi gösterse de göstermese de geri dönüş alamaz. hatta her şeyin tip olduğunu savunan incel yorumları okuyorum. tipin sadece bir parametre olduğunu sadece tinder eşleşme istatistiğinden bile ispatlayabilirim. örneğin şuradaki kaynakta tipi gayet iyi bir erkek buluşmanın sadece %3'ünde cinsellik almış. yakın zamanda maalesef intihar eden ünlü pua tom torero'nun kaynakları da benzer verileri sunar.

PUA (pick-up artist): Potansiyel cinsel partnerleri çekmede etkili olması amaçlanan özel teknikleri araştıran ve uygulayan erkek.

buradan tip, fiziksel nitelikler vs. önemsizdir anlamı çıkmasın. hepsi önemlidir ancak sorun, bunun tek parametre olduğunu düşünmektir ve bu düşünce sizin zihin setinizi kısıtlar.

Victoria ve Ted Mosby

size geçen gün belgeselde izlediğim hipergami ile ilgili ilginç bir durumu aktarayım. fokların sosyal düzenini anlatan anlatıcı şöyle diyordu: "...ve yine soğuk bir günde çıkan güneşte fokların %90'nı çiftleşemeyeceklerini biliyordu, hepsi yan yana dizilmiş güneşin keyfini çıkartıyorlardı..."

erkek doğada neredeyse bütün türlerde harcanır, yok olabilir niteliktedir, kadın ise değerlidir, bu yüzden çiftleşme oranları azdır, insanlarda da aynen böyledir. günümüze ulaşan erkek gen sayısı, kadınlara göre çok azdır, antropolojik araştırmalar da benzer sonuçları sunar. [ref: matt ridley - kızıl kraliçe].

elimizdeki tinder verilerinden bile erkeklerin %4.5'unun eşleştiğini biliyoruz, hadi orası sosyal medya, tarihi kaynaklara baktığımızda erkeklerin anca günümüzde %20'e yakın oranda eşe ulaştıklarını görüyoruz. 

buradan varacağım nokta ne? bunca şeyi ne diye anlattım?

kadınlar ancak arzu duydukları erkeğe ulaşamazlarsa o adama daha da çekilirler. örneğin kötü çocuklara kadınların daha çok çekildiklerini biliyoruz ama bunun temel sebebi ve bu mitin çıkış noktası kötü çocukların hayatta da başarılı olmasıdır. kadında arzuyu oluşturduktan sonraki tavırlarıdır fakat bu erkeklerin ilişkilerinin uzun sürmediğini biliyoruz. çünkü dark triad genellikle kısa süreli ilişki şablonunu sağlar. bu yüzden ilişkide doğru kontrol önemlidir.


yani sebep-sonuç ilişkini kaçırmamak gerek. kötü olduğunuz için kadınlar size gelmiyor, kötü çocuklar hayatta başarılıysa ve dark triad'ın parametrelerini uygun oranda doğru kullanıyorsa başarılı oluyor ve kadınlar bu erkeklere çekiliyor. çünkü bu erkeklerin hayatta kalma, kadını ve olası çocuğunu savunma, daha önemlisi doğabilecek bebeğin güçlü genlerle tek başına hayatta kalabilme ihtimali yüksek. bu yüzden kötü çocuk sinyallemeleri kadına seksi geliyor ama altının dolu olması da gerekiyor.

bir not: kötü çocuk olmaya karar verirseniz, bunu sözle değil hayatınızda belli başarılar sağlayarak yapmalısınız. örneğin şu an bulamayacağım fakat bir makalede ceo'ların bir çoğunda dark triad bulunmuştur. yani aynaya bakıp, ben kötü çocuk oldum diyerek yapamazsınız. 3 gün sonra bir kadını belki etkilersiniz fakat o kişilik özelliklerinin altı boş olduğu için köpek gibi o kadının peşinden koşarsınız. 

eğer arzu duyulan adam 1-2 adım atarsa, kadın çok daha hızlı şekilde ilerler. çünkü kadının gözünde 8/10'luk bir erkekseniz ortada "genuine desire" (gerçek arzu) dediğimiz durum oluşur.

stratejik olarak bu adamın ilişki içinde 1 adım geri atması ise kadını çıldırtır, çünkü zaten nadir bulunabilen (üstteki istatistiklere göre) değerli erkeği kaybettiğini hisseder. bir erkek için arzu işi kolaydır, kadının seksi olması yeterlidir fakat kadın için arzu girifttir.

kadınlar bu güçlü hisleri nadiren yaşar. çoğu kadın bazı erkekleri çekici/seksi bulabilir ama kendini kaptırdığı, kendinden geçtiği erkek sayısı 1-2'dir. hatta bununla ilgili söylenmiş ilginç uluslararası beylik laflar bile vardır: "women love once" (kadınlar bir kere sever.) vs gibi.

bu sebeple kadın hem arzu, hem sürdürülebilirlik gördüyse bunu korumayı seçecektir. işte üstte bahsettiğim dark triad sahibi erkeklerin sorunu da çabuk geri vites yapmalarıdır.

özet olarak siz de bu erkekler gibi "sahte" davranışla (ilgisizlik vb) kadınları etkileyeceğinizi düşünürseniz, başarısız olursunuz.