HABER 17 Mart 2016
18,9b OKUNMA     971 PAYLAŞIM

Milli Takımımızın EURO 2016 Formaları Belli Oldu

Önümüzdeki yaz Fransa'da gerçekleşecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan milli takımımızın turnuva boyunca giyeceği formalar görücüye çıktı.

Sözlük yazarlarının yeni formalarla ilgili görüşleri ise şöyle


ingiltere, fransa ve portekiz'in birebir aynı formalarının aksine özel tasarıma sahip formalardır. hırvatistan'a da özel forma tasarlanmış. polonya'ya da özel tasarlanmış gibi duruyor ama çok düz formalar, bir özelliği yok.

böyle değişimler güzeldir, türkiye'nin klasik iç saha forması yok ama modern bir tasarım var ve yıllar sonra avrupa'da futbol sahnesine çıkacağımız için böyle tasarımlar heyecan verici bana göre. (bu konuda az biraz bilgim var) (bkz: efsanecubuklu.com)

tff şöyle demiş, daha doğrusu nike demiştir bunu: "alttan siyah olarak başlayan yeni iç saha forması omuzlardan yukarı doğru yayılan güçlü bir kırmızıya dönüşen özel bir grafiğe sahip. bu grafik zincirlerden yapılan savaşçı zırhını andırırken türk mimarisinin en önemli parçalarından birisi olan karmaşık mozaik desenlerinden de ilham almaktadır."

"formada yer alan şekiller ve renkler türk mimarisindeki güzel ve karmaşık mozaik uygulamalarını anımsatırken zincirlerden yapılan desen ilhamını savaşçı zırhından alır."

ayrıca katıldığımız son turnuva olan euro 2008'de de benzer forma setimiz vardı, kırmızı iç saha, turkuaz detaylı beyaz deplasman. ona da güzel bir atıf olmuş, tebrikler nike'a.

milli takımın 23 örümcek adam sloganıyla euro 2016'ya katılacağını gösteren formalardır.

turkuaz formada çoraplar da turkuaz olsa daha iyi olurdu sanki.

bu formalar bir tek mehmet topal'a yakışacak.

bilirsiniz kendisi halk arasında örümcek lakabı ile tanınır.

https://twitter.com/…ugzo/status/710389135832391680

yine üzen formalardır. her milli takımın kendiyle özdeşleşmiş bir forması var, arjantinin beyaz üstüne mavi çubuklu, brezilyanın sarı üst mavi alt, italyanın mavi üst beyaz alt, almanyanın beyaz üst siyah alt vs. ülkemizin de neredeyse yüzyıldır giydiği beyaz üst ve alt olup göğsünde tek bir yatay kırmızı şerit ve ortasında ay-yıldız olan mükemmel forması varken tüm bu saçma sapan arayışlar gereksiz. bırakın efsane formamızı giyelim.

nike bu tasarımı sadece bize yaptıysa oldukça güzel formalardır. sadece bize yapmadılarsa da güzel formalardır, ancak bizim için çok esprisi kalmaz. zira milli takım formalarında farklı takımların aynı tasarımı kullanmaları hiç hoş olmuyor.

uzun zaman sonra bana milli forma aldırtacak bu nike.

olmamış dediğim formalar. futbol takımlarının klasik forma tasarımlarından uzaklaşmaması gerektiğini düşünüyorum. göğüsten şeritli tasarımı beğenmeyebilirsiniz ama bizim formamız o olmalıydı.