SAĞLIK 29 Ocak 2019
43,8b OKUNMA     537 PAYLAŞIM

Normal Doğumun Sezaryen Doğuma Göre Avantajları Nedir?

Sezaryenin zorunlu olduğu haller dışında doktorlar, normal doğumu öneriyor. Doktor bir Ekşi Sözlük yazarı, bu konuda birtakım bilgilendirmelerde bulunmuş.
iStock

normal doğum, sezaryenle karşılaştırıldığında çok daha az komplikasyonu olan, doğal ve doğru bir seçimdir.

normal doğum, doğum kanalından geçmekte olan bebeğin ciğerlerine gelecek baskı sayesinde, ciğerlerdeki amniyon sıvısını daha kolay çıkaracağı için ıslak akciğer tarzı belirli bazı sezaryen komplikasyonlarından bebeği korur, büyüme ve gelişme çağında olan bebeğin doğum esnasında anneden geçecek olan anestezikleri almasını (ki bunların bir kısmı solunumu bile baskılıyor) engeller.

normal doğum anne ile bebek arasındaki ilk bağın oluşumunu (bkz: emzirme) hızlandırır, bebeğin can suyu olan kolostrum'a erişimini kolaylaştırır. bebeğin doğum kanalından birçok flora bakterisi almasını sağlayarak bir çok yararlı bakteri ile kolonizasyonu sağlar.

sezaryenin zorunlu olduğu haller dışında normal doğum her zaman ilk tercih olmalıdır. keyfi nedenlerle sezaryen yapmak malpraktis kabul edilmelidir, keyfi nedenlerle sezaryen yapan doktor mal doktordur, keyfi nedenlerle sezaryen isteyen kadın bencildir ve anne olmanın kendisi için uygun olup olmadığını bir kere daha düşünmelidir.

Normal Doğum Yapan Birinden: Doğum Anı ve Sonrasında Yaşananlar