Oppenheimer, Türkiye Gişesinde Nasıl Oldu da Barbie'yi Geçebildi?
oppenheimer'in barbie'yi geçmesi, türkiye'de sinema izleyicisi kitlesinin çoğunluğunun sinemaya meraklı kişiler olduğunu gösterir
barbie genel izleyiciyi daha çok cezbedecek bir film, çocukların genç kızların ay barbiii diyerek gideceği bir film. ama ülkemiz ne yazık ki ekonomik olarak berbat durumda olduğu için sinemaya gitmek bile birçok insan için lüks haline geldi. ancak meraklısı gidebiliyor yani.
bu gişe bunu gösteriyor. entelektüeliz zekiyiz havalarına girmeyelim hiç, fakiriz fakir.
bu, barbie dediğin şeyin ülkemizde bir temelinin olmadığının göstergesi
aynı zamanda, nükleer bomba ve ikinci dünya savaşı denilen gerçek meselelerin daha çok ilgi çektiğinin de bir göstergesi. elbette bunda cillian murphy, robert downey jr ve christopher nolan gibi isimlerin de büyük etkisi var.
çocukluğunda barbie ile oynamış, barbie sahibi olmanın ayrıcalık olduğunu düşünmüş kaç kız çocuğu var etrafınızda? hadi, bunları yapmış olan bir kız tanıdınız, aynı heyecan ile sinemaya gidecek kaç kız var? aynı kızın, sevgilisini elinden tutarak barbie'ye götürmesi ne kadar mümkün? hepsi bir tarafa, barbie'nin konusu ne gerçekten? etrafta hiç barbie ile alakalı bir konu anlatımı, hikayesi, özeti duydunuz mu, okudunuz mu? spoiler yeme tehditi ile karşılaştınız mı? ryan gosling'in kabız pozu ve margot robbie'nin yarım metre açık ağzı dışında filme dair bir şey var mı ortada?
barbie'nin bu kadar reklamı yapılmasa oppenheimer ikiye katlardı ama o film de tırt. bu seviyede çıkması çok normal.
kıyafetlerimizin üzerinde marka logosu taşımayı sevmemiz ve instagram'da her seyimizi paylaşmamızla paralel durum
barbie ulkemizde marka değeri düşük bir guilty pleasure olarak görüldüğü için entelektüel, sinefil insanlarımız oppie'yi seçmişler. yine aynı ülkede gişe rekoru kıran film recep ivedik'tir.
greta gerwig ve noah baumbach sohbeti terk etti.
çok düşünmeye gerek yok: türkiye'de gençler ve çocuklar fakir
sinemaya gitmek onlar için lüks. sinemaya giden yaş gurubu da genelde dünyalığını yapmış nesil. 35-45 yaş arasının genelde maddi durumu fena değil. malum iktidarın para bolluğu zamanında işe başladılar. ee onlar da barbie ile çok muhatap olacak insanlar değil. tek neden bu.