MODA 13 Aralık 2017
163b OKUNMA     782 PAYLAŞIM

Püf Noktalarıyla Birlikte: Erkekler İçin Smart Casual Tarzına Kapsamlı Bir Giriş Rehberi

Bir süredir ofislerde bildiğimiz takım elbisenin yerini alan smart casual için bilmeniz gereken belli başlı ve basit kurallar var.


smart casual 101


eğer smart casual bir din olsaydı peygamberi chino pantolon olurdu.

smart casual


smart casual giyim tarzını tanımlayacak olursak eğer en basit ifadeyle kot üstüne blazer ceketten hallicedir diyebiliriz. tabi tanımı bununla sınırlı tutmayacağız ve nasıl ki avatar ağacının dalları uzanıyorsa bizde smart casual tarzında erkeklere ölümcül tüyolar vererek konuyu dallandırıp budaklandıracağız.

ben iki şeyi bulan insan sonsuz hayır duası ederim. 1.si metro-izban'ı keşfeden insana, 2.si chinno-gabardin tarzı pantolonları bulan insana. eğer smart casual bir din olsaydı en önemli peygamberi chino pantolonlar olurdu. tam bir hayat kurtaran cinsten. özellikle iş yerlerinde takım elbise giymeyi gerektirmeyen ama kot ve tshirt laubaliliğinden de uzak durulması gerektiğinde, milyonlarca ağızdan tek bir cümle duyulduğu rivayet edilir ''o zaman chinno pantolonları giyelim yupppiiii''....ben bir ik olarak iş yerlerinde üniforma gerektiren mavi yakalılar dışında özellikle yaz ayları için bu giyim tarzını standart koşarım.

smart casual tarzına bir kere girdiğinizde kendinizi şekerci dükkanına girmiş çocuklar gibi şen hissedebilirsiniz. kumaş pantolonun o sıkıcı ve estetikten uzak çuval görüntüsünden, slim-fit ve dar paça ayaklara tam oturan pantolona, ibrahim tatlıses'in ''ayağında kundura'' şarkısına nazire yaparcasına tok tok sesli kundura ayakkabı arabeskliğinden hem sportif, hem rahat, hem de şık modern ayakkabılara kadar. nasıl sizde de kendinizi kızgın kumlardan serin sulara bırakmış hissiyatı yaşattı değil mi? merak etmeyin bu yazıda tüm klişeleri yıkacağız ve smart casual gömleklerden çoraplara kadar tüm detayları didik didik analiz edeceğiz. az sonra...

2 resim arasındaki 7 farkı bulunuz! klasik-smart casual farkı


genel olarak smart casual 101 giriş dersini aldıktan sonra artık bu türün ne olup olmadığını sanırım öğrendik. çeşitli sitelerde bu tarzın tarihi ve nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bilgileri bulabilirsiniz ki biz ona değinmeyeceğiz.

dost başa düşman ayağa bakarmış. bizde o yüzden düşmanları çatlatmak için ayakkabı ve ayaklardan başlayalım.

smart casual ayakkabı

allah'tan moda denilen bir kavram var da ibrahim tatlıses'in "ayağında kundura" şarkısına nazire yaparcasına tok tok sesli arabesk kundura ayakkabıları giyme zorunluluğu 1970'lerde kaldı.

allah aşkına şunun sıfatsızlığına bakın: kundura ayakkabı


peki ya hangi ayakkabı? genel olarak siyah hayat kurtarıcı olduğu için dolabınızda bir tane siyah ve bir tane kahverengi ve tercihe göre lacivert ayakkabı olsun derim. üst tarafta giydiğiniz her smart casual giysiyi siyah ayakkabıyla kombinleyebilirsiniz ve yeri geldiğinde kahverengi chino pantolonları kahverengi ayakkabıyla tamamlarsınız.

ideal bir bağcıklı kahverengi


ideal bir bağcıksız siyah


ideal bir kahverengi daha


smart casual pantolonlar: her derde deva chino pantolon der ve ortaya aşağıdaki resmi bırakır giderim.

konu kilit beyler: chino


şimdi size burada chino pantolonların nimetlerini 2 satırla anlatıp bitiremem. bu chino kumaş yanında canvas ve gabardin kumaşlı pantolonlarda smart casual kadrosunda kendine ilk 11'de yer buluyor.

dolabınızda bir tane full siyah dar paça chino


bir tane füme renk


bir tane lacivert


tercihe göre koyu kahverengi


birbirinden şık ve slim fit envai çeşit gömleklerle siyah, kahverengi, füme, gri ve lacivert chino pantolonlarla zilyon tane kombin yapabilirsiniz. özellikle defacto'nun sitesinde smart casual diye ayrı bir bölüm ayrılmıştır. oradan daha detaylı inceleyebilirsiniz.

bu türk erkeklerine sunulmuş öyle güzel bir nimettir ki üstüne uygun bir tişört giyerek gece kulübüne, gömlekle giyilirse normal iş hayatında, gömlek üstüne uygun bir kravatla iş görüşmesine bile gidilebilir.

gene google amcadan zilyon tane chino kombinlerini görsel bulabilirsiniz. benim tavsiyem gömlek üstüne yelek smart casual yelek kombini.


ve blazer ceketle de smart casual blazer kombinli gayet şık bir hava yakalayarak neredeyse business informal bir havaya kavuşmuş oluyorsunuz.


smart casual ceketler

blazer ceketler iş görür. her zaman derim her erkeğin dolabında en kalitelisinden birer siyah, birer lacivert ve kurşun gibi delici kurşuni gri ceket olması gerekir.

burada erkeklere bir uyarı yapmak istiyorum. bazı şeylerde bütçeden kısılmaz. aldığın bir ceketi rahat 5-10 sene giydiğin için kaliteli olmasına dikkat edin derim. ben her ne kadar dirsekleri yamalı blazer sevmesem de maalesef çoğu türde artık bunlar var.

uyarı-1: %80 polyesterli ucuz ceketlerden özellikle kaçının. 

uyarı-2: ceket boyunuz fermuarınızı geçmesin. çünkü bu türkiye 2. bir süheyl uygur kaldıramaz.

başka sorum yok sayın yargıç


uyarı-3: siyah, gri, lacivert dışında ekstra olarak kırmızı bordo ve hardal renkler de iyi gider. cekette bu renkler dışındakilerden uzak durun. sonradan ortalıkta leyla ile mecnun'un ismail abisi gibi gezmeyin.

Bunu da beğenebilirsiniz