MAGAZİN 8 Ekim 2024
14,9b OKUNMA     78 PAYLAŞIM

Puff Daddy ve Jennifer Lopez'in Sevgiliyken Geçirdiği Olaylı 28 Aralık 1999 Gecesi

Puff Daddy (P. Diddy veya Sean Combs) ve JLO bir zamanlar sevgiliydi ve 99'un Aralık ayında, şimdilerde Daddy'ye yöneltilen suçlamalar sebebiyle tekrar gündem olan bir gece yaşadılar. İşte o gecenin detayları...

diddy tutuklandığından beri 28 aralık 1999'da jennifer lopez ile beraber geçirdiği olaylı gece de yeniden gündem olmaya başladı.

neredeyse bir bonnie & clyde hikayesine doğru gitmekte olan bir gece. hikayenin kahramanlarından sayın jennifer lopez, sonunda serbest bırakılana kadar 14 saat boyunca bir bankta kelepçeli şekilde ağlayıp sızlayarak beklemiş. o zamanki erkek arkadaşı sean “puff daddy” combs ise o kadar kolay kurtulamamış. new york daily news'in j.lo'nun “cehennem gecesi” olarak tanımladığı olayın detayları şöyle:

puffy ve j.lo 28 aralık 1999'da midtown'daki club new york'ta “hot chocolate” adlı bir gecededir. dj goldfinger sahnededir. combs'un bad boy entertainment ile anlaşan öğrencisi rapçi shyne'ın yakında çıkacak olan albümünü kutlamak için oradadırlar.

saat 02:20 sularında lopez dışarı çıkarken combs, elinde şampanya şişesiyle yanlışlıkla bir müşterinin elindeki içkiye çarparak üzerine döker. bu noktada daha çok “scar” sokak adıyla bilinen matthew allen adlı müşteri, üzerine prosecco dökmek için yanlış adam olduğunu gösterir. scar, combs'un suratına bir tomar para fırlatır. kimileri combs'un da scar'a konfeti gibi para fırlattığını söylemiş. "al ulan kaç lira bir takım elbise" muhabbeti dönmüş olması muhtemel. sonuç olarak her iki durumda da deste deste para havaya saçılır ve kulüpteki insanlar paraları toplamak için birbiriyle yarışır. bu sırada tartışma daha da büyür ve bir tanesinin puffy'nin silahından çıktığı iddia edilen mermiler patlar. kulübün üç müşterisi yaralanır. bir kadın yüzünden vurulur.

lopez ve combs 1999 model bir lincoln navigator'a atlayıp hızla mekandan kaçarlar. kaçarken kırmızı ışık falan da tanımazlar. bu vesileyle de polis arabalarını kenara çektirir. bagajda çalıntı 9 mm'lik bir tabanca bulunur. ikisi de hemen orada tutuklanır. lopez'in korku gösterisi burada bitmez; bir polis kaynağına göre, sonraki 14 saati elleri kelepçeli halde anlaşılmaz bir şekilde ağlayarak ve kontrolsüzce hıçkırarak bir hücrede geçirir.

scar, puffy ve shyne'ın kendisine ateş ettiğini iddia eder. lopez'e yönelik suçlamalar hızla düşürülür, ancak puffy ve shyne hapse atılır. puff daha sonra 10.000 dolar kefaletle serbest bırakılırken shyne'ın ilk single'ı “bad boyz” vurulma olayından beş ay sonra yayınlanır.

daha sonra, ifadesine ihtiyaç duyulmasına rağmen, scar, bir yıl sonra maryland'de ortaya çıkana kadar kaybolur.

hem puffy hem de shyne silah ihlali, cinayete teşebbüs ve diğer suçlamalarla mahkemeye çıkar. duruşmaları yedi hafta sürmesine rağmen scar mahkemede ifade vermeyi reddeder. bunun yerine hem puffy hem de shyne'ın kendisine ateş ettiğini iddia eden bir ifade imzalar.

7 hafta süren mahkemenin sonunda new york times'ın 17 mart 2001 tarihli haberi şöyledir: “bay combs, jüri saat 18:10'da mahkeme salonuna girerken, buruşuk bej takım elbisesi içinde, gözle görülür bir şekilde titreyerek durdu ve eliyle son yedi haftadır ifadeleri dinlediği savunma masasına dokundu. karar okunurken mahkeme salonunda önce bir nefes alma sesi duyuldu, ardından da bir çığlık yükseldi. 31 yaşındaki bay combs, dört kez yasadışı silah bulundurmaktan ve bir kez de rüşvet vermekten suçsuz bulundu. hayranları tarafından shyne olarak bilinen rap sanatçısı 21 yaşındaki jamal barrow ise kendisine yöneltilen sekiz suçlamanın beşinden suçlu bulundu...”

aynı yılın ilerleyen günlerinde, shyne on yılını hapiste geçirmeye hazırlanırken, diddy o yaz üçüncü albümünü yayınlar. shyne 2009 yılında serbest bırakılır ve anavatanı belize'ye sınır dışı edilir.

sonunda hem j.lo hem de daha sonra puff daddy hakkındaki suçlamalar düşmüş olsa da, olayın ardından ilişkilerinin bozulduğuna dair söylentiler sık sık gündeme gelir. j.lo ve puff daddy 2001 sevgililer günü'nde ayrılırlar. bu yüksek profilli dava, puff daddy'nin kanunsuz geçmişiyle bağını koparmak için isim değiştirmesine neden olur.

2001'de mtv news'e, “geri döndüğümde ismimi değiştireceğim. artık puff daddy yok,” der. “bilirsiniz, eskiler gitti, puff daddy ismini yeterince hırpaladık.”

bu hikayeyi okurken kulüpte diddy ile tartışan ve suratına j.lo'nun yanında para atan ve silahların çekilmesine neden olan scar lakaplı matthew allen'ı kafama not ederek devam ettim. çünkü okumayı bitirdiğimde, "acaba olay sonrasında kendisine bir şey olmuş mudur?" diye kontrol edecektim. ve bunu yaptım. evet. 2011 yılında new york'taki footprints gece kulübünden çıkarken başından vurularak öldürülmüş...

kaynaklar:
https://balleralert.com/…car-allen-murdered-in-nyc/
https://www.papermag.com/…z-puff-daddy#rebelltitem5
https://crimereads.com/…ad-boyz-the-day-i-was-shot/
https://www.cheatsheet.com/…-suge-knight-says.html/