SANAT 22 Kasım 2018
75,5b OKUNMA     889 PAYLAŞIM

Ressam Bob Ross Hakkında İlginç Bilgiler

Bob Ross'un hayatı nasıldı? Bob Ross'un resimlerinin ilham kaynağı neydi? Bu ve daha fazlası için sizi böyle alalım.

- florida'da doğup büyüyüp abd ordusuna katıldıktan sonra alaska'ya gitmişti ve burada doğanın güzelliğine hayran olarak resim çizmeye başlamıştı.

- 1970'lerde alman bill alexander'in geliştirdiği wet-on-wet painting tekniğini çok severek kullanmaya başlamıştı. bu teknikte hem boyanın kendisi hem de tuval ıslaktı ve resimler çok daha hızlı bir şekilde bitirilebiliyordu.

- askerden emekli olduktan sonra bundan sonra hiç kimseye bağırmayacağına dair kendisine söz vermişti ve televizyondaki o huzur veren sakin konuşma stili de buradan geliyordu.

- kendisi tam bir hayvanseverdi. sokakta bulduğu yaralı kuşları, sincapları ve diğer hayvanları besleyip iyileştirdikten sonra doğaya salıyordu.

- programlarında her resmin 3 versiyonunu çiziyordu. programdan önce ısınmak için bir versiyon, program sırasında bir tane ve programdan sonra bitiş jeneriğinde göstermek için bir versiyon oluyordu.

- her gün yüzlerce mektup alıyordu ve çoğu zaman insanlar ona yaşadıkları şehir ve köylerin fotoğrafını yollayıp bir sonraki bölümde resmini çizmesini rica ediyordu.

- pbs kanalında program yapmaya başladığında para almayacaktı çünkü bu kanal zaten devlet yardımı ve bağışlarla ayakta duran bir kurumdu.

- bob ross bu süreçte geçinmek için çizdiği resimleri satmaya başladı ama çizilen resimlerden gelen gelirin yarısını da pbs'e bağışlıyordu. yani kanaldan para almak bir yana kanala para bağışlıyordu.

- sonradan kendi adını taşıyan bob ross şirketini kurdu ve boyacılığı öğreten video kasetler, boya, fırça ve resim araç gereçleri satmaya başladı. ayrıca kitapları çıkmıştı.

- meşhur olunca videoları birçok dile çevrildi ve birçok ülkede yayınlandı. bob ross bu yayınlardan hiçbir şey kazanmadı.


- perma yaptırdığı kıvırcık saçları bir sembol haline gelmişti ve kendisi sonradan bu saç şeklinden bıksa da bu şekilde tanındığı için saçlarını değiştirmedi. ömrünün son yıllarında saçlarından nefret etmeye başlamıştı.

- ömrünün sonlarına doğru mtv'de çıkmaya başlamıştı ve kurduğu şirket de iyi para kazanmaya başlamıştı ama zenginleştiğini göremedi.

- bugün şirketi hala faaliyette ve netflix'te yayınlanan bölümlerden para alıyor. ayrıca youtube'daki bob ross kanalı da şirket tarafından yönetiliyor. günümüzde bir çok mağazada satılan bob ross ürünleri (yapboz takımları, takvimler, t-shirt'ler) bu şirket tarafından satılıyor.

- vefatından sonra ailesi de sessiz sedasız ortadan kayboldu ve bugün aile mensuplarının sosyal medya hesabı bile yok. ayrıca oğulları aynı kendisi gibi ressam olmakla beraber şirkette söz sahibi değiller.

- bugün orijinal tabloları 10-15 bin dolara gitmektedir ama ortamlarda sahtesi de çok.

Bob Ross'un çizimlerinden bir kısmı

bir internet sitesi bob ross'un çeşitli bölümlerde çizdiği 400'den fazla resmin analizini yapmış.

-bob ross'un resimlerinin %91'inde en az 1 ağaç, %85'inde en az 2 ağaç var.
-resimlerin %44'ünde bulutlar var.
-resimlerinin %34'ünde bir göl, %33'ünde bir nehir veya dere, %20'sinde şelale var.
-resimlerinin %26'sında karlı dağlar var.
-resimlerinin %22'sinde insan yapımı bir şey var (kulübe, köprü veya çitler).
-resimlerinin sadece %1'inde bir insan var.
-resimlerinin sadece %7'sinde plaj var. plaj yerine daha çok kayalık veya çimenlik alan tercih etmiş.
-resimlerinin %97'si gündüz, %3'ü gece sahnesi içeriyor.

https://fivethirtyeight.com/…-the-work-of-bob-ross/

Conni Gordon'un, Dakikalar İçinde Resim Yapabilmenizi Sağlayan Dört Basamaklı Yöntemi