SEYAHAT 27 Aralık 2017
37,5b OKUNMA     766 PAYLAŞIM

Sadece Bir Çantayla Özgürlüğün Tadına Varmak İsteyen Backpacker Adaylarına Tavsiyeler

Backpacker, sırtında bir çanta ile diyar diyar dolaşan gezginlere verilen ad. Backpacker kelimesinin tam manasıyla bir Türkçe karşılığı olmadığı için başlıkta orijinal halini yazmayı uygun gördük. Eğer sizin de niyetiniz bir backpacker olmak ise aşağıdaki tavsiyeleri dinlemek muhakkak yararınıza olur.
iStock

- büyük şehirlerde konaklamadan zaman geçireceksiniz, çantayı şehir içinde tüm gün taşımak işkence oluyor. büyük süpermarketlere ya da teknoloji marketlerine girerken çantanızı girişe bırakmalısınız. çantayı tüm gün taşımaktansa, güvenli bir yerde ücretsiz olarak saklamak çok büyük rahatlık.

- nereye, nasıl gideceğinizi bilseniz de trafik polislerine sorun. ücretsiz olarak dolmuşa bindirmek, bir araba durdurup "bunu da ileri kadar at" demek gibi hizmetleri var.


- şu bazı ülkelerde gereksiz pahalı oluyor. suyunuz biterse şişenizi doldurmak için banka, turizm acentası, belediye binası gibi yerler kullanılabilir.

- 5-10 dolar ise bütçeniz, kızılhaç, benzinlik, itfaiye, polis istasyonu, kırsaldaysanız çatkapı, kilise(cami değil), okul çekinmeyin sormaya. %80 oranında he cevabı aldım bunlardan. çok ufak sahil kasabalarında aile restoranlarının bahçelerinde 2-3 dolara kalınabilir.

- rahatınıza çok düşkün değilseniz; orta-güney amerika veya sıcak iklimlerde hamakta kalarak, hostel ücretini yarıya indirebilirsiniz. dışardaki hamak, 6-10 kişilik 15metrekarelik bir odadan emin olun ki, daha rahat.

- hostellerin 'unutulmuşlar kutusu'ndaki eşyalarla bir ömür geçirilebilir. paletten şarj cihazına, şampuandan güneş kremine seyahatiniz sırasında kullanacağınız geçici-kalıcı şeylerin çoğunu buradan temin edebilirsiniz. her hostelde yok, olanı bulursanız affetmeyiniz.


- turistik bölgelerdeki parti hostellerinde, partinin ertesi gününe(ya da 1-2 gün sonrasına) denk gelirseniz litrelerce(4-5 litre gördüğüm oldu) rom-bira-yiyecek bulma imkanınız var. affetmeyiniz.

- düşük sezon tercih edin. 20 dolar olan pervaneli bir oda, yüksek sezonda 40 dolar iken, düşük sezonda pazarlıkla 10 dolara düşecektir.

- mümkünse karşı cinsinizden biriyle otostop yapın.


- otostopla ilgili kurallar yazılmıştır. uzun mesafe ise yolunuz, limanların, fabrikaların çıkışlarına 1 saat yol çekip, 5-10 saatlik tır-kamyon yolculuğu bulabilirsiniz rahatça.

- kesin konaklama bulunacak yerlerde, bir yerden garanti fiyat aldıktan sonra, akşam 6-8pm aralığından sonra gidip geçeci ile pazarlık yapmak. sabahçının asla kabul etmeyeceği fiyatları geçeci çoğunlukla kabul ediyor. 10dolarlık hostelde, 3 dolara hamakta ya da terasta kalabilirsiniz. tekrar söyliyim, 6-10 kişilik odadan daha rahat olacaktır, banyo-mutfak kullanımız baki ise.


- çadır atacaksanız sahile, kuralları soruşturun. kimisinde 6, kimisinde 12 metre uzakta olmanız gerek sahilden aksi halde sabah 5te gelip kaldır çadırı diyen polisler olacaktır. kimisinde ise mesafe fark etmeksizin akşam 6-sabah 6 arasında çadır atılabiliyor sadece.

- booking-hostelworld'de pahalı diye uğramamazlık yapmayın hostellere. sitelerde yazmasa da, bazıları çeyrek fiyatına çadır-hamak izni veriyor. tukkan sahibine bağlı.

- turistik bir ilde kalmaktan ise -genelde oluyor- yarım saat uzaklıktaki köylerde, ilçelerde kalınabilir. konaklamaya para veriyorsanız çok farkediyor. yemekte ise ufak yerler genelde daha pahalı oabılıyor.

- workaway-helpx gibi siteleri kullanabilirsiniz. son dakika istekleri çok az ve genelde 2-3 hafta sözü isteniyor. elektrik, web sitesi, mekanik, güzel sanatlar gibi yetenekleriniz varsa, hostelleri gezip 1-2 proje karşılığında, günde 3-4 saat ya da toplamda 2-3 gün çalışarak ücretsiz 1 hafta konaklama edinebilirsiniz.