YEME İÇME 4 Ekim 2017
82b OKUNMA     1011 PAYLAŞIM

Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları

Herkes yemek yapabilir ama lezzetli yemek bundan çok daha fazlasını ifade eder. Sözlük yazarı "hidrofobik suaygiri", basit değişikliklerle yemeklerinizi çok daha lezzetli hazırlayabileceğiniz etkili tavsiyeleri paylaşmış.
Sebze Yemeklerini Çok Daha Lezzetli Hazırlamanın Pek Bilinmeyen Püf Noktaları
iStock


öncelikle şu sıralamayı unutmuyoruz

1- tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağı kızdır

2- içerisine önce ezdiğin sarımsağı sonra brunoise doğradığın soğanı ilave et. kavur.

3- ardından iki yemek kaşığı salçayı ilave et ve kavur. 

4- sonra bir yemek kaşığı un ilave et, kavurmaya devam et. dibine yapışacaktır. o kevgirini iyi kullan.

5- tercihen tavuk suyumuzu, yoksa soğuk suyumuzu ilave ediyoruz.


bu karışımın içine ne atarsanız o sebze yemeğini yapmış olursunuz. dikkat edeceğimiz nokta sebzelerimizi ön pişirme işleminden geçiriyoruz.

artık sebze yemeklerinin %80'ini biliyorsunuz.

-----işin sırrı-----

- eğer ekleyeceğiniz sebze pişmesi zor ise önce kızartın. diyelim ki patetes yemeği yapıcaz. kuşbaşı doğrayın ve fritözde kızartın. öyle ekleyin. tavuklu patates yapacaksanız kuşbaşı doğradığınız tavuğu başka bir tencerede kızartın. hiçbir işleme tabi tutmadan tencerenin içine o etleri atıyorsanız benden uzak durun. ciddiyim.

- sarımsağı doğramayın. robota asla vurmayın. biliyorum aynı madde olsa da ezilmiş sarımsak ile püre haline gelmiş sarımsak kesinlikle aynı şey degildir. sarımsağı bıçağı yan yatırarak hafif ezin. öyle yağın içine atın. pembeleşince alın çöpe atın işimiz bitti.


- un eklememizin nedeni sosunun cıvık olmaması içindir. bazıları kuru fasülye yapar su gibidir. iğrençtir. yemekte bütünlük yoktur. asla dayanamam. sıcak suyun içine nişasta koyar kendi tabağımda bağlarım çoğu zaman. bu arada dileyen nişasta ile de yapabilir. biz buna bağlamak deriz.

- kavurduğun salçalı karışımın içine asla ama asla sıcak su ilave etme.. soğuk olacak. atalarımız "pişmiş aşa su katılmaz" deyimini yemekler için kullanmamıştır. kaç kere söyledim ve kaç kere işe yaramadı. kavurduğun her ne ise sıcaksa eğer sen soğuk su kullanacaksın. diyelim ki kavurdun ve bir köşede kaldı. orada soğudu.. o zaman sıcak su kullan çünkü hamurumuz soğuk. aksi takdirde topak topak olur. yani olmaz.


- aa unutmadan. eğer taze kekik kullanmıyorsanız ve evinizde karabiber değirmeni yoksa boş yere bu baharatların hazır olanlarını kullanmayın. atsanız da olur atmasanızda.. siz kendinizi kandırın. böyle bir yemek karşıma geldiğinde direkt 40 puanını kırarım.

Eğitim İçin Yurt Dışına Gideceklerin Kültür Şoku Yaşamaması Adına Bilmesi Gerekenler