MAGAZİN 13 Nisan 2021
69b OKUNMA     289 PAYLAŞIM

Selena Gomez, Neden Akıllarda Justin Bieber'ı Aşamayan Kız Olarak Kaldı?

Selena Gomez, geçtiğimiz günlerde şarkıcılıktan emekli olmak istediğini belirtmişti. Peki hala albüm yapmasına rağmen neden müzisyen kimliğiyle değil de eski ilişkisi Justin Bieber ile anılmaya devam ediyor Gomez? Kısaca bir bakalım.


selena gomez, vogue röportajında şarkıcılıktan emekli olmaya karar verdiğini söylese de daha sonra müziği bırakmayacağını söyledi

bırakmak istemesinin sebebi ise: ciddiye alınmıyormuş. selena gomez, disney ekolünün miley cyrus-demi lovato-jonas biraderler ile beraber şarkıcı-oyuncu kısmında yer alsa da, disney'e başladığında tamamen oyuncu olarak piyasaya çıkmıştı. o dönem rol aldığı dizi ve filmlerde ufak tefek şarkı denemeleri olsa da piyasaya müzisyen olarak girmesi 2009 yılına dayanıyor. miley-demi-jonas oyunculuğu bir kenara bırakarak yollarına müzisyen olarak devam etse de selena gomez, her ikisini bir arada yürütmeye devam etti. disney-hollywood records'a zıt gitmeyerek çizgisinden hiç kaymadı. hatırlıyorum joe jonas bir röportajında 'selena ve miley'nin şarkı yazarları vardı ancak biz kendi sözlerimizi koymak istiyorduk' gibilerinden bir şey söylemişti.


gel zaman git zaman selena gomez şarkıcı-oyuncu disney kimliğinden ziyade justin bieber ile olan çalkantılı ilişkisi ile gündemdeydi

gerek jonasların geri planda kalıp one direction'un piyasaya çıkması, demi'nin rehabilitasyon mevzuları, miley'nin hannah montana imajını yerle bir etmeye çalışma çabalarından aradan sıyrılıp, müzisyen kimliği daha zayıf olsa da başarılı çalışmaları ile adından söz ettirmeye başladı.

2015'ten beri stüdyo albümü çıkarmayan ve bu süreçte justin bieber ile gelgitli ilişkisi olsun, the weeknd olsun, lupus hastalığı olsun; albümü 2020'ye kadar gecikti. rare albümü gerçekten selena'yı aşan bir işti. selena gomez'in ses aralığı dar ve sesi güçlü değil. orta tempolu şarkılar kendisine çok yakışıyor ve rare de tamamen bunlarla dolu.


rare döneminin en büyük kayıplarına gelecek olursak

kabak tadı veren justin bieber ile ilişkisi hakkında yaptığı açıklamalar, albüm çıktıktan hemen sonra rare beauty adını verdiği kozmetik markası kurması, albümden çıkan yanlış single'lar. şöyle ki look at her now gibi albümün kalitesini aşağı çeken bir şarkıya klip çekmesi. rare de gereksizdi. onların yerine; vulnarable, crowded room, a sweeter place, ring gibi şarkılara klip çekmesi gerekirdi. otoriteler tarafından beğenilen bir iş yapıyorsun ancak bunları yanlış şarkı tanıtımlarına ve eski ilişkine mal ederek heba ediyorsun. insanlar hala kendisinin justin'i aşamadığını düşünüyor.

fark edenler oldu mu? bilmiyorum. kendisinde canlı performans korkusu var. özellikle ödül törenlerinde. anksiyete krizi geçiriyor.