MÜZİK 5 Nisan 2019
26,2b OKUNMA     500 PAYLAŞIM

Ünlü İsimlerin Perspektifinden: Dünyanın En Gerekli Grubu, Radiohead

Radiohead'e, sevdiğimiz ünlü sanatçıların sözleriyle bakalım bu kez de.

david gilmour (ok computer hakkındaki düşüncesi sorulduğunda): "radiohead'in hayranıyım, gerçekten çok iyiler. aslında bir önceki albümlerini daha çok tercih ederim, neydi adı? the bends, evet."

david bowie: "bu yıl radiohead'i beacon theater'da izledim. en iyi grup olduklarına dair çok sert şüphelerim vardı ve onları izledikten sonra öyle olduklarına ikna oldum."

matt smith (dr. who): "işte bu. bir tiyatro oyununda oynarken, bir tiyatroya gittiğimde istediğim şey bu ve bu tecrübeyi onlardan alıyorum. müzisyenliklerine, müzisyenliklerindeki ruha hayranlık duyuyorum ve bu mesleği icra edişlerine, çalışma ve hazırlık dönemlerine de. her şey olması gerektiği gibi bence ve iyi niyetle, ruhla, kalple ve iyi enerjiyle yapılıyor. onlar hepimiz için bir ders."

brad pitt: brad pitt, radiohead'e tutkun, thom yorke hayranı bir aktör. the fight club filminin çekimlerinde sürekli radiohead, özellikle ok computer albümünü dinlemiş. ona göre thom yorke onun jenerasyonu için kafka ve beckett kadar önemli bir isim.

christopher nolan: nolan, memento filminde paranoid android şarkısını kullanmak istemiş fakat telif hakkı yüksek olduğu için kid a albümünden treefingers bestesini kullanmış.

aaron paul: "londra'dayken radiohead'i takip ettim. o2'de ki 2 konserlerine de gittim. sonra trenle paris'e geçtim ve arkadaşım vida ile buluşup radiohead'i orda da izledim. onları paris'te izlemek büyüleyiciydi."

danielle radcliffe: "bu filmde (harry potter) harry için ağırlıklı olarak radiohead dinliyordum. dün bana biri bu filmde harry'nin soundtrack'i olabilecek tek bir albüm olsaydı hangisi olurdu diye sordu. bence bu albüm radiohead- ok computer olurdu. bu albüm harry'nin karakteri hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatıyor."

edward norton: "radiohead grubu elemanları, jonny greenwood arkadaşım. jonny ve thom birlikte birçok tuhaf, ambiyant şeyler çalıyorlardı ve harikaydı."

ellen page: "müzikteki ilk gerçek aşkım onlar oldu. onlardan önce yatağımda zıplayarak aqua dinliyordum."

woody harrelson: "radiohead'e gerçekten takıntılıyım. bir önceki gün thom yorke ve flea'nın bir konseri vardı. ben de gittim. flea iyi bir arkadaşım. harika bir peformanstı. olağanüstü bir müzik, elbette inanılmazdı. "

tobey maguire: "onlara gerçekten saygı duyuyorum. birkaç performanslarını izledim ve harikaydı. iyi müzik yapmada gerçekten istikrarlılar ve onlar gerçek müzisyenler. bütün benliklerini katarak müzik yapıyorlar."

elijah wood: hayatının en unutulmaz anının kendisi üzerinde büyük etkisi olan thom yorke'la tanıştığı an olduğunu söylemiş.

paul mccartney: paul mccartney radiohead'in büyük bir hayranı imiş. bir ara kendisine son zamanlarda müzikte en beğendiği işler sorulduğunda en başta söylediği isim radiohead olmuş.

ringo starr: "müzik endüstrisi dağıldı ve biz artık herkesin müzik indirebildiği yeni, dijital bir çağdayız. radiohead ne müthiş! 'ne kadar ödemek istiyorsun?' bu büyük bir değişiklik. tanrı onları korusun." (grup, in rainbows albümünü ilk olarak ücretsiz indirmeye açtığı zaman)

bono: "bu dönemdeki kısıtlı kaynaklarla böylesine bir yaratıcılık ve cesaret... onlar kutsal bir yetenek ve onlarla aynı dönemde müzik yaptığımız için kendimizi kutsanmış hissediyoruz. onlar benim gözümde istedikleri her şeyi yapabilirler ve bence hiçbir sakıncası yok, onlar bu kadar iyiler."

chris martin: "eğer dick cheney radiohead-ok computer albümünü dinleseydi dünyanın ne kadar farklı bir yer olabileceğini görmek ilginç olurdu. muhtemelen dünya daha iyi bir yer olurdu. bu albüm dahice, benim hayatımı değiştirdi, neden onun da hayatını değiştirmesin?"

kanye west: "dairemde rap dinlemiyorum, thom yorke dinliyorum."

flea (thom yorke hakkında): "o inanılmaz iyi bir müzisyen ve çok güzel bir adam. bir sanatçı olarak çok saf, temiz. onu taklit etmeye çalışmamdan çok onun gibi gerçekten çok güçlü bir enerji yayan bir insanın etrafında olmak daha faydalı."

damon albarn: "radiohead var olduğu için memnunum. onlar kelimenin tam anlamıyla ilginç ve özgürler."

justin timberlake: "radiohead, bir dolapta sıkışmışsınız da sonra aniden ordan bir buğday tarlasına çıkmışsınız ve her şey birden sepya bir renge dönmüş gibi bir his yaratıyor insanda."

En Karanlık Hayallerin Mimarı Edgar Allan Poe İçin Dünya ve Türk Edebiyatından Gelen Şık Yorumlar

Radiohead Solisti Thom Yorke Hakkında Pek Bilinmeyen Kişisel Detaylar

Radiohead'in Gelmiş Geçmiş En Karanlık Albümü Amnesiac'in Detaylı İncelemesi