PSİKOLOJİ 14 Haziran 2022
51,2b OKUNMA     272 PAYLAŞIM

Yeri Gelince Kendinizi ve Ailenizi Korumak İçin Kullanabileceğiniz Psikolojik Baskı Taktikleri

Psikolojik baskıyı her zaman kötü adamlar yapacak değil ya, bazen yeri gelince, kendinizi savunmak durumunda kalınca siz de yapabilirsiniz. İşte bunun için birkaç güçlü öneri.
Nightcrawler (2014)

sevgili ekşici dostlar, insanları yönlendirme konusunda silah ve sopadan daha fazla etkili olan en önemli araç psikolojik baskı taktikleridir. böyle bir durumda kendinizi ve ailenizi hatta sevdiklerinizi koruyabilmeniz için ailenizin algı yönetimi uzmanı olarak size bir kaç kuple bilgi vereceğim umarım işinize yarar efendim.

taktik 1 - kötü sürpriz

insan beyni sürekli denge arayışı içindedir. eğer tahmin edilebilir bir durumsa en kötü durumlara bile beynin alışabilir. örneğin seni bağlayıp bir odaya tıkarlarsa ve her gün saat tam on ikide gelip yüzüne iki tokat atarlarsa ilk başlarda duyduğun korku ve acı bir hafta geçtikten sonra azalır çünkü beynin durumu öngörebildiği için denge durumu oluşturur. ancak ertesi gün saat sekizde aniden odaya girip sana tek bir tokat atarlarsa şoka girersin çünkü beynin denge sistemi bozulur. bu taktikte amaç sana öngörülemez bir ortam oluşturup beynini telkine açık hale getirmektir. örneğin seninle cuma günü saat üçte kendi ofisinde önemli bir iş konusunda görüşmek için randevu veren biri bu görüşmeyi aniden saat beşte farklı bir mekana döndürürse o toplantı için yaptığın tüm hazırlıklar çöpe gider ve ne yapacağını bilemez hale gelirsin. ya da sana sürekli iyi davranan birisi aniden saldırırsa veya sana kredi vereceğini söyleyen banka son dakika da krediyi geri çekerse beynin gene boşluk durumuna geçer. çözüm her tür kötü sürprizde kendine doğru karar verebilmek için süre tanımaktır ve kesinlikle ani kararlarla zorlanmaya izin vermemektir.


taktik 2 - zaman kısıtlaması koyma

bu taktik önceki taktiğin bir devamıdır. buna göre beynimiz panik durumuna girdiği zaman adrenalin salgılar ve bu hormon tüm mantıksal süreçleri kapatır. yani heyecanlı ve acil hiç bir durumda normal mantıklı kararlar verme şansınız yoktur. bunu bilen manipülatörler sizi her zaman acil kararlar vermeye zorlarlar. bu kapsamda "rezervasyonlarımız dolmak üzere" , "bu fırsatı değerlendirmek için sadece bir gününüz var" veya "seninle hemen buluşmamız gerekiyor çok önemli hayati bir mesele var" gibisinden oltalar atılır. sana tavsiyem dostum hiç bir konuda etraflıca düşünmeden karar verme ve seni aceleye getirmeye çalışanlara dikkat et.


taktik 3 - alaycılık

hepimizin güvensizlik duyduğumuz yönleri vardır. kimi saçını beğenmez, kimi eğitim durumundan hoşlanmaz kimisi doğduğu yerden hazzetmez. eğer bir konudaki güvensizliğiniz manipülatör tarafından fark edilirse (ki iyi bir gözlemci bunu hemen fark eder örneğin en çok eleştirdiğin konu bir ipucudur) hassas noktanıza doğru laf dokundurmalar ve alaycı güdümlü füzeler yollamaya başlar. örneğin saçınızın dökülmesi zayıf noktanızsa kellerle alakalı yapılacak her tür espri ayarlarınızı bozacaktır. bu durumda öfke veya utanç duygusu beyninizin düzgün çalışmasını engeller ve normalde mantıklı değerlendireceğiniz bir durumda saçma sapan kararlar vererek kendinizi ziyan edersiniz. şakayla karışık bu tür dokundurmalar yapanlara kızıp öfkelenmek yerine sakince amaçlarını analiz etmeye çalışın ve odaklanmanızı arttırın.

ek hediye

bu konuda ilginç bilgiler için kanalımda bulunan "günlük hayatta algı yönetimi" videomu tamamen ücretsiz ve bedava izlemeni tavsiye ederim... işte kanalım:


sevgilerimle...