Botu Ayağına Vuranlar İçin Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler

Botun ayağa vurmasında ne yapılır? Bot vurması nasıl geçer? Vuran bot nasıl yumuşatılır? Bu ve daha fazlası için siz içeriğimize alalım.
Botu Ayağına Vuranlar İçin Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler
iStock

ayakkabınızın vuran kısmına elbise vatkası yerleştirin. vatka fırt fırt kayacak gibi olursa, çorabınızı vatkanın üstüne giyin. botla uzun mesafeler yürümeyin. botun deri olduğunu varsayıyorum. botla uzun süreler oturun. misal, şu anda burda saat gecenin 1'i ve benim ayağımda, yeni aldığım botlar var. saatlerdir botla oturuyorum, ayağımın sıcaklığından ve terinden yumuşasın diye. ayrıca botu yağlayın. yağ, botun rengini, geri dönülemez şekilde değiştirir. koyu renk yapar botu. boydan gerdiren ayakkabı kalıbı, biraz işe yarıyor. uzun süre giymek işe yarıyor. evde botla oturuyorsunuz gibi yani. yağlamak çok işe yarıyor. yalnız, yağlamayı 1 defa yapmayacaksınız. yağlayın. o yağı emsin, bir daha, bir daha, bir daha şeklinde. nasıl bir yağ kullanacağınıza bağlı olarak, pantolon paçalarınızın da yağ olabileceğini unutmayın. yağı çok az miktarlarda sürün önce. deri yiyorsa o yağı, devam edersiniz. tekrar ediyorum, botun rengi çok koyulaşır yağ sürerseniz ve o renk hep öyle koyu kalır. 

dolayısıyla, o kararı siz verin. yani yağlayıp yağlamama kararını. botuyla duşa giren de duymuştum, bir an önce yumuşasın diye. tabii deriyi o kadar ıslatıp sonra da kurutunca, zarar veriyordur deriye. bunları denedikten sonra, kısa bir mesafe yürümeye çalışın. en ufak bir sürtünme varsa arka tarafında, yürümeye devam etmeyin. yoksa topuğunuzu deler. kalın çorap giyin. kalın çorabınız yoksa iki kat çorap giyin. vatka işe yaramazsa, çorabın içine pamuk tıkıştırın vuran noktalarda. bu tedbirlerin kombinasyonu ile, bir süre sonra, deri yumuşar, bot ayağınızın şeklini alır derken alışırsınız.

diğer bir mevzu, botun, en alttaki düz bağını, yani nasıl tarif ediyim, ayak parmaklarınıza en yakın olan bağını çok iyi gerdirmezseniz, sıkmazsanız, yürürken botun arkası, ayağınızın arkasına sürter durur. bot vuruyor dediğimiz şey, o sürtünmedir aslında. çünkü muhtemelen, botu denediğinizde, ayağınızı acıtan bir yeri yoktu. siz de o yüzden satın aldınız zaten. ama uzun mesafeler yürüdüğünüzde, o sürtünmeye bağlı olarak kızarıklık başladı ayağınızda. biraz daha devam ederseniz, su toplar. daha da devam ederseniz o baloncuk patlar ve sonunda kanlar akmaya bile başlar. botun ayağınıza biraz büyükse, botun burnunu biraz pamukla da doldurabilirsiniz.

ayak parmaklarınızı botun içinde, el parmaklarının piyano çalma hareketine benzer şekilde hareket ettiremiyorsanız, o bot size küçüktür. botu kalın bir çorapla ayağınıza giydiğinizde, bot, ayağınızı, iki elin sıkı sıkı bir tokalaşmasına benzer bir şekilde sarıyorsa ve botun burun kısmında ayak parmaklarınıza o piyano çalma hareketini yaptırabiliyorsanız, o bot ayağınıza uygundur. ama parmaklarınız birbirinin üstüne biniyor ya da birbirine çok bitişik hiç hareket edemiyor gibiyse, botun eni dardır. boydan küçük olduğunu da, yokuş inerken anlarsınız. ayak parmaklarınızın tırnakları botun burnuna değer. bot ayağınıza büyükse, yokuş çıkarken, terliğin ayağınızda şıpıdık şıpıdık yapması gibi, arkadan sürtünmeye başlar. bot almadan önce, bütün gün gezerek ayağınızı iyice şişirmiş olmalısınız ve ayağınıza kalın bir çorap giymiş olmalısınız ki, küçük bot almayasınız. evden çıkıp doğrudan gider ve bot satın alırsanız, hele bir de ayağınızda ince bir çorap varsa, ayağınıza küçük bot alma ihtimaliniz çok artar. büyük botun bir dereceye kadar çaresi olabilir, içine tabanlık koyarsınız, kalın çorap giyersiniz, botun burnuna pamuk yerleştirirsiniz filan ama boyu küçük botun bir çaresi yok. 

Kıyafet Seçimine Göre İç Çamaşırı Giyme Adabının Bütün İncelikleri