Gerçek Sandığımız Olayların Aslında Hiç Olmadığını Açıklayan Teori: Mandela Etkisi
insanların büyük çoğunluğunun bir konu üzerinde aynı gerçek olmayan / hatalı bilgiye sahip olması olayı. sebebi bilinmemektedir.
ismini 2013 te ölen mandela'nın, birçok kişi tarafından 80 lı yıllarda hapiste iken öldüğünün sanılmasından almıştır.
(bkz: hugo'da küfreden çocuk)
mesela, pikachu'nun kuyruğunda siyah vardı di mi, yokmuş.
miki fare'nin pantolonunda askı da yokmuş. nasıl olmaz ya. daha birçok şey var. güncel olarak konuşulanlara redditte de rastlamak mümkün.
kimisi paralel evrenler olduğundan bahsediyor, kimisi zaman makinesinin bulunmuş olduğunu, zamanda geriye gidilip bazı şeylerin değiştirildiğini ve domino etkisi olarak bilinçli yapılmasa da değişen minnacık bir şeyin bile kitlelerin anlayabileceği kamusal olaylarda kendisini gösterebildiğini, böylece de farkettiğimizi söylüyor. ikisi de mantıklı olabilir. bunun üzerine psikiyatristler, psikologlar, sosyologlar, fizikçiler... aklıma gelmeyen birçok meslekten insan oturup araştırma yapmalı. bu nedir? niye oluyor? delirticek misiniz lan insanı. ne demek pikachunun kuyruğunda siyah hiç olmadı. nası olmaz vardı. delireceğim.
Volkswagen logosunun ortasında çizgi yok muydu?
vw logosunda emin değilim gene kararsızım.
monopoly de ki amca'da da tek gözlük vardı diye hatırlıyorum.eminim neredeyse.
la vache qui rit ineğinde de halka vardı sanki.
internette ki diğer örneklere de baktım ama onlar da sıkıntı yok.
üzülerek söylüyorum ki beyler sanırım hugo'ya da küfredilmedi.ya da tolga abi zaman makinesiyle olayları değiştirip mandela etkisi yarattı.şubat'ta açıklama yapacağım diyip zamanda yolculuk yaptı sonunda da böyle ayarlarımızla oynandı :(
mesela katrina kasırgası tarihini kimleri ağustos 2005 olarak hatırlarken, kimileri nisan 2005 olarak hatırlıyormuş.
amerika'da yaşayanların çoğu bayrakta kaç yıldız olduğunu bilmiyormuş. kimisi 52 kimisi 50 diyormuş. birinin de saymak aklına gelmiyormuş.
işte bu tür şeylerin derlemelerini yapmışlar ve paralel evrenlerden bahsetmişler. şu ana kadar anladığım bu.
bizde de var aslında böyle şeyler. mesela osmanlı imparatorluğu'nda demokrasi olduğunu, halkın kendi kendini yönettiğini, vatandaşa seçme ve seçilme, yeri geldiğinde seçtiğini (demokratik yötemlerle) indirme hakkı tanındığını sanarak yaşayanlar var. anlam veremiyordum. meğerse mandela efekti etkisi altındalarmış. şimdi her şey çözüldü!
türkiye'deki karşılığı münir özkul etkisi olabilir.