Güldürme Garantili Birbirinden Komik Diziler

En komik diziler nelerdir? Üzerinden yıllar geçse de hala bazı esprilerini hatırlayıp gülebildiğiniz diziler kadar komik başka diziler yok sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Buyrun.
Güldürme Garantili Birbirinden Komik Diziler

7. Spaced (1999–2001)

bugün 15. yaşını kutlayan muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisi. her bölümünde gerçekten kahkaha attıran, milyonlarca göndermeyi ingiliz mizahının yanında en güzel servis eden ve bence geek kültürünü en güzel anlatan dizidir. ne diziler geldi geçti, onun gibisi gelmedi.

öyleyse kutlama için herkesi önce paintball oynamaya, oradan da dansa çağırıyorum. tyres size saati haber verir. ben mi? birileri unspoken male telepathy oynarken ben bir kenarda "pain..fear..anger" diye mırıldanarak ağlıyor olacağım sanırım. dikkat edin, marsha üstünüze şarap dökmesin!

6. Louie (2010-2015)

louis ck'nin stand-uplarıyla başlar bir bölüm genelde, ve yine stand-up'tan bir parçayla biter. seinfeld'in temel şekli çok açıkça benimsenmiş.

içeriğiyse çok acayip. adam bezgin, kötümser, korkak, ama aynı zamanda komedyen. seinfeld'in costanza'sına (ya da curb'ün larry'sine) benziyor gibi görünüyor ama costanza kendini sever, kendini herşeyin en iyisine layık görür. louie ise ölsem diyor keşke, benim en büyük hayalim ölüp kendimden kurtulmak diyor. komediyse de, dramsa da, tonu çok daha karanlık. bunun yanında iki kızı var louie'nin, sanki hiçbirşey umrunda değil ama kızlarını son derece önemsiyor. stand-up'larında da kızlarıyla olan anılarından çok bahsediyor. curb'de larry'nin kızı olsa kesin orospu olurdu.

gerçekçiliğiyse, seinfeld'den ve larry david'in curb your enthusiasm'ından alışık olduğumuz seviyenin bir adım daha ötesinde. politik tespitler ve yaşamla ilgili temel sorunlar içeriğin esas kaynağı. üçünün de temelinin stand-up tipi içerik olduğu çok net.

5. Parks and Recreation (2009-2015)

hayatımda izlediğim en güzel dizilerden biri. mockumentary tarzına olan kuşkumu dindirmiş harikulade eser. andy ve ron swanson gibi karakterleyle gülmekten sıçırtabilir haberiniz olsun. kesinlikle underrated'ın kralıdır bu dizi. nasıl bu kadar az kişi izlemiş anlam veremedim. himym da izledim ama bu daha komik geldi açıkçası. neden himym'la kıyasladım ben de bilmiyorum gerçi.

karakterlere gelince hepsi birbirinden manyak 6 kişi üzerinden dönüyor genel hikaye. hint asıllı tommy, siyahi cazibe donna, çılgın andy ve pesimist april, ve hırs küpü leslie knope. ama en çok güldüğüm iki karakter ron swanson ve andy tabii ki. ve daha sonra şunu öğrendim, andy'nin birçok esprisi tamamen doğaçlama çekilmiş. adam cidden sette insanları yarıyormuş. kesinlikle önyargısız yaklaşılması gereken harikulade dizidir. izleyiniz efendim.

4. It's Always Sunny in Philadelphia (2005- )

yıllardır çekilen ancak niyeyse insanda ortamda sadece kendisi izliyormuş hissi uyandıran dizi. özellikle üniversite yıllarımda herkes yabancı dizi sayardı ben de bu diziyi söylerdim 'çok komik izleyin' derdim ama millet tip tip suratıma bakardı. daha 'duydum onu' diyenini görmedim. hala da öyle. aradan 10 yıl geçmiş nerdeyse, dizi hala devam ediyor, geçen birine söyledim 'artık kesin izlemiştir' diye düşündüm ama yine aynı surat ifadesi. himym'dan, friends'den, seinfeild'den, south park'tan, family guy'dan öte bi yerde duruyor bu dizi. onlardan kesinlikle geri değil. friends hala konuşulmasına rağmen, galiba tüm karakterler şerefsiz olduğu için bu dizi aynı karşılığı bulmuyor. ne yıllardır bu diziyi bana öneren biri var, ne de 'izledin mi' diye soran var...

3. Blue Mountain State (2010-2011)

başlangıçta çıplaklık konusunda önyargılı davransam da birkaç bölüm sabredip izleyince sevdim. karşılaştırma yapmam doğru olmaz belki ama çerezlik diziler arasında muhtemelen en iyisi. embesil bir karakter thad'in, seyirciyi her bölümde en az bir kere güldürme kapasitesi var. 20 dakikalık bölümlerden birkaç tane birden izlenmesi tavsiyemdir.

2. Peep Show (2003-2015)

gelmiş geçmiş en komik dizi. dizinin özelliği çekimlerinin birinin gözünden bakıyormuşçasına yapılması. bu da diziye diğer komedilerden çok farklı bir hava katıyor.

dizide mark ve jeremy (jez) adlı iki garip arkadaşın hayatını izliyoruz. ikisi de garip davranışlarda bulunuyorlar, ingiliz toplumunun normlarına pek uyamıyorlar. mark her ne kadar normal, aklı başında biri gibi görünse de yer yer onun da anormallikleri görülüyor, bunu mark'ın dizinin spoiler olabileceği için söylemeyeceğim bir bölümünde "this is my chance to be a proper person" demesiyle anlayabiliyoruz. jeremy ise her ne kadar çılgın, cool gibi görünse de bazen mark'tan bile daha ezik bir karakter olabiliyor. bu da onun aslında özünde cool görünmek için cool hareketler yaptığının, bir nevi yapmacık olduğunun kanıtı.

dizinin yardımcı karakterleri ise mark ve jez kadar komikler. super hans, alan johnson gibi efsane karakterlerin yanında big suze, nancy, sophie, dobby, gerrard gibi komiklikte mark ve jez'i bile bazen solda sıfır bırakan çok iyi yazılmış karakterler var.

dizi şimdiden kült statüsüne kavuşmuş durumda. belki en popüler dizi değil ancak dünyanın dört bir yanından bu diziye tutkun olmuş kişiler için peep show'un yeri doldurulamaz. buna ben de dahilim.

1. The Office (2005-2013)

sosyal medyada bazen "daha izlemedim, izleyeceğim" yazanları okuyunca kıskanıyorum.

dwight'ın jim'e arabanın arka koltuğunda oturmanın kendisine sağlayacağı avantajları anlattığı sahnede yaşananlar gibi bir sürü sahnede sanki 6. kez tekrar yapmamışım gibi gülüyor olsam da, şu diziye yeni başlamış olmak daha önce hiç girilmemiş bir ormana girmek, daha önce adım atılmamış bir toprağa basmak gibi hissettirirdi. bunun kıymetini bilin. şanslısınız.