Ölüm Tehlikesi Barındıran Cinsel Aktivite Erotik Asfiksinin Kısa Tarihçesi

Orgazmın şiddetini arttırmak için kişinin nefessiz bırakılmasını amaçlayan ilginç ve tehlikeli bir cinsel aktivite erotik (otoerotik) asfiksinin tarihi.
Ölüm Tehlikesi Barındıran Cinsel Aktivite Erotik Asfiksinin Kısa Tarihçesi

"frantisek kotzwara 1791 yılının eylül ayında öldüğünde henüz kırk bir yaşında başarılı bir adamdı. "the battle of prague" sonatıyla tanınan önemli bir çek besteci olan kotzwara, londra'da king's theatre orkestrası'nda multi-enstrümantalist olarak çalışıyordu. hayattaki başarılarına rağmen, bugün daha çok ölüm şekliyle tanınıyor.

old bailey'de cinayetten yargılanan susannah hill olanları şu şekilde anlattı. hill bir seks işçisiydi ve kotzwara da müşterisiydi. 2 eylül'de birlikte yemek yiyip bir şeyler içmişler, ardından hill onu odasına götürmüş ve "burada çok sayıda uygunsuz eylem gerçekleşmiş." buraya kadar her şey normal, ama kotzwara'nın özel bir isteği vardı. hill'in onu asmasını istedi.

bunun zevkine zevk katacağını iddia ederek beş dakikalığına asılmayı ve sonra serbest bırakılmayı istedi. kadına para verip ip getirmesi için dışarı gönderdi, kadın da iki ince iple geri geldi ve adamın isteği üzerine ipleri boynuna geçirdi. kotzwara kendini kadının kapısına asmış, ancak kadın beş dakika sonra adamın söylediği gibi onu indirdiğinde kotzwara yere yığılmış ve ölmüştü.

jüri, diğer genç kadınları bu uygulamaya kalkışmaktan caydırmak amacıyla "kasten öldürme" kararı vermiş olsa da yargıç, hill'i trajik kazadaki rolü nedeniyle ibret olsun diye cezalandırmayı reddetti. sonuçta kotzwara'nın ölümünün kasıtsız adam öldürme olduğuna karar verdi ve hill serbest kaldı. davanın hassas yapısı nedeniyle yargıç, kamuoyunu korumak için tüm belgelerin imha edilmesini emretti.

üstünü örtmek için gösterdiği tüm çabalara rağmen, hikaye ortaya çıktı. hill'in ifadesinin tamamı modern propensities adlı broşürde basıldı, bu da günümüzdeki dedikodu dergilerinden farklı değildi. bon-ton dergisi işi daha da ileri götürerek kotzwara vakasını detaylandırdı ve boğmanın cazibesini tartıştı. insanların aklında yer etmiş olmalı. kotzwara'nın öldüğü yıl olan 1791'de, marquis de sade da erotik boğulmayı tasvir eden korkunç bir sahnenin yer aldığı justine'i yayınlamıştı.

kotzwara ingiltere'de boğulmayı deneyen ilk kişi değildi ve kesinlikle son kişi de olmayacaktı. erotik boğulma -ya da tek başına uygulandığında otoerotik- dünyanın çeşitli kültürlerinde hem ruhani hem de cinsel bir uygulama olarak kullanılmıştır.

ingiltere'de, 17. yüzyılın başlarından itibaren erektil disfonksiyon için bir tedavi olarak önerilmiştir. halka açık idamlar rutin ve geniş katılımlı olup, bazen binlerce kişilik kalabalıklar birkaç dakikalık bir süre boyunca mahkûmun yavaşça boğularak öldürülmesini izlerdi. erkeklerin ölümden önce sık sık erekte olması ve hatta boşalması gözden kaçmazdı. bu etki gerçek cinsel zevkten ziyade omurilik veya beyindeki hasardan kaynaklanıyordu, ancak yine de çoğu kişi bunu deneyecek kadar meraklıydı.

herkes bu kadar şanslı değildi. beyne giden oksijeni veya kan akışını kesmek son derece tehlikelidir ve kalp durması, ani bilinç kaybı, boğulma ve beyin hasarıyla sonuçlanabilir. ölüm o kadar hızlı gerçekleşebilir ki bunu güvenli bir şekilde yapmanın bir yolu yoktur. tabu niteliği nedeniyle, erotik veya otoerotik boğulmaya bağlı kazara ölümler her zaman eksik rapor edilmiş veya intihar olarak yanlış yorumlanmıştır, bu nedenle birkaç yüksek profilli vaka dışında, bu şekilde kaç kişinin öldüğünü bilmek imkansızdır. ingiltere'de istatistikler hiçbir zaman kaydedilmemiştir, ancak yakın zamanda yapılan bir çalışmada amerika birleşik devletleri'nde her yıl otoerotik boğulma nedeniyle 1.000 kadar ölüm meydana geldiği tahmin edilmektedir.

ciddi ve iyi duyurulmuş tehlikelerine rağmen, erotik boğulmaya olan ilgi kısmen de olsa zihin üzerindeki etkileri nedeniyle devam etti. kotzwara bunu yarattığı rüya hali için yapıyordu. artan fiziksel duyumlara ek olarak, beyni oksijensiz bırakmak halüsinojenik bir etki yaratabilir ve modern propensities'in ifadesiyle, insanların "konjonktürel nakillerin üst küresine çıkmalarına" yardımcı olabilirdi. amaç sadece orgazm olmak değil, diğer tarafta ne olduğunu görmek için yaşam ve ölüm arasındaki sınırı aşmaktı.

her ne kadar tehlikeli olsa da, hipoksi ve orgazmın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yüksek doz bağımlılık yapabiliyordu, bu nedenle talep devam etti. 19.yüzyıl boyunca, londra'da bu amaçla, her seferinde güvenli bir şekilde yapabileceklerini iddia eden seks işçilerinin çalıştığı bir dizi asılmış erkekler kulübü açıldı. bu imkansız bir garantiydi ve tıp uzmanları riskleri halka duyurmaya devam etti. bu uyarılarla birlikte, iktidarsızlık tedavisi olarak kullanımı, kişinin fiziksel gerçekliğin ötesine geçerek coşkulu bir rüya durumuna geçmesine yardımcı olma yeteneğinin gölgesinde kaldı.

19. yüzyıl boyunca ölüler veya ölmekte olanlar sıklıkla fetişleştirildi ve birçok popüler edebiyat ölümü romantik bir ışık altında tasvir etti."

kaynak