Ölürsem Köpeğim Beni Yer mi?

Sahibi öldüğünde başucunda bekleyen sadık hayvanlar olarak idealize edilen köpekler, sahiplerini yiyebilir mi?
Ölürsem Köpeğim Beni Yer mi?

köpekler, öldüğümüzde başucumuzda bekleyen evcil hayvanlar olarak idealize edilir. köpeklerin sadık, sevecen ve iyi ruhlu oldukları kesinlikle doğru lakin öldükten sonra bizi ziyafet masası olarak görebiliyorlarmış. "garip huy" değil aslında. cesedinizi yemesi doğası gereği en nihayetinde...

uzmanlar "önüne çıkan her eti yeme" gibi atalarından kalma özelliklerin günümüz köpeklerine kadar devam ettiğine işaret ediyor ve yemeye nereden başlayacağı evcil ve vahşi hayvanlar arasında farklılık göstermektedir diyor...

2007 yılında evinde vefat eden bir evcil hayvan sahibiyle ilgili bir vaka incelenmiş. evin içinde yumuşak doku içermeyen bir iskelet ve iyi beslenmiş iki evcil köpek (chow ve labrador karışımı) bulunmuş. evcil köpekler, bakıcılarından geriye neredeyse hiçbir şey kalmayana kadar onunla ziyafet çekmişler. böylesi bir hareket açlık eylemi anlamına gelse bile, mama kapları doluymuş. -köpekler bir insan yerine mama yeme seçeneğine sahiptiler-

1997 yılında yaşanan başka bir vakada ise; bir alman kurdu açlık sancılarının başlamasını bile beklememiş ve ölen sahibinin yüzünü saatler içinde yiyip bitirmiş.

2011 yılında kiko adında bir jack russell teriyeri, içki içmekten sızmış olan sahibinin ayak başparmağını kemirerek koparmış. bu demek oluyor ki ölmemizi beklemek zorunda da değiller.

bu raporlar, nadiren de olsa pek çok köpeğin fırsatını bulduğunda bizi gerçekten de yiyebileceğine işaret etmektedir. yaklaşık 10.000 ila 12.000 yıl önce yaşayan köpekler muhtemelen başıboş cesetleri yiyerek bu besin kaynağını dna'larına işlemişler. bazıları bunun doğası gereği kötü niyetli olabileceğini düşünse de -örneğin, kötü davranan bir insandan intikam almak isteyen bir köpek- buna dair çok az kanıt var. bunun yerine, bir köpek önce yüzünü yalayarak ölü sahibini uyandırmaya çalışabilir. kişi yanıt vermediğinde, köpek panikleyebilir ve ısırmaya başlayabilir. sonra da tadınızın çok güzel olduğuna karar verebilir.

evcil hayvanların leş yemesi her zaman çaresizlik durumlarıyla sınırlı değil, bu tat, yasın bir yemeğe dönüşmesi arasındaki fark olabilir, çünkü kanın tadı ve kokusu etobur hayvanlar için tetikleyici olabilir. sessizliğinizi bir ısırıkla protesto ederken, doğuştan gelen beslenme dürtüsü devreye girebilir.

görünüşe göre "ölürsem köpeğim beni yer mi?" sorusunun cevabı: evet. ama bunun işleri garipleştirmesine izin vermeyin. sonuçta, bu çok doğal.

kaynak123