Uzayda Dahi Yaşayabilen En Dayanıklı Canlı: Tardigrad

-150 derece soğuğa aynı zamanda da sıcağa dayanabilen, atmosferin 300 kat basıncına karşı ayakta durabilen, hatta radyasyona dayanıklı deniz ayısı... Boyutu bit kadar olan bu canlı zaman zaman kendini kapatıp tekrar bile başlatabiliyor. Bildiğin yeniden başlat özelliğine sahip. Şu an dünya üzerinde bulunan en dayanıklı canlı kendisi.
Uzayda Dahi Yaşayabilen En Dayanıklı Canlı: Tardigrad
iStock.com

aynı belgeseli bir arkadaştan duyan bendenizin daha sonra bir ansiklopedide gördüğüm tardigrad ın ta kendisi olmasından ciddi biçimde şüphelendiğim hayvan. hayat koşulları neşeli/ hoş olmadığında, su olmadığında mesela, vücudundaki suyun belirtildiği gibi büyük bir kısmın boşaltıyor, geri kalan su da herifçioğlunun her hücresinin etrafında bir halka oluşturmak üzre kendi kendine anlaşıp dağılıyor.böylece eleman fişi çekip belirsiz bir süre için, ta ki rüzgar tarafından koşulları daha adam gibi olan bir ortama ulaştırılıncaya kadar kendisini resmen kapatıyor. yaşam süresi belirsiz. zira hem sözkonusu belgeselde hem de ansiklopedide geçen bir müze hadisesi vardı ki evlere şenlik:
120 yıllık bir tardigrad fosili bulan bilimadamları, elemanı müzede sergilemek maksadıyla üzerine biraz su dökerler,
bu da "oh be kendime geldim hadi bi çay'koyun bakim" der gibi canlanır... -150 derece soğuğa ve bir o kadar da sıcağa dayanıklı deniz ayısı kardeşimizin yetmiyormuş gibi radyasyona dayanıklılığı da akıllara zarardır.fiziksel görünümü biraz bite binmektedir.

Ne yer ne içerler?

 beslenme hadisesi de ön cephesinde bulunan ve fonksiyon olarak pipetvari diyebileceğimiz kancasını, bitkilere batırıp içerdeki özsuyu içmek suretiyle gerçekleşir. pantolon paçalarından hayvanlara kadar, hareket eden herhangi bir nesneyi kafasına göre bedavaya taksi olarak kullanabilmektedir.süper neşeli bir bitsi heriftir.

Kaynak: washingtonpost

büyüklüğü bir toplu iğne başından fazla olmayan, doğadaki en dayanıklı canlılardan biriymiş.laboratuvar deneylerinde eksi 272 c'de helyum içine atılmış; eksi 192 c'de 20 ay süreyle bırakılmış ve 92 c de eter, alkol ve diğer zararlı kimyasal maddeler içine atılarak haftalarca kaynatılmış efendim ve normal ısıya döndürülüp, su verildiğinde tekrar yaşamaya başlamış.hayvanlar alemine saygılar sunuyorum.

ölümsüz değildir. yalnızca olumsuz koşullarda uzunca bir süre ölü gibi bekleyebileceği müthiş bir bekleme modu vardır. eğer bu koruma modunu devreye sokması gereken bir ortam oluşmazsa normal ömrü 1 yıldan daha azdır.

kaynak: "however they are not "immortal".[11] ıt has been estimated that a tardigrade would have a life span of less than a year if it never entered the cryptobiotic state."

resmini görüp hayvana uzaya gönderiyoruz diye bir de astronot kıyafeti giydirmişler diye düşünürken bunun doğal hali olduğunu öğrenip dumura uğratan canlı.