1908 Yılında New York'tan Paris'e Uzanan Efsane Otomobil Yarışı

1908 yılında yapılan bu otomobil yarışı, şimdiye kadar düzenlenen en uzun motor yarışı etkinliklerinden biri.
1908 Yılında New York'tan Paris'e Uzanan Efsane Otomobil Yarışı

1907 yazında le matin ve new york time: "büyük yarış: otomobille new york'tan paris'e" duyurusunu yaptılar . ödül 1.400 pound olarak belirlendi.

yarış, 12 şubat 1908'de times meydanı'nda başladı. dört ülkeyi temsil eden altı araba, 169 gün sürecek olan yarışın başlangıç çizgisindeydi . (geçen zaman açısından bu yarış, şimdiye kadar düzenlenen en uzun motor sporları etkinliği olmaya devam ediyor). 


almanya, fransa, italya ve amerika birleşik devletleri, katıldı.almanya'yı temsil eden protos, italya'yı temsil eden zust, fransa'yı temsil eden üç araba (de dion -bouton, motobloc ve sizaire-naudin) ve amerika birleşik devletleri'ni temsil eden bir thomas flyer ile katıldı. efsaneye göre thomas flyer yarışa, avrupalı otomobillerin amerikalılara meydan okumadan ülkeyi geçmesi ihtimalinden nefret eden başkan theodore roosevelt'in ısrarı üzerine girdi.


önerilen rota, amerika birleşik devletleri üzerinden, çok az iyileştirilmiş yola sahip bölgelerden geçiyor ve ardından kuzeyden alaska'ya (tekneyle) ve ( ardından donmuş bering boğazı'ndan sibirya'ya) geçerek sibirya'dan moskova'ya ve ardından paris'e gidiyordu. thomas flyer, 41 gün, 8 saat ve 15 dakikada san francisco'ya ulaştı; bu, amerika birleşik devletleri'nin kışın arabayla ilk kez geçilmesiydi. zust , omaha'da, de dion cedar rapids, ıowa'da, moto-bloc maple park, ıllinois'de ve protos ıllinois'deydi. mekanik sorunlarla boğuşan bir başka fransız otomobili ise yarıştan çekilmek zorunda kaldı. thomas ekibi alaska'da zor koşulları buldu ve seattle'a döndü. yarış, pasifik üzerinden vapurla japonya'ya, amerikalıların japonya denizi'ne doğru ilerlediği yere yeniden yönlendirildi. daha sonra gemiyle asya ve avrupa kıtalarını geçmeye başlamak üzere vladivostok, sibirya'ya gidildi.


yarışmacılardan yalnızca üçü vladivostok'u geçmeyi başarabildi: protos (almanya), züst (italyan) ve flyer (amerikan). ilkbaharda eriyen sibirya ve mançurya'nın ıslak ovaları ilerlemeyi zorlaştırdı. bazı noktalarda ileri hareket genellikle saatte mil yerine ayak cinsinden ölçülüyordu. sonunda, avrupaya yaklaştıkça yollar iyileşti ve thomas, yaklaşık 16.700 km kat ederek 30 temmuz 1908'de paris'e geldi. hans koeppen tarafından yönetilen almanlar, paris'e dört gün önce geldiler, ancak japonya'ya gitmedikleri ve protos'u yolun bir kısmını vagonla naklettikleri için toplam 30 gün cezaya çarptırılmışlardı. bu durum amerikalılara galibiyet kazandırdı . italyanlar daha sonra eylül 1908'de geldi. beş yıl sonra thomas şirketi çöktü ve tüm malları açık artırmayla satıldı. thomas flyer, ödülle birlikte reno, nevada'da ulusal otomobil müzesi'nde sergileniyor.

kaynak