2023 Yılında Evlenecek Bir Çiftin Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar Olur?

2023 yılı evlilik maliyeti ne kadar? Önümüzdeki yıl evlenecek bir Ekşi Sözlük yazarı, evlilik masraflarını kalem kalem yazmış.
2023 Yılında Evlenecek Bir Çiftin Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar Olur?

açılın, taze nişanlı geldi.

öncelikle bu iş, nerede evleneceğinize göre kesinlikle değişiyor. istanbul, ankara, izmir, antalya gibi büyük bir şehirdeyseniz b*ku yediniz. sadece düğün salonuna 3 saat için 30-40 bin lira gömeceksiniz.

evlilik teklifi, söz, nişan, düğün

ama biraz öncesine gidelim. evlenme teklifi ile başlayalım. ortalama bir yüzük 10 bin lira. 2 bin de organizasyona verseniz 12 bin tl. kabul edildi.

geçtik söze. arkadaşlar, söz aile arasında olduğundan bir adet yüzük, baklava, çiçek, çikolata, içecekten oluşuyor. yaklaşık maliyet 5000 lira.

nişana geldik. nişan farklı yerlerde farklı şekillerde yapılıyor. bu kez aile arasında değil. eş dost da geliyor. haliyle bir salon kiralayacaksınız. ama bulabilirseniz bir bahçe, ev, açık alan mutlaka orada yapın, salon tutmayın nişan için. şöyle bir 10 bin de buraya diyelim.

düğüne geçtik. düğün için gelinlik damatlık 15 bin tl direkt. foto çekimi 5 bin tl. salon 35 bin tl desek, etti 55 bin tl.

eşyalar

- tv: 7 bin
- bulaşık makinesi: 7 bin
- çamaşır: 10 bin
- buzdolabı: 17 bin
- ankastre seti: 15 bin
- süpürgesi, mutfak elektronik aletleri: 20 bin.
- çanak çömlek, çatal bıçak, kase vs. takımı: 10 bin
- halı, perde: 20 bin
- mobilya: 70 bin (oturma grubu, yemek ve yatak odası)
- bunun battaniyesi, örtüsü vs: 10 bin
- araç süsleme, gelin alma, cart cırt maliyeti 10 bin.

toplam evlilik maliyeti

tamamız. toplam 320 bin lira. 30 bin de unuttuğum vardır. 350 bin lira.

takıya hiç girmedim. bileziğin tanesi 20 bin lira. karşı taraf 3 bilezik, 1 kolye istese 70 bin lira yapar. varın, siz hesaplayın onu da.

sallıyor diyen varsa tam bugün, evet vallahi bugün saat 15.30'da bosch'tan 3 adet beyaz eşyaya 42 bin lira ödedim. varın siz düşünün.