2025 Green Card Çekilişinin Başvuru Sürecinde Yapmanız Gereken Şeyler

Green Card çekilişine katılmak gibi bir planınız varsa, bu detaylı rehbere bir göz atmanızı öneririz.
2025 Green Card Çekilişinin Başvuru Sürecinde Yapmanız Gereken Şeyler

2025 yılı için green card çekiliş başvuruları 4 ekim itibarıyla başlıyor ve 7 kasım'da sona eriyor. bu yılki green card çekilişine dair önemli bilgiler şöyle:

genel bilgiler

çekiliş sonuçları 4 mayıs'ta açıklanacak. dv2025 takvimi:

çekiliş başvuru formunu 1000+ kez doldurmuş biri olarak kullandığım yöntemi şu videoda anlattım:


burada gösterdiğim taktik ile 4 çocuklu aileler bile hiçbir hata ekranı ile karşılaşmadan başvuruyu tek seferde tamamlayabilirler. bu yöntemi özellikle çocuklu aileler veya yoğun zamanlarda (misal son dakikalarda) başvuru yapanlar faydalı bulacaktır.

başvurunun tek resmi adresi şurası: https://dvprogram.state.gov/

başvuru fotoğrafını evde kendiniz şu video'dan yararlanarak çekebilirsiniz.


başvuru formuna yazılan bilgiler formun doldurulduğu tarihe göre güncel ve doğru bilgiler olmalıdır.

sürece hızlı başlamanın önemi

maalesef artık green card alma şansınızı arttırabilmek için 4 mayıs'ta sonuçları geciktirmeden kontrol edip, eğer seçilirseniz hızlıca işlemlere başlamalısınız.

son yıllarda çekilişten seçilmek %100 green card almak anlamına gelmiyor. çekilişten seçilme numaranız olan dosya numaranızın yanısıra seçilirseniz doldurmanız gereken ds260 formunu da ne zaman doldurup gönderdiğiniz önem kazandı. şu an itibariyle mülakatlar dağıtılırken iki bilgi de değerlendiriliyor.

süreci türkiye dışından yönetmek

eğer türkiye'de yaşıyorsanız, işiniz daha da zor. dv2022 ve dv2023'te pek çok talihli göçmen vize başvuru formunu hızlıca doldurup göndererek sürece dahil olabildiler ve bu kişiler dosyalarını türkiye dışındaki bir konsolosluğa taşıyarak veya abd'de bulununlar uscis aracılığıyla green card'larını alabildiler.

türkiye dışındaki bir ülkede yaşıyorsanız başvuru formundaki 9. soru olan "country where you live today" sorusuna bu ülkenin ismini yazarak süreci türkiye dışında yürütebilirsiniz. bu soruya vereceğiniz cevap dosyanızın hangi ülkedeki konsolosluğa gönderileceğini yani mülakat yerinizi netleştirecek.

farklı bir ülkede yaşıyor olsanız bile çekilişe uygunluk ülkeniz (6. soru) doğduğunuz ülkedir ve çekilişe bu ülkenin kontenjanından katılırsınız, yaşadığınız ülke hangisi olursa olsun eğer türkiye'de doğduysanız türkiye kontenjanından vize alırsınız. yaşadığınız ülke sadece sizin dosyanızın gönderileceği konsolosluğu belirliyor.

konsolosluğun kapasitesi

göçmenlik işlemleri türkiye'de sadece ankara'daki abd konsolosluğu tarafından yürütülmekte. iran, suriye ve afganistan gibi ülkelerde hizmet vermeyen abd konsolosluklarından dolayı bu ülke vatandaşlarının ciddi bir bölümü göçmenlik işlemlerini ankara üzerinden yürütmeye başladı. bu durum iran için yıllarca böyleydi, fakat trump döneminde iranlılara göçmen vize yasağı vardı ve biden ocak 2021'de başkan olduktan sonra bu yasağı kaldırdığı için yıllarca biriken dosyalar da işlenmeye başladı. işlem görmeyi bekleyen dosya sayısı ciddi şekilde artmasına rağmen, konsolosluğun kapasitesini aynı ölçüde arttırmayan abd konsolosluğu ise bu eksikliği tc vatandaşlarına ait green card lotosu dosyalarına yansıtıyor.

ankara'da işlem gören dosya sayısı artmış olmasına rağmen artışın çoğu afganlar için oluşturulan özel göçmen vizelere veya tc vatandaşı olmayan kişilerin aile birleşimi dosyalarından kaynaklanıyor.

aylara göre


yıllara göre

2022 mali yılında ankara konsolosluğunda işlem gören green card çekiliş dosyalarına harcanan kapasitenin yaklaşık %60'ı tc vatandaşlarına %40'ı ise yabancılara ayrılmış.

aylık takvimden ve süreç takviminden görebileceğiniz gibi ankara'daki konsolosluk dv dosyalarına mali yılın sonuna doğru yani ağustos ve eylül aylarında ağırlık veriyor, lakin konsolosluğun bu rutini bu yıl 7 eylül'de çekiliş vizelerinin kotasının dolmasından dolayı türkiye'den pek çok kişinin vize alamamasına neden oldu. 7 eylül'de mülakat için konsolosluğa katılan kişiler kapıdan geri döndürüldü ve sonraki günlerdeki tüm green card lotosu mülakatları iptal edildi.

görsellerin kaynakları:
https://savediversityvisa.org/
https://dvcharts.xarthisius.xyz/