2046 Yılında Dünya'ya Çarpma Olasılığı Olan Asteroid: 2023 DW

2023 DW, 26 Şubat 2023'te Dünya'ya yakın cisimler grubuna alınan, olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde olduğu tahmin edilen bir asteroid.
2046 Yılında Dünya'ya Çarpma Olasılığı Olan Asteroid: 2023 DW
NASA

26 şubat 2023'te dünya'ya yakın cisimler grubuna alınan, olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde olduğu tahmin edilen bir asteroid 2023 dw.

yayınlanan bazı kaynaklara göre, bu asteroidin düşük bir ihtimalle bile olsa 2046 yılında, sevgililer günü'ne yakın bir zamanda dünya ile çarpışacağı bilgileri dolaşıyor. 

nasa bu haberi, "nasa asteroid watch" adlı resmi twitter hesabından şu tweet ile yayınlamıştı:


2023 dw'nin şu anda dünya'dan uzaklığı 17 milyon km'nin üzerindeyken, nasa'nın jet tahrik laboratuvarı'nın sentry sistemi, asteroidin dünya'ya çarpma şansı için 560'ta 1 olasılık veriyor.

california, pasadena'daki jet tahrik laboratuvarı'nda navigasyon mühendisi olan davide farnocchia, cnn'e asteroidin özellikle endişe verici olmadığını, ancak uzay ajansının hala yörüngesi hakkında bilgi topladığını söyledi. nasa asteroid watch twitter hesabı, yeni bir asteroit keşfettikten sonra, "belirsizlikleri azaltmak ve yörüngelerini yıllar sonra yeterince tahmin etmek için birkaç hafta veri gerektiğini" yazdı.

daha fazla analiz sonucunda , 2023 dw'nin başlangıçta düşünülenden daha fazla bir tehdit olduğunu ortaya çıkarırsa, nasa bu duruma hazır olacaktır.

zira eylül 2022'de, çift asteroit yeniden yönlendirme testi (dart) ilk görevine çıktı ve stadyum büyüklüğünde bir asteroidi dünya'nın yolundan başarıyla devirdi.


cneos departmanının bunun gibi asteroidlerle ilgili risk izleme tablosu da şuradadır.