7 Dakikalık Huzur Şöleni: Burdur'da Fotokapanla Görüntülenen Yaban Hayatı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü tarafından, yaban hayatının takip edilmesi, popülasyonları hakkında bilgi edinilmesi ve kamuoyu ile paylaşılarak farkındalık oluşturulması amacıyla Burdur'da bir bölgeye fotokapan yerleştirilmiş ve 1 yıl boyunca aralıksız görüntü kaydedilmiş.

Yabanda bir yıl

YouTube/Tamer Yilmaz

sırasıyla görüntülenen yabani hayvanlar

(bkz: vaşak)
(bkz: domuz)
(bkz: çakal)
(bkz: tilki)
(bkz: kurt)
(bkz: tavşan)
(bkz: keklik)
(bkz: porsuk)
(bkz: kirpi)

insanın yüzünü gülümseten, keşke tüm türkiye'de de yaban hayatını böyle izleyebilsek dediğim bir video

burdur zaten doğa açısından müthiş bir yer. gölleri, dağları, tarihi ve yaban hayatıyla mutlaka gezilmesi gereken bir yer. 6. bölge müdürlüğü de işini düzgün yapan birimlerden birisi, hatta türkiye'de en iyilerinden diyebilirim. videoyu yayınlayan kişi de (tamer yılmaz) arkadaşımdır ve yaban hayatı için özverili şekilde çalışıyorlar. bu özverinin sonucu olarak bu kadar çok hayvanı o videoda görebiliyorsunuz. hatta burdur'un köylerinde sabah dolaşın, mutlaka keklik veya yaban tavşanına denk gelirsiniz.

fakat bütün önlemlere rağmen kaçak avcılık devam ediyor, yok etmeye can almaya o kadar hevesliler ki hiç bir ceza adamları durdurmuyor.

bunlara ek olarak işini savsaklayan, avcılarla ortak çalışan, onlarla ava giden bazı görevliler sağ olsun doğa korumama işini büyük başarıyla beceriyorlar. suyumuzu, doğamızı, toprağımızı korunuyoruz. iç anadolu'daki gollerin durumunu biraz araştırın, durum içler acısı. gün gelecek ne doğa ne de yaban hayatı kalmayacak. felaket tellalı gibi yazdım ama maalesef gerçekler bunlar.

not 1: videonun çekildiği ortam milli park sınırları içerisinde değil, orman yolu orası.

not 2: fotokapanların zaman zaman pil ve temizlik kontrolleri yapılır. fotokapanlar korumalı bir kutunun içine yerleştirilir bu yüzden hava koşullarından pek etkilenmezler.

Ülkemizde Nesli Tükenmek Üzere Olan En Gizemli Hayvan: Anadolu Parsı