Albinolu İki Siyahi Kardeşin İlginç Hikayesi: Muse Kardeşler

Albinolu iki siyahi kardeş George ve Willie Muse'un hikayesi.
Albinolu İki Siyahi Kardeşin İlginç Hikayesi: Muse Kardeşler

george ve willie muse kardeşler roanoke, virginia'da harriett muse'un çocuğu olarak dünyaya geldi. oluk ten, beyaz saç ve çarpıcı mavi gözlere sahip olmalarını sağlayan genetik bir hastalık olan albinizmle doğmuşlardı ve onları akranlarından ayıran özelliklere sahiptiler. albinizme ek olarak, her iki erkek çocukta da albinizmde yaygın olarak görülen ve görüşlerini etkileyen nistagmus da vardı. ışığa duyarlılıkla mücadeleleri o kadar erken başladı ki, altı ve dokuz yaşlarındayken alınlarında kalıcı çizgiler oluşmuştu. komşuları gibi muse ailesi de geçimlerini tütünle sağlıyordu.

albinizmli siyahi çocuklar olmak, muse kardeşleri ayrımcılığa ve kötü muameleye karşı daha da savunmasız hale getirdi. 1899'da altı yaşındaki george ve dokuz yaşındaki kardeşi willie, james herman "candy" shelton adında bir “freak hunter” dikkatini çekti . shelton, tayland'dan chang ve eng olarak bilinen yapışık ikizler , sirk şovmeni pt barnum tarafından borneo'nun vahşi adamları olarak bilinen ohio'lu cüce kardeşler gibi ünlü gösterilerin popülaritesini arttıracak kişiler arıyordu . “truevine” kitabının yazarı beth macy'ye göre muse ailesinin, 1914'te truevine'i ziyaret ettiklerinde ilk başta albino kardeşlerin shelton'ın sirkindeki birkaç gösteriye katılmasına izin vermeyi kabul ettiği ileri sürülüyor. ancak shelton'ın sirki şehri terk ettiğinde farklı bir yol izlediği ve kardeşleri kaçırdığı iddia ediliyor.

muse kardeşler bu süre zarfında okula gidemedi ya da okumayı öğrenemedi ve yaptıkları işin karşılığını alamadılar. hatta eve dönmelerini engellemek için annelerinin öldüğü bile söylendi. bir gün bir sirk fotoğrafçısı onlara bir banjo ve gitar verdi ve fotoğraf için bu enstrümanlarla poz vermelerini istedi. menajerleri ilk başta bunun bir şaka olduğunu düşündü çünkü kardeşlerin herhangi bir müzik çalabileceğine inanmıyordu. ancak george ve willie'nin özel bir yeteneğe sahip olduğu ortaya çıktı; neredeyse her melodiyi çalmayı kendi kendilerine öğrenebiliyorlardı. yıllar geçtikçe kardeşlerin görünüşlerinde bazı dramatik değişiklikler oldu. gösterişli kostümler giymişlerdi ve saçlarına, başlarından patlayan havai fişeklere benzeyen rastalar yapılmıştı. ekim 1927'de sirk roanoke'ye geldi. george mandolin çalarken ve willie gitar çalarken dikkatlerini çeken bir şey dikkatlerini çekti: siyah bir kadın, beyazların çoğunlukta olduğu seyircilerin önüne çıkmayı başarmıştı. 

george, "işte sevgili yaşlı annemiz," diye bağırdı. "bak willie, o ölmedi."

hemen aletlerini bir kenara bıraktılar ve on yılı aşkın süredir görmedikleri annelerini kucaklamak için koştular.bu dönemde harriett muse, roanoke'de hizmetçi ve çamaşırcı olarak çalıştı. okuma ve yazma bilmemesine rağmen bir şekilde oğullarının şehre geleceğini öğrenmişti. nihayet kardeşler bunca yıldan sonra annelerine kavuşmuşlardı. 1927'de mahkemeler sonunda harriett muse lehine karar verdi. karar, george ve willie'nin hayatlarında bir dönüm noktası oldu. sirkin pençesinden kurtuldular ve geri dönüş umudunu hiçbir zaman kaybetmemiş olan ailelerinin yanına dönmelerine izin verildi. sirkten sonraki hayat zorluklardan yoksun değildi. george ve willie, yirmi yılı aşkın süredir ayrı kaldıkları bir dünyayla yeniden tanışmak zorunda kaldılar. benzersiz görünümleri nedeniyle merakla ve bazen de önyargıyla karşı karşıya kaldılar. george muse 1972 yılında kalp yetmezliği nedeniyle vefat ederken, willie 2001 yılında vefat etti. 

kaynak