SUÇ 22 Ekim 2021
62,4b OKUNMA     330 PAYLAŞIM

2007'de Gizemli Bir Şekilde Ortadan Kaybolan Küçük Kız: Madeleine McCann

Anne, babası ve ikiz kız kardeşleriyle 2007'de çıktığı tatilde kaybolan ve o günden beri en ufak bir haber dahi alınamayan 3 yaşındaki kız Madeleine McCann, tüm dünyanın akıbetini merak ettiği insanlardan biri.

Olay nedir?

2007 yılında kaybolan ve halen aradan on dört yıl geçmesine rağmen aydınlatılamayan bir hikayenin başrolü olan kaybolan çocuk madeleine mccann.

bu olayın önemi çocuğun kaybolması değil; konunun portekiz, ingiltere arası siyasi, magazinel ve kaotik bir karmaşaya dönüşmesi veya bilinçli olarak dönüştürülmesidir.

ingiliz asıllı anne ve baba orta sınıf bir tatil için portekiz'in ufak bir sahil kasabasına gidiyor ve 3 mayıs 2007 akşamı çocukları (madeleine ve 1,5 yaşındaki ikizler) uyutup 20-30 dakikada bir kontrole gitmek üzere restorana girip yemek yiyor. bir sonraki kontrolde üç yaşında kızlarının kaçırıldığını fark ediyorlar.

olaya siyaset, medya, herkes dahil oluyor ve konu gitgide sapkınlaşıyor. konu bununla kalmıyor; ingiliz aile, basının kuklası haline dönüşüp tüm medya ile ilgi odağı haline geliyorlar.


işin ilginci, popstar muamelesi gören aile, çocuklarının kaçırılmasını ya bilinçli ya da bilinçsiz "showtime reality live"( müge anlı ile tatlı sert'in globali) hikayesine dönüştürüyor. milyon dolarlık arkadaşlar edinip özel jetler ile ülke ülke dolaşıp saçmalıyorlar ki konu en baştan portekiz polisinin ihmalkarlığı, ailenin dangalaklığı yüzünden on dört yılda çözülemiyor.

bu durum internetin yeni yeni hayatımıza geçtiği teknoloji ile çokta tanışamadığımız tarihlerde, 2007'de gerçekleştiği için (çevrede bir tek kamera, bir tek kayıt alabilecek teknoloji yok) portekiz polisinin iş yapamaması akabinde ingiltere polisinin ultra saçmalamasına bir kaçırılma vakası kurban gidiyor.

anne ve baba potansiyel şüpheli çünkü en baştan ihmalkarlık söz konusu. çocuk kayıp, sen halen başına poz derdindesin elindeki bez bebekle üstelik. zaten bu ayrı mesele, bir de ultra samimiyetsiz ve tuhaf bir aile mccann'ler.

Netflix'te yayınlanan belgesel üzerine

netflix'teki madeleine mccann'in kayboluşu belgeselini(!) dün bitirdim. aile, polis, basın, dedektif, ... a’dan z’ye herkesi suçlu buluyorum. dün akşam bu belgesel adı verilen, bana göre aileyi aklama çabasından öteye gitmeyen 8 bölümlük netflix yapımını izledikten sonra olayla alakalı birtakım yazılara baktım. 

şimdi, madeleine'nin annesi olacak kadın, madeleine hakkındaki yazmış olduğu kitapta çocuğunun vücudunun, genital organının güzelliğinden söz ediyor. bu nasıl bir şey? hangi akıl, hangi vicdan kabul eder böyle bir şeyi! kim bilir başka neler yazıyor...

anne ve baba hakkında birçok analiz yapılmış. beden dillerinin ve cümlelerinin analiziyle yalancı oldukları bana göre aşikar. 3 çocuğu odada tek başlarına bırakıp yemeğe gitmişler, zıkkım yiyesiceler. bir de neymiş efendim sık sık kalkıp dönüşümlü olarak çocuklara bakıyorlarmış. olur mu öyle saçma şey!


olaydan haftalar sonra olay yerine getirilen eğitimli iki köpeğin hatalı olduğunu asla düşünmüyorum. biri kadavra köpeği, diğeri de kan tespit köpeği. ikisinin de tam olarak aynı yerlerde tepki vermeleri tesadüf mü yani? madeleine'nin anne ve babasının kaldığı odadaki dolabın önünde, kızın ortadan buharlaşmasından 25 gün sonra kiraladıkları arabada, kızın tişörtü ve annesinin katiyen elinden bırakmadığı oyuncağında ve annesinin pantolonunda aynı tepkileri vermeleri tesadüf mü! hadi, yürüyün gidin oradan. ulan kadavra köpeği kaldıkları odada arabada kıyafet ve oyuncakta koku almış ama aile masum öyle mi? tamam, inandık.

gelelim delil nasıl karartılır sorusuna. anne saat 21.45-22.00 civarı gidip odaya bakıyor ve kızın yatağında olmadığını, camın da açık olduğunu görüyor. koşarak kızımı kaçırdılar diye bağırıp kocasına koşuyor. ve 22.50(!) gibi aradıkları polis ekibi gelene kadar madeleine'nin kaybolduğu ve diğer iki bebeğin de uyumakta olduğu odaya onlarca kişi defalarca girip çıkıyor. bakın bu iki insan doktor. anne doktor, baba cerrah. öyle cahil, okumamış insanlar değiller ve meslekleri gereği diğer insanlardan daha mantıklı, daha soğukkanlı düşünmeleri gerekir. kaldı ki o gece yemekte 7 ya da 9 yetişkinlermiş. bir kişinin bile aklına gelmedi mi olay mahallini korumaları gerektiği?


onca tantanaya rağmen olayın gerçekleştiği iddia edilen odada uyumakta olan 1,5 yaşındaki ikizler katiyen uyanmıyor. bu da akıllara çocukların uyuması ve rahat vakit geçirebilmek için çocuklara ilaç verdikleri ihtimalini getiriyor. anne kate mccann bu iddiaya karşılık olarak madeleine'yi alan kişi veya kişilerin çocukları uyuşturmuş olabileceğini söylüyor.

kısacası netflix'teki belgeselimsiye bakmayın. bakacaksanız da 3. ve 4.bölümlere dikkatle bakın. katiyen inanmıyorum o insanlara. umarım o küçücük yavruya her kim ne yaptıysa cezasını en kısa zamanda kat kat çeker. büyük bedel öder.

ne olur, ne olmaz; uyarımızı da yapalım: çocuklarınızı asla ama asla yalnız bırakmayın.