TEKNOLOJİ 2 Nisan 2021
15,2b OKUNMA     386 PAYLAŞIM

Adobe After Effects Kullanırken Çok İşinize Yarayacak Eklentiler

Adobe After Effects programını daha etkin şekilde kullanmanıza yardımcı olabilecek ücretli ve ücretsiz eklentiler.

fxconsole (ücretsiz - plugin & script)

andrew kramer ve ekibinin sunduğu bu plugin oldukça zaman kazandıran eklentidir. efekt ve preset aramalarını sadece iki tuşa basarak hızlıca uygulamanızı sağlar.  
https://www.videocopilot.net/…le-updated-to-v1-0-3/


overlord (ücretli $45.00 - extension)

eğer after effects ile birlikte illustrator kullanıyorsanız bu eklenti sizin vazgeçilmez bir aracınız olacaktır. illustrator ve after effects arasında harika bir köprü kuruyor ve tek taraflı da değil.  https://gumroad.com/l/overlord

timelord (ücretli $45.00 - extension)

overlod'un photoshop için olan versiyonudur. henüz kullanmasam da özellikle kare-kare çizim animasyonları yapanlar için çok yardımcı olacaktır.
https://gumroad.com/l/timelord

animation composer (ücretsiz - extension & plugin)

mister horse adında bir grubun yaptığı paketlerin kullanılması için sunduğu ücretsiz bir eklentidir. bu ücretsiz eklentiyle beraber bazı presetler, transitionlar ve araçlar gelir. normal kullanım için yeterlidir ancak sunulan paketlerle çok daha kaliteli projeler yapmak mümkündür. bu eklentiyi popüler yapan kesinlikle hiçbir keyframe kullanmadan animasyon yapılabilmesidir.
https://misterhorse.com/animation-composer

kbar (ücretli $39.99 - extension)

bu eklenti oldukça popüler bir eklentidir çünkü tek başına bile birçok eklentiyi unutturur. kbar özelleştirilebilir bir toolbar aracıdır, bu araç ile plugin, script, extension, presets, expression, menü öğeleri ve scripletleri atanan butonlarla tek tuşa basarak açabilirsiniz. scripletler ile özel komutlar oluşturup uzun süren adımları tek bir buton haline getirebilirsiniz. kısacası oldukça kaliteli bir araçtır ve herkese tavsiye ediyorum.
https://aescripts.com/kbar/

mocode (ücretli - extension)

mocode adından anlaşılacağı gibi after effects üzerinde hem expression hem de script kodlarını düzenleyip, çalıştırabileceğiniz bir kod editörüdür. bu kod editörü yedekleme, otomatik tamamlama ve daha birçok özelliğe sahiptir. ayrıca kbar benzeri bir toolbar özelliği de vardır, her ne kadar kbar kadar donanımlı olmasa da farklı kişilere göre alternatif olabilecek durumdadır.
https://aescripts.com/mocode/

true comp duplicator (ücretsiz - script)

after effects'i yeni öğrenen, ben kompozisyonu çoğalttım ancak biri değişince hepsi değişiyor diye şikayet edenleri ya da bilmesine rağmen iç içe olan kompozisyon ve expressionları manuel olarak değiştirenleri gördüm. işte bu arkadaşlar bu aracı bilmiyorlar belki ama artık siz biliyorsunuz :)
https://aescripts.com/true-comp-duplicator/

danimbox (ücretsiz - script)

danimbox, metinlerinizi ve görsel dosyalarınızı kutulara uyarlamanızı sağlayan ücretsiz bir after effects scriptidir. kullandıkça ücretsiz olmasına şaşıracağınız bu eklenti ile responsive tasarımlar, textbox, position attach sistemi içermektedir.
https://danim.com/creators/danim_box

labels (ücretli $18.00 - script)

çoklu katmanlarla ile çalışılırken farklı katmanları farklı renkte yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir eklentidir. farklı renk paletlerinin kullanılabilmesi ücretsiz versiyondan farklı olmasını sağlıyor.
https://aescripts.com/labels/

label colors (ücretsiz - script)

üstteki labels scriptinin ücretsiz versiyonu ancak kısıtlı özelliğe sahiptir.
https://gumroad.com/l/aescript_labelcolors

file hunter (ücretli $9.95 - extension)

proje açılışında kayıp dosyalarınız var ve hepsi için tek tek arama yapmak zaman kaybettiriyorsa bu araç işinizi görecektir.
https://aescripts.com/file-hunter/

relinker (ücretsiz - script)

file hunter'ın ücretsiz versiyonudur ancak bazı özellikleri eksiktir.
https://gumroad.com/l/ae_relinker

aeviewer (ücretli $59.99 - extension)

after effects içerisinde bir dosya önizleme panelidir ve birçok .exe ve .app kullandığı için çok güçlü bir eklentidir. video, resim, metin, grafik dosyaları, proje dosyaları ve hatta preset önizlemelerine kadar her öğeyi içeri aktarmadan kontrol etmenize ve zaman kazanmanıza yarar.
https://aescripts.com/aeviewer/

my media (ücretsiz - script)

aeviewer benzeri ücretsiz bir eklenti ve doğal olarak birçok özellik eksiktir.
https://aejuice.com/free-plugins/

animation composer pro (ücretli $49.00 - extension & plugin)

aeviewer benzeri bir panel sistemidir. birçok özellik eksiktir ancak after effects proje dosyalarını açmadan içinden bir kompozisyonu import etme özelliği çok kullanışlıdır.
https://misterhorse.com/…nimation-composer-pro/3298

aftercodecs (ücretli $89.00 - plugin)

after effects .mp4 uzantılı render alma özelliğini kaldırınca bu plugin yapıldı. belki de ilk alanlardanım ve uzun süredir kullanıcısı olarak diyeceğim tek şey kesinlikle parasını hakkediyor. kısa bir video çıkışı için bile uzun süre bekleten media encoder yerine tek tuşla h264 render almak çok pratik oluyor. ayrıca proress, hap ve gif uzantıları için codecler mevcut.
https://aescripts.com/aftercodecs/

bg renderer max (ücretli $69.99 - extension)

bu eklenti .mp4 uzantılı render almanın yanı sıra multi processing yöntemi ile işlemcinin tüm gücünü kullanarak render almanızı sağlıyor, bazı hatalar olsa da yeni güncellemeler ile çözülüyor. ayrıca bitmesini beklediğiniz uzun renderlar varsa ayarlar bölümünden seçeceğiniz iletişim yoluyla render bittiğinde size bildirmesini sağlayabiliyorsunuz. https://aescripts.com/bg-renderer/

rendergarden (ücretli $116.82 - script)

bu script render alırken işlemcinin tümünü kullanmanın yanı sıra çoklu bilgisayar sahipleri veya ofisler için network rendering sistemine sahiptir. tek render için birçok bilgisayarı kullanarak kendi render çiftliğinizi kurabilirsiniz.
https://www.mekajiki.com/rendergarden/

aempeg (ücretli $39.99 - script)

script tabanlı ve diğerlerine göre ucuz bir eklentidir. kendi presetlerinizi oluşturabilirsiniz. https://aescripts.com/aempeg/

newton (ücretli $249.99 - plugin)

fizik motoru olarak çok popüler olan newton, hatrı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip ve kullanınca siz de hak vereceksiniz. after effects'den ayrı olarak kendi işlem pencesi var ve tüm işlemler orada yapılıyor.
https://aescripts.com/newton/

physics now! (ücretli $129.00 - extension)

newton benzeri ancak after effects içerisinde birkaç buton ile yapar, physics now! expression kullanır, newton ise baked yani tüm animasyonu keyframe halinde hazırlar.
https://gumroad.com/l/ccphno

element 3d (ücretli $199.95 - plugin)

buna eklenti demek hakaret olur aslında doğrusu after effects sadece buna açılan kapıdır :) element 3d, herhalde en çok bilinen eklenti olabilir, element 3d olmadan after effects ile 3d kullanımı kağnı gibidir. bilmeyen arkadaşlar, sadece aşağıda ki bağlantıya tıklayın ve tümü after effects içerisinde render alınmış sonuçları inceleyin, hak vereceksiniz dediklerime :)
https://www.videocopilot.net/products/element2/

autocrop (ücretli $9.99 - plugin & script)

bu eklenti ile kompozisyonu içerisinde ki objeye göre boyutlandırmanızı sağlar. çoklu boyutlandırma işlemleri için harika bir araçtır.
https://aescripts.com/auto-crop/

motion 3 (ücretli $65.00 - extension)

motion v2 (script) ile ilk tanıştığımda, çok beğendim, en çok kullandığın eklentilerden biri oldu ve v3 çıkacağı zaman çok heyecanlanmıştım. geçen yıl v3 çıktı ve çok güzel özelliklerin yanı sıra çok fazla kasan bir eklentiye dönüştü. her güncelleme ile bir bozup bir düzeltti ve en son geçen ay kaldırmak zorunda kaldım. halen v2 kullanıyorum ve yine de değerli bir eklenti olduğunu söyleyebilirim.
https://www.mtmograph.com/products/motion-3

promotion (ücretli $25.00 - script)

şans eseri geçen ay buldum bu eklentiyi ve motion v2 benzeri yapıda olması ve üreticisine attığım bir mail ile istediğim özelliklerin eklenmesi ile hemen satın aldım.
https://videohive.net/item/pro-motion/28168923

bodymovin (ücretsiz - extension)

lottie animasyonlarla çalışan kişiler için harika bir eklentidir, diğer lottie editörlerinden farklı olarak bu eklenti ile lottie animasyonlarını after effects içerisine aktarabilirsiniz.
https://aescripts.com/bodymovin/

tiny tools (ücretli $39.99 - script)

tiny tools çok küçük olmasına rağmen çok güçlü araçlar içeren bir eklentidir. ben en çok script launcher kısmını kullanıyorum ancak dahili hesap makinesi ve diğer kullanışlı araçları da yararlıdır.
https://aescripts.com/tiny-tools/

vc orb (ücretsiz - plugin)

video copilot ekibinin ücretsiz sunduğu ultimate 3d sphere pluginidir. ultimate olmasının sebebi gerçekten kaliteli sonuçlar almanızı sağlayan dahili ışıklandırma, kabartma(bump) desteği ve diğer birçok özellikleridir.
https://www.videocopilot.net/orb/

geolayers (ücretli $279.99 - extension)

harita konusunda bulabileceğiniz neredeyse tüm özellikleri içeren bir eklentidir. sürekli güncelleme alıyor ve yeni özellikler ekleniyor.
https://aescripts.com/geolayers/

deep glow (ücretli $49.95 - plugin)

gpu temelli bir glow pluginidir. sandığınızdan çok daha fazla projede kullanılıyor ancak red giant efektlerinden optical glow'a sahipseniz gerek duymayabilirsiniz.
https://aescripts.com/deep-glow/

saber (ücretsiz- plugin)

video copilot ekibinin ücretsiz sunduğu bir diğer harika eklentidir. saber, dahili distortion özelliği, içerdiği 50'den fazla preset (elektrik, şimşek, lazer, portal vs.) ile oldukça kullanışlıdır. kendi ışın kılıcı efektinizi yapmak isterseniz tam aradığınız eklentidir, glow eklemeyi unutmayın. güç sizinle olsun :)
https://www.videocopilot.net/…w-available-100-free/

lockdown (ücretli $249.00 - plugin)

after effects için devrimsel bir eklentidir, çok şaşırtıcı sonuçlar alabileceğiniz oldukça güçlü bir tracking ve warping surface aracıdır. şimdilerde birçok kopya versiyonu çıkarılsa da halen çok popüler durumdadır. siz de deneme sürümü ile kendi çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
https://aescripts.com/lockdown/

mocha pro (ücretli $695.00 - plugin&software)

after effects ile gelen ücretsiz versiyonunun sunduğu özelliklerin yanı sıra powermesh, adjust tracking ve python desteği gibi özellikleriyle profesyonel kullanıcılar için çok yararlı bir eklenti haline gelmiştir.
https://borisfx.com/products/mocha-pro

boris fx suite - sapphire - continuum

borisfx şirketi tarafından sunulan ve onlarca plugine sahip üç paket, fiyatları farklı olduğu için sitesinden inceleyebilirsiniz.
https://borisfx.com/

red giant: maxon (cinema 4d sahibi şirket)

tarafından alındıktan sonra tekli ve üyelikli sisteme geçmiştir o yüzde fiyatlar değişkendir. sitesinden inceleyebilirsiniz. particular, form, magic bullet looks, universe gibi popüler eklentileri içerir.

not: eğer öğrenci iseniz ve çalışmalarınız ticari değilse .edu uzantılı mailiniz ile 6 aylık 3 dolar karşılığında red giant, cinema 4d, redshift render ve cineversity paketlerinin tamamına sahip olabilirsiniz.