TEKNOLOJİ 25 Ekim 2024
1,5b OKUNMA     23 PAYLAŞIM

Akıllı Saatlerin Sağlıktan Güvenliğe Sağladığı Tüm Avantajlar

Akıllı saatler, modern yaşamın önemli bir parçası haline geldi. Sadece zamanı göstermekle kalmayıp, sağlık durumunuzu izleme, iletişimi kolaylaştırma ve günlük aktivitelerinizi yönetme gibi birçok önemli fayda sunuyor.

akıllı saatler sadece bir süs eşyası değil. renkli kordonlarla , değişik stillerle kombinlenebilir. ancak akıllı saatlerin temel işlevi sağlıktır. sonrasında da insanlara yardımcı olmaktır.

şu an akıllı saatlerin birden çok işlevi bulunur.


1- sağlık yönetimi

akıllı saatlerin en büyük avantajlarından biri, sağlık koşullarını izleme ve yönetme yeteneğidir. bu cihazlar, kalp atış hızı, adımlar, yakılan kalori , kandaki oksijen ve uyku düzenleri dahil olmak üzere önemli sağlık ölçümlerini izleyebilen çeşitli sensörlerle donatılmıştır.

tansiyon ve şeker ölçümleri başladığında , bence her evin vazgeçilmezleri olacaklar. ( bazılarında bu özelik olabilşr ama sanırım tam yaygınlaşmadı. )


2- garmin gibi uzun süreli gidebilen akıllı saatler hiking de gps görevi görüyor. doğa yürüyüşlerinde, suya dayanıklılıkları sayesinde doğa koşullarında bazı kişilerin vazgeçilmezi oluyor. apple watch bu konuda kendini kanıtladı. bir yürüyüşçü, apple watch'unun uçurumdan düştükten sonra 911'i arayarak hayatını kurtardığını söyledi.

3- araç kullanımları esnasında telefonla konuşma esnasında pratiklik sağlıyor.

4- akıllı saatler, uyku düzeninizi izlemek için sensörlerin ve algoritmaların bir kombinasyonunu kullanıyor. akıllı saatler, bu verileri analiz ederek ne zaman uykuya daldığınızı, her uyku aşamasında ne kadar zaman geçirdiğinizi ve ne zaman uyandığınızı belirleyebilir. samsung'un , apple watch'in ve huawei'nin uyku apnesi bildirimi özelikleri var.


5- birçok akıllı saat, apple pay, google pay veya samsung pay gibi hizmetler aracılığıyla temassız ödemeleri destekleyerek kullanıcıların cüzdan taşımadan alışveriş yapmalarına olanak tanıyor. ( bunun an itibariyle çok yaygın olduğunu düşünmesem de gelecekte bu da çok kullanılacaktır.)

6- telefonunuza gelen arama, mesaj ve uygulama bildirimlerini doğrudan saat ekranında görebilirsiniz. bu sayede telefonunuzu sık sık kontrol etmeniz gerekmez ve bildirimlere anında ulaşabilirsiniz.

kaynaklar