YAŞAM 18 Mayıs 2018
76,5b OKUNMA     569 PAYLAŞIM

Akşamdan Kalma Olmamak İçin İçki İçmeye Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçkinizi doyasıya içmek fakat bir yandan da ertesi günü gelen akşamdan kalma hissiyatını yaşamak istemiyorsanız bu tavsiyeler aradığınız şey olabilir.
iStock


- içki içmeye başlamadan önce karnınız tok/yarı tok olsun. mezeli bir içki içiyorsanız ya da sofranızda yemek olacaksa yarı tok olmak yeterlidir. ama bira, votka ya da cin gibi mezesiz içkilerde içmeden önce karnınız tok olsun ve mideniz rahat olsun istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra içmeye başlayın.

- içmeye başlamadan önce yemek yediniz ya hani, hah işte ondan sonra varsa b ve c vitamini kapsüllerinden birer tane yutun. eğer evde onlardan yoksa bir maden suyuna yarım limon sıkıp için. üstüne de bir bardak su için, aşağı yukarı o etkiyi sağlar.

- genellikle bira içmeye alışkınsanız yüksek alkollü içkileri de hızlı içmeye meyilli olursunuz muhtemelen. bu yüzden yüksek alkollü içkileri içerken kendinizi mutlaka kontrol ederek için. oturduğunuzda kan dolaşımınızın nazaran daha yavaş olduğundan ve dengenizi sağlamak çok zor olmadığından, 1-2 kadehte bir tuvalete gitmek, çıkıp hava almak kendinizi tartmanıza, içkinin etkisini anlamanıza yardımcı olur.

- ne içerseniz için suyla için. suyla için derken rakı gibi değil tabi. bira mı içiyorsunuz, yanında su da isteyin. 2 50'lik biraya atıyorum 50cc'lik su için. bu hem alacağınız alkol miktarını azaltacak hem de sıvı kaybını ciddi oranda engelleyecektir.

- içkiyle yediğiniz yemeklerin hafif olmasına dikkat edin. vücut alkolü atmak için enerji harcarken bir de ağır yemekleri sindirmek için kendini telef etmesin. rakı için konuşursak, vegan ya da vejetaryen değilseniz et ya da balığınızın aşırı yağlı olmamasına dikkat edin. birazcık yağ olsun tabii. az yağlı bir peynir hafif zeytinyağlı mezeler ile hafif sebze meyveler gayet iyi gider.

- yediğiniz şeylerin çok acılı ve baharatlı olmaması da mide sağlığınız için önemli bir detay. içenler nasıl içiyor bilmiyorum ama çiğ köfteyle rakı midenizi öldürmek için bir araya getirebileceğiniz en uyumlu ikililerden.

gece bitti ve artık gidip uyuyacaksınız. içebildiğiniz kadar su içip uyuyun. sabah kalkınca bir duş almaya vaktiniz de varsa akşamdan kalma diye bir şey hissetmeden günü geçirirsiniz.

Rutin Hayatını Geride Bırakıp Yogayla Yeniliğin Peşinde Koşan Birinin İmrendiren Hikayesi